Ynskje Penning over Nederlandse mariniers in W.O. II

donderdag 10 oktober 2019 20:00
Ynskje Penning over Nederlandse mariniers in W.O. II

Ynskje Penning over Nederlandse mariniers in W.O. II

In het kader van de Maand van de Geschiedenis houdt Ynskje Penning donderdagavond 10 oktober bij Boomker een lezing over haar nieuwe boek "Overleven, De lotgevallen van zeven Nederlandse mariniers in W.O. II. Deel 1: 1939-1941 ".
Ynskje Penning is beeldhouwer en schrijver. Van haar hand verschenen historische romans, feuilletons en kinderboeken. In 2010 publiceerde zij de bestseller "Emo's labyrint ", nog altijd een veelgelezen boek.
Met "Overleven ", de trilogie waarvan nu het eerste deel is verschenen, schrijft zij haar magnum opus. De verhalen van haar vader, marinier ten tijde van de oorlog, inspireerden haar tot een diepgaand onderzoek naar een onderbelicht stuk Nederlandse oorlogsgeschiedenis: de wederwaardigheden van mariniers die overzees verbleven tijdens het uitbreken van de oorlog en overal ter wereld werden ingezet om de geallieerde zaak te dienen.De lotgevallen van deze mariniers worden nauwkeurig geplaatst tegen de achtergrond van de wereldwijde oorlogsgeschiedenis.

Datum: donderdagavond 10 oktober Tijd: 20 uur Plaats: boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7 Entree: 7 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris