Boekpresentatie Carel Blotkamp

donderdag 22 februari 2018 17:00
Boekpresentatie Carel Blotkamp

Uitgeverij Waanders & de Kunst, Zwolle en Broese boekverkopers, Utrecht nodigen u van harte uit voor de presentatie van het nieuwste boek van kunstenaar en hoogleraar (em.) moderne kunst Carel Blotkamp, getiteld: Blikseminslag – stukjes over kunst. Hij leest voor uit zijn boek (ook niet gepubliceerde 'blikseminslagen') en aansluitend is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren onder het genot van een drankje.

 

Het boek bevat 35 korte essays. De titel ‘Blikseminslag’, schrijſt Blotkamp, heeſt betrekking op ‘de verpletterende indruk die kunst onverhoeds op je kan maken. Soms. Heel soms.’
Carel Blotkamp is emeritus hoogleraar moderne kunst en beeldend kunstenaar. Recent realiseerde hij ‘De collectie als tijdmachine’, de veelgeprezen nieuwe opstelling van de collectie van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en de tentoonstelling ‘Kunst van formaat. De collectie XL vanaf de jaren vijſtig’ die vanaf 10 februari 2018 in het museum te zien is.

 

Datum: Donderdag 22 februari | 17.00 - 18.30 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl, u bent van harte welkom!

 

Carel Hendrik Blotkamp (Zeist, 1945) is een Nederlandse kunstenaar en emeritus hoogleraar moderne kunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hij studeerde van 1963-1968 kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, waar hij vanaf 1969 geschiedenis van de moderne kunst doceerde. Begin jaren 70 organiseerde hij, samen met Frans Haks, in de Utrechtse Kring tentoonstellingen op het gebied van de meest recente stromingen in de beeldende kunst (onder meer Ger van Elk, Blinky Palermo, Stanley Brouwn en Keith Milow).

Van 1982-2007 was Carel Blotkamp hoogleraar kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Blotkamp heeft vele publicaties op zijn naam staan, onder meer over De Stijl en het magisch realisme, en monografieën over onder andere Piet Mondriaan, Pyke Koch, Carel Visser en Daan van Golden. Hij was medeoprichter en redacteur van de kunsttijdschriften Simiolus en Jong Holland en schreef recensies voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad en De Volkskrant.

Blotkamp is sinds 1967 werkzaam als kunstenaar en heeft inmiddels vele malen geëxposeerd. In 2007 wijdde Museum De Pont een tentoonstelling aan het werk van Carel Blotkamp.
Vaak vormen teksten het uitgangspunt voor zijn beeldend werk, daarnaast is de geschiedenis van de moderne kunst al jaren een thema. Recent werk van Blotkamp verwijst naar Henri Matisse, Kazimir Malevitsj en Barnett Newman. In 1976, tijdens zijn eerste solo-tentoonstelling bij Galerie Waalkens in Finsterwolde, ging hij voor het eerst de confrontatie aan met Piet Mondriaan.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris