Boekenweek: Optreden Kathedrale Koor

zondag 31 maart 2019 15:00
Boekenweek: Optreden Kathedrale Koor

Een bijzonder optreden tijdens de Boekenweek. Het Kathedrale Koor Utrecht viert dit jaar haar 150 jarig Jubileum. Als onderdeel van het Jubileumprogramma 'een Cadeau aan de Stad’ komen zij bij Broese een optreden verzorgen met Latijns-Amerikaanse traditionals onder leiding van gastdirigent Eduardo López Cabello. U bent van harte welkom!

 

De koorleden in de middelbare schoolleeftijd van het Kathedrale Koor Utrecht onder leiding van gastdirigent Eduardo López Cabello verzorgen speciaal voor dit Jubileum muziek uit Chili, Argentinië, Colombia en Cuba.

Eduardo López Cabello is een in Chili (1989) geboren musicus, die nu in Amsterdam woont. Hij startte zijn studies Compositie en Koordirectie in Chili en zette zijn opleiding voort in Amsterdam. In 2017 studeerde hij af bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Renaissance- en Barokmuziek genieten zijn voorkeur, maar hij is muzikaal breed geïnteresseerd en dirigeert en bewerkt o.a. Latijns-Amerikaanse muziek. Zijn vocale composities zijn vooral in de Spaanse, Engelse, Latijnse en Finse taal. Hij werkt o.a. met Voci d‘Angeli, IJlandkoor, Dissonant en Toonkunst Koor Amsterdam en werkt regelmatig als invaller. Hij is inmiddels gestart met een studie Countertenor.

 

datum: zondag 31 maart | 15.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

 

Het Koor werd in 1869, toen nog onder de naam Sint Gregorius Magnus Koor opgericht om de erediensten in de St Catharinakathedraal muzikaal hoogwaardig op te luisteren. Nu, 150 jaar verder, is dat nog steeds de hoofdtaak van het Koor, maar ze zingen ook concerten in binnen- en buitenland, en nemen deel aan bijvoorbeeld Matthäuspassionen, muzikale manifestaties in Utrecht en daarbuiten. Kenmerkend voor het Koor is de samenstelling van koorleden in de basisschoolleeftijd (groep 7/8), middelbare schoolleeftijd en heren. De kinderen bezoeken vanaf groep 5 de Kathedrale Koorschool Utrecht en krijgen daar in schooltijd zangles en koortraining. Zij kunnen na de basisschool verder zingen, waarbij zij door hun intensieve kooropleiding een bijzonder stevige, heldere en mooie klank hebben ontwikkeld.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris