Activiteiten

Lezing Frits van Oostrom 16 November

Op donderdag 16 november, 20.00 uur, houdt auteur Frits van Oostrom een lezing in de Dorpskerk in Santpoort-Noord. Deze lezing wordt georganiseerd door Bredero Boeken i.s.m. Stichting Cultuur in de Dorpskerk.

Op 5 oktober verscheen van de hand van Van Oostrom het boek Nobel streven / Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode. Het boek reconstrueert het leven van Jan van Brederode, die in Santpoort is geboren.

Rond 1373 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Nobel streven reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details.
Hoe Jan tot tweemaal toe met een gigantisch Hollands leger de Zuiderzee overstak voor oorlog tegen Friesland. Hoe hij naar Ierland reisde om in een onderaardse grot het helse vagevuur van Sint Patricius te voelen. Zijn jaren in het klooster, waarin hij een sprankelende Middelnederlandse tekst schreef. Zijn pogingen om de gigantische erfenis van zijn echtgenote te verwerven en hoe hij daarvoor zelfs deze Johanna uit haar eigen klooster ontvoerde. En hoe zijn naam door heel Europa roemrucht zou worden: tot in Parijs, waar men over hem college gaf en tot de Engelse koning Henry V.

Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, virtuoos gereconstrueerd en vervat in een meeslepend verhaal.
Frits van Oostrom (1953) is sinds 2002 universiteitshoogleraar te Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde te Leiden en gasthoogleraar aan de Harvard University. Hij won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland ontwierp en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Eerder verschenen van zijn hand Het woord van eer, Maerlands wereld en het tweeluik Stemmen op schrift en Wereld in woorden.

Plaatsen voor de lezing kunt u reserveren bij Bredero Boeken: info@brederoboeken.nl of 023-5382061. Prijs: € 5,-

Schrijven en yoga in Italië Schrijven en yoga in Italië Hou je van schrijven, yoga en Italië? Op het prachtige landgoed Maso Michei in Noord-Italië heb je alle rust en ruimte om een week lang aan een verhaal te werken. Je wordt begeleid door schrijfster Anne-Gine Goemans, bekend van onder meer Glijvlucht en Honolulu King, en literair agent Lolies van Grunsven. Vanuit de praktijk en op basis van hun jarenlange ervaring zullen ze elke cursist ondersteunen. De cursus is voor iedereen die zich in een inspirerende omgeving wil bekwamen in het schrijven van een verhaal. Het doel is om na de vijfdaagse cursus een afgerond kort verhaal op papier te hebben staan. De training wordt dagelijks voorafgegaan door yogalessen van yogadocent Simone van Geem. Voor deze lessen hoef je geen enkele ervaring te hebben. Meer weten over data en beschikbaarheid? Zie www.schrijveninitalie.nl Meer informatie
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris