Meet&Greet ‘Gids naar Nederlandse musea’

zondag 27 oktober 2019 16:00
Meet&Greet ‘Gids naar Nederlandse musea’

De ideale museumgids! Beide auteurs - Piller en Lieten - bespreken in de Gids naar Nederlandse musea. Op weg naar de kunst zo’n 30 musea. Zij zullen vertellen over hun eigen ervaringen bij het samenstellen van deze gids, vragen beantwoorden en aansluitend signeren. U bent van harte welkom!

 

Gids naar Nederlandse musea. Op weg naar de kunst
Dit boek is de ideale gids naar Nederlandse musea. De auteurs - Piller en Lieten - nemen je mee naar rustige zalen vol prachtige kunst: de eigen collecties in vaak interessante museumgebouwen. Ze bespreken beroemde en minder bekende kunstwerken uit ons culturele erfgoed. De gids helpt je die kunstwerken te leren kennen en begrijpen. Er is gekozen voor een dertigtal musea, van Leeuwarden naar Maastricht en van Enschede naar Middelburg. Piller en Lieten verrassen je door vakkundig en persoonlijk commentaar. Gids naar Nederlandse Musea - Op weg naar de kunst is verfrissend en staat vol sfeerfoto’s van museumzalen en van bijzondere kunstwerken. Daarnaast is er veel nuttige en praktische informatie. QR-codes bij de musea verwijzen naar de website van het desbetreffende museum, waardoor de gids actueel blijft. Een andere QR-code brengt je naar de website www.opwegnaardekunst.nl van Piller en Lieten; vol actuele museum-informatie.

 

Datum: Zondag 27 oktober | aanvang 16.00 uur

Toegang: gratis!

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

 

Micky Piller studeerde kunstgeschiedenis in Gent, waar het zwaartepunt op de Vlaamse kunst uit de 12e tot en met de 17e eeuw ligt. Na mijn afstuderen werkte ik als journaliste en kunstcriticus, onder andere bij toen nog het weekblad de Haagse Post, en later de kranten NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad. Ze schreef over kunstenaars en tentoonstellingen en was de eerste die serieus bedrijfscollecties besprak onder andere van Gasunie, ABN, en Peter Stuyvesant. Ik werd adviseur bij de Bouwfonds Kunststichting en maakte met hun collectie een aantal prachtige tentoonstellingen. In 2002 werd ze de eerste conservator bij Escher in Het Paleis (het Escher museum) te Den Haag, tot mijn pensionering in 2015. Voor al deze activiteiten en dit engagement werd ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kristoffel Lieten is emeritus professor; hij is Zuid-Azië deskundige en was hoogleraar kinderarbeid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde aan universiteiten in Antwerpen, Reading en New Delhi. Door zijn verleden als socioloog en antropoloog is Kristoffel gewend goed te kijken en onverwachte vragen te stellen. Hij vraagt door over de kunst, heeft de onbevangenheid van de leek, en voorkomt zo dat Micky in haar enthousiasme doorzakt in vakjargon.


Bestel de Gids naar Nederlandse musea hier >>

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris