Lezing 'Over oude wegen' Mathijs Deen

vrijdag 18 mei 2018 19:30
Lezing 'Over oude wegen' Mathijs Deen

Het recent verschenen boek ‘Over oude wegen’ van Mathijs Deen beschrijft een reis door de geschiedenis van Europa. Tijdens zijn lezing in onze boekhandel zal hij hier uitgebreid over vertellen, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren. U bent van harte welkom!

 

Over het boek:

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag volgt Mathijs Deen ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers, veroveraars en racers die hun weg hebben gezocht langs de kusten en over de rivieren en de wegen van Europa.

Deen is een meester in het laten zien van gemengde gevoelens zonder ook maar eenmaal over de schreef te gaan wat sentimentaliteit betreft. Hij is heel precies in zijn taal en in zijn beelden, is een meester van de verstilling. Dit alles zonder dat je het idee hebt dat er veel gesnoeid is. De tekst voelt nergens beknot aan, maar juist bijzonder natuurlijk. Een waarachtig verhaal, een rurale roman, zonder de typische diskwalificerende eigenschappen van de streekroman. Een boek waar geen negatieve kanttekeningen bij te maken zijn, dat herlezing keer op keer waard is, waarvan je langzaam kunt genieten. ‘Onder de mensen’ moet beslist, nu ja, onder de mensen komen.


Datum: vrijdag 18 mei | 19.30 uur

Toegang: € 5
VriendenVoordeelkaarthouders krijgen 20% korting

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl, u bent van harte welkom!


Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel ‘Brutus heeft honger’ werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen ‘De Wadden’, waarvan 25.000 exemplaren zijn verkocht. In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman ‘Onder de mensen’; hiervan verschijnt in 2018 de Duitse vertaling.

NRC Handelsblad: ‘Deen beschikt over een indrukwekkende historische kennis die hem in staat stelt moeiteloos door de eeuwen heen te reizen.’

De Morgen: ‘Met een buitengewoon inlevingsvermogen en veel flair voor pregnante details baant Deen zich een weg door de geschiedenis van Europa.’

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris