Martin de Haan vertelt over Michel Houellebecq’s ‘Serotonine’.

vrijdag 17 mei 2019 19:30
Martin de Haan vertelt over Michel Houellebecq’s ‘Serotonine’.

Martin de Haan, de vaste vertaler van Michel Houellebecq, komt bij Broese spreken over ‘Serotonine’ en eerdere werken. Martin wordt geïnterviewd door literatuurspecialiste Anja-Hélène van Zandwijk. Hierbij komt ook zijn vertaling van ‘Les Liaisons Dangeureuses’ (‘Riskante Relaties’) aan bod. Op verzoek signeert Martin uw boek aansluitend onder het genot van een drankje. U bent van harte welkom!

Serotonine
‘Mijn overtuigingen zijn beperkt, maar wel intens. Ik geloof in de mogelijkheden van het speciale koninkrijk. Ik geloof in de liefde,’ schreef Michel Houellebecq onlangs.
De depressieve verteller van ‘Serotonine’ zou het daar zonder voorbehoud mee eens zijn. Zijn verhaal vindt plaats in een Frankrijk dat zijn tradities aan het verkwanselen is, zijn steden ontdoet van hun charme en zijn platteland verwoest tot de volksopstand erop volgt. Hij vertelt over zijn leven als landbouwingenieur, zijn vriendschap met een boer van adel (een onvergetelijk personage – zijn dubbelganger in spiegelbeeld), over het falen van hun jeugdige idealen, de misschien wel dwaze hoop een verloren vrouw terug te vinden.
Deze roman over de puinhopen van een wereld zonder goedheid, zonder solidariteit, met onbeheersbaar geworden veranderingen, is ook een roman over wroeging en spijt. ‘Niemand in het Westen zal nog gelukkig zijn.’


Datum: vrijdag 17 mei | aanvang 19.30 uur

Toegang: € 5,- (VriendenVoordeelkaarthouders: €4)

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

 

Martin de Haan is de vaste vertaler van Michel Houellebecq en Milan Kundera. Op 21 maart verscheen zijn vertaling van het nieuwste boek van Michel Houellebecq: ‘Serotonine’. Voor zijn vertaling van ‘Les Liaisons Dangeureuses’ (‘Riskante Relaties’) ontving hij in 2018 de Filter Vertaalprijs en de Dr. Elly Jaffé Prijs.

Anja-Hélène van Zandwijk is geboren in Frankrijk waar zij tweetalig opgroeide. Ze is literatuurspecialiste op het gebied van de Franse taal- en cultuur.

 

Broese boekverkopers organiseert deze activiteit in samenwerking met de Alliance Française Utrecht en De Arbeiderspers.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris