Meet & Greet Jaap Robben: Zomervacht i.s.m. ILFU

zaterdag 22 september 2018 15:00
Meet & Greet Jaap Robben: Zomervacht i.s.m. ILFU

Schrijver en dichter Jaap Robben, bekend van zijn roman 'Birk', komt voor een Meet & Greet naar onze boekhandel naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Zomervacht’. Jaap wordt geïnterviewd door schrijver en muzikant Laurens van de Linde. Na afloop van het interview is er kort gelegenheid om vragen te beantwoorden en aansluitend zal Jaap zijn boeken signeren. Deze Meet & Greet wordt in samenwerking met het ILFU georganiseerd (zie www.ILFU.nl). U bent van harte welkom!

 

Zomervacht:
De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Datum: zaterdag 22 september | aanvang 15.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl, u bent van harte welkom


Jaap Robben:
Jaap schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Er zijn diverse poëziebundels van hem verschenen (Twee vliegen, De nacht krekelt, Zullen we een bos beginnen?, Als iemand ooit mijn botjes vindt, ’s Nachts verdwijnt de wereld).
Het boek ‘De Zuurtjes’, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman, kreeg veel aandacht in de media. Voor dit boek werkte hij intensief samen met illustrator Benjamin Leroy. Daarna volgde Jaap’s eerste prentenboek ‘Josephina’ met prachtige illustraties van Merel Eyckerman.
In 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen ‘Birk’ die zeer lovend werd ontvangen. Inmiddels is het boek aan zijn 14e druk toe en werden er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.
In 2016 verschenen drie prentenboeken over Suzie Ruzie, een reeks die hij samen met Benjamin Leroy maakt. Ze gaan over stinkvingers, schaartjes die honger hebben om te knippen en dikke badmeesters. Suzie Ruzie en het schaartjes, Suzie Ruzie en de Stinkvinger en Suzie Ruzie in het diepe.
In 2017 verscheen het prentenboek ‘Plasman’ dat Jaap samen maakte met tekenaar Benjamin Leroy. Het boek werd gekozen tot de Prentenboek TopTien van 2018.

 

Laurens van de Linde (1993) is schrijver en muzikant. Hij publiceerde in VOX, op De Optimist, in de literaire podcast Ondercast, en trad op tijdens onder meer het Valkhoffestival, Festival de Oversteek en het Nijmeegs Boekenfeest. Laurens is programmamaker bij De Nieuwe Oost | Wintertuin en begeleider van Literaturjugend in Utrecht. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris