Diederik van Vleuten presenteert: een Indisch familiearchief

vrijdag 23 november 2018 19:30
Diederik van Vleuten presenteert: een Indisch familiearchief

Diederik van Vleuten , Nederlands musicus en cabaretier, zal tijdens deze speciale avond op geheel eigen wijze verhalen over zijn boek ‘Daar werd wat groots verricht’. Hij neemt u mee naar de wereld van zijn voorouders, drie generaties Van Vleuten in Nederlands-Indië. U bent van harte welkom!

 

Over Daar werd wat groots verricht:
Precies tien jaar geleden kreeg Diederik van Vleuten van zijn vader het Indische familiearchief overhandigd. Zeven dozen vol brieven, documenten, dagboeken en fotoalbums waarin het verhaal wordt verteld van drie generaties Van Vleuten in de Oost. In dat archief bevonden zich ook de bijna 700 pagina’s tellende memoires van Diederiks oudoom Jan. Met scherp oog voor detail doet Jan daarin verslag van de grote veranderingen die zich tijdens zijn leven in de wereld voltrokken en die als een waterval over hem en zijn generatie heen kwamen. Het is het persoonlijke verhaal van een kindertijd op Java, een jeugd in Nederland, een opleiding in Zuid-Afrika en in 1930 de terugkeer naar Indië. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog maakt Jan aan den lijve het historische drama mee van de Japanse bezetting van de archipel en de daaropvolgende Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Hij is ooggetuige van de politionele acties en het onafwendbare afscheid van Nederlands-Indië.
In Daar werd wat groots verricht, dat als ondertitel ‘De overdracht van een Indisch familiearchief’ zou kunnen dragen, vertelt Diederik van Vleuten over het leven van zijn oudoom, die zijn memoires niet schreef omdat hij zichzelf zo belangrijk vond maar besefte dat hij in een buitengewoon belangrijke tijd had geleefd. Gebruikmakend van het ongekend rijke fotomateriaal uit het eigen archief plaatst hij de lotgevallen van zijn familie tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van Nederland en de ondergang van diens koloniale imperium in Zuidoost-Azië.


Datum: vrijdag 23 november | aanvang 19.30 uur

Toegang: € 5,- (VriendenVoordeelkaarthouders krijgen 20% korting)

Koop uw toegangsbewijs bij onze klantenservice of maak € 5,- over op naam van 'Broese boekverkopers' op bankrekeningnummer NL40ABNA0441214622 onder vermelding van 'van Vleuten' én uw e-mail adres. U ontvangt dan een e-mail die uitgeprint als toegangsbewijs geldt.

U bent van harte welkom!


Diederik van Vleuten werd geboren in Den Haag. Hij werd genoemd naar zijn betovergrootvader Didericus van Vleuten. Zijn tweede naam Jan is afkomstig van zijn oud-oom Jan van Vleuten, over wie hij de voorstelling ‘Daar werd wat groots verricht’ maakte. Zijn derde naam Hielke is afkomstig van zijn opa van moederskant, Hielke Goedemoed over wie hij verhaalt in de voorstelling ‘Buiten Schot’. Hij ging naar het Murmellius Gymnasium in Alkmaar, waarna hij in 1982 werd aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee jaar stopte hij met de studie en kwam na een periode van twaalf ambachten en dertien ongelukken in het cabaret Zak en As terecht. Vanaf 1988 houdt hij zich bezig met cabaret en muziek en adviseerde bij de arrangementen van de eerste twee albums van Acda en de Munnik, bij wie hij ook in de band keyboards speelde. Sinds 2010 staat hij als solist op het podium en houdt hij zich bezig met (tekst)regie, schrijven en muziek. Hij woont samen met cabaretière Bianca Krijgsman. Ze hebben drie kinderen.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris