Onze tips

Tip van Ilona

Een stralende toekomst

Rebecca Makkai

€ 24,99

Het is vreemd om in tijden van de Corona-uitbraak te lezen over de aids-epidemie. Door de oplopende spanning, zowel in de realiteit als in het boek, had ik soms moeite me te realiseren waar ik was: in Nederland in 2020 of in Chicago anno 1985.
In Chicago komt Yale Tishman, fondsenwerver voor een klein museum, in contact met een hoogbejaarde dame die misschien wel genegen is haar bijzondere kunstcollectie aan zijn museum te schenken. Zal het Yale lukken deze collectie zonder kleerscheuren te verwerven?
En om hem heen beginnen zijn vrienden ten prooi te vallen aan de gevreesde ziekte....
Twee andere verhaallijnen spelen beide in Parijs, tijdens de Eerste Wereldoorlog en de uitbraak van de Spaanse Griep en in 2015 ten tijde van de terroristische aanslagen op o.a. de Bataclan.
Drie spannende verhaallijnen, maar de aidsepidemie is het centrale thema van het boek. Makkai schetst een schitterend tijdsbeeld en richt een monument op voor slachtoffers en overlevenden. Zij toont hoe de gevolgen van de epidemie nog generaties lang invloed hebben.
Maar zeker ook gaat deze prachtige, gelaagde roman over wat mensen bindt en hoe lang je daaraan gebonden bent, vriendschap, verlies, familiebanden, liefde - en de beperkingen daarvan.

Tip van Ilona

Broer

Mahir Guven

€ 21,99

In de roman "Broer ", waarmee hij de Prix Goncourt du Premier Roman 2018 won, vertelt Mahir Guven het verhaal van twee broers van Frans-Syrische komaf die opgroeien in een Parijse banlieue. Afwisselend komen in levendige, ritmische monologen in de taal van de "hood " Broer en Broertje aan het woord.
Broer rijdt als chauffeur voor Ueber en onderweg malen de gedachten door zijn hoofd: over het leven, hoe de wereld in elkaar zit, zijn verleden en vooral over Broertje. Zijn jongere broer is een tijd geleden plotseling verdwenen, hem en hun verbitterde vader in verbijstering achterlatend. Een poos na zijn vertrek ontvingen ze bericht: Broertje, verpleger immers, zou voor een NGO zijn gaan werken in Mali. Daarna jarenlange radiostilte die de achterblijvers gek maakt van ongerustheid. Leeft hij nog? Wat doet hij? Komt hij terug? En dat Mali gelooft helemaal niemand.....
Een rauwe, ondanks alles vaak humoristische inkijk in de wereld van jong-volwassenen in een multiculturele buitenwijk en hoe het - misschien - een Syrie-ganger zou kunnen vergaan. Mahir Guven, zelf Turks-Koerdisch en geboren in Nantes, wilde de bewoners van de banlieue een stem geven. Die stem is de moeite waard.

Tip van Ilona

Kreupelhout

Esther Kinsky

€ 22,99

Deze schitterend geschreven roman gaat over..... niet zozeer rouw als wel over gemis.

In drie delen worden de bezoeken van de naamloze hoofdpersoon aan een winters Italië beschreven.

De eerste reis maakt ze vlak na de dood van haar partner M. Minutieus observeert en beschrijft ze het landschap, de natuur en alles wat zich daarin bevindt in een poging haar eigen plek daarin terug te vinden en haar relatie met de wereld te herstellen. Het grondig onder de loep nemen van het terrein (heuvels,wegen, dorpen, olijfgaarden, kerkhoven, necropoli, braakliggende landjes) is tegelijk het onderzoeken van het terrein van de rouw. Over M. bijna niets. Wel, in flarden van herinneringen, over haar al langer overleden vader, als ze plekken bezoekt waar ze met hem geweest is. Ook dan probeert ze door te kijken en te benoemen verbroken verbindingen te herstellen, het verlorene te gedenken.Dit alles in een prachtig ritmisch proza. De auteur kreeg er in 2018 de prestigieuze Pres der Leipziger Buchmesse voor.

Ilona

 

Tip van Charlotte

Finse dagen

Herman Koch

€ 22,99

Wie verwacht dat de nieuwe Koch weer een vilein, scherp en ongemakkelijk boek is, komt bedrogen uit. In deze roman blikt de schrijver terug op zijn jaren als adolescent. De vroege dood van zijn moeder, de buitenechtelijke relatie van zijn vader, zijn eerste vriendinnetjes en ook zijn verblijf op een Finse boerderij. Al schrijvend ontdekt Kocht dat zijn herinneringen vol gaten zitten en soms zelfs ronduit wazig zijn. De weerslag is een boeiende zoektocht naar wat Kochs ‘ware’ gezicht is.

Charlotte

Tip van Heleen

Artikel 353

Tanguy Viel

€ 18,99

Twee mannen op een vissersboot voor de Bretonse kust. Als één in het ijskoude water geraakt, besluit de ander door te varen, terug naar de haven. In één lange monoloog voor de rechter doet de dader zijn verhaal uit de doeken. Hoe hij en meer mensen uit het vissersdorpje in de greep zijn gekomen van een vastgoedspeculant. Met grote vertelkunst en de prachtigste metaforen maakt Tanguy Viel begrijpelijk hoe de man tot zijn daad heeft kunnen komen. Een ijzersterk verhaal!

Heleen

Tip van Wies

De bananengeneratie

Pete Wu

€ 22,50

Journalist Peter Wu (1985) gaat in gesprek met de tweede generatie Chinese Nederlanders, die net als hij, steeds herinnerd worden aan hun ‘anders’ zijn. Hij geeft een inkijk in het leven van de Chinese Nederlanders , een weinig besproken groep. Een interessant, vlot geschreven boek, zowel persoonlijk als informatief.

Wies

Tip van Anita

Stille schreeuw

Angela Marsons

€ 15,99

Eindelijk het eerste deel van deze Engelse thrillerreeks in de Nederlandse vertaling. De directrice van de plaatselijke school wordt gewurgd; het begin van een serie moorden op oud-medewerkers van een voormalig weeshuis. Tegelijkertijd vindt een opgraving plaats op het terrein rond dat weeshuis, rechercheur Kim Stone en haar team ontdekken al snel een verband tussen beide zaken. Origineel hoofdpersonage, lekker leesbare thriller, al had de vertaler het af en toe gebezigde dialect van de regio Black Country weg mogen laten…

Anita

Tip van Jannet

D-day

Alan Gratz

€ 10,00

D-Day beschrijft het verhaal van 6 juni 1944 van zonsopgang tot zonsondergang. Dee Carpenter, 16 jaar oud, zit in een boot richting Franse kust. Achter de vijandelijke linies in Frankrijk werkt Samira als spion. Zij probeert het Duitse leger te saboteren. Tegelijkertijd springt James met een parachute uit een vliegtuig. In een adembenemende race tegen de klok moeten deze jongelui vechten voor hun leven. Gratz brengt de dag tot leven door de ogen van gewone jongeren.

Jannet

Tip van Hilda

Mijn naam is Selma

Selma van de Perre

€ 19,99

Het uitzonderlijke verhaal van een joodse verzetsvrouw, zo staat te lezen op het omslag van dit boek. Zeventien jaar is de Amsterdamse Selma als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze gaat in het verzet onder de naam Marga van der Kuit. Via kamp Vught belandt ze in Ravensbrück en weet dit vreselijke vrouwenkamp te overleven. Selma beschrijft de gruwelijkheden op een aangrijpende en leesbare manier. Een belangrijk boek, dat iedereen zou moeten lezen, zelfs nu na 75 jaar bevrijding.

Hilda

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris