Lezing Tommy Wieringa

woensdag 17 januari 2018 19:30
Lezing Tommy Wieringa

Wij hebben heel goed nieuws voor u! Auteur Tommy Wieringa, die journalistiek in Utrecht studeerde, zal bij ons een lezing geven naar aanleiding van zijn zojuist verschenen boek ‘De heilige Rita’. Hij zal hierover vertellen, vragen beantwoorden en aansluitend zijn boeken signeren.

 

De heilige Rita
Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden.
De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.
De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.

Datum: woensdag 17 januari | 19.30 uur

Toegang: € 7,50
VriendenVoordeelkaarthouders: 20% korting

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl


Tommy Wieringa schreef in 2006 het boek ‘Joe Speedboot‘ waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs). Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.
Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld ‘Een mooie jonge vrouw’, waarover The Guardian het volgende noteerde: ‘Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.’
Na ‘Dit zijn de namen’ vertelt Tommy Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis met ‘De dood van Murat Idrissi’ (voorjaar 2017). Zojuist verscheen zijn verpletterende roman ‘De heilige Rita’ over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

In de muziekgroep ‘Donskoy’ experimenteerde Wieringa met de combinatie van poëzie en muziek. In het voorjaar van 1998 verscheen de cd ‘Beatnik glorie’. Hij trad onder meer op tijdens de festivals Crossing Border, Winterschrift, Double Talk, De Nachten en Lowlands.

In 2007 is hij als gastschrijver verbonden aan de TU Delft. Hij schreef in 2010 het dictee voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal en in 2014 het boekenweekgeschenk.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris