Nationale Gedichtendag: Utrecht Stadsdichtersgilde

donderdag 31 januari 2019 19:00
Nationale Gedichtendag: Utrecht Stadsdichtersgilde

Als daverend startschot van de Poëzieweek 2019 (31 januari - 06 februari) vindt in Boekhandel Broese op Nationale Gedichtendag, donderdag 31 januari 2019, een optreden plaats van maar liefst twaalf dichters en muzikant Ralph Rousseau! De dichters, voor het merendeel lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde, zullen tussen 19.00 en 20.00 uur voordragen uit eigen werk. Met o.a. Vicky Francken (C. Buddingh’-prijs 2017 voor de beste debuutbundel), Hanneke van Eijken (Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2015), Baban Kirkuki, Pauline Pisa en Ruben van Gogh. Wethouder Anke Klein (cultuur) zal deze speciale avond openen. U bent van harte welkom!

 

Het Utrechts Stadsdichtersgilde bestaat in 2017 uit 14 professionele dichters. Naast de Stadsgedichten die in opdracht van de gemeente worden geschreven of voor de Eenzame Uitvaart, schrijft het Gilde ook regelmatig gedichten voor andere opdrachtgevers in Utrecht. Muzikant Ralph Rousseau speelt solo op de viola da gamba.

 

Datum: donderdag 21 januari | aanvang 19.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

U bent van harte welkom!

 

De Poëzieweek wil een zo groot mogelijk bereik voor poëzie creëren en bundelt tal van activiteiten van organisatoren in Nederland en Vlaanderen. De Poëzieweek is een samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, School der Poëzie en De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Uiteraard kunt u aansluitend een dichtbundel kopen en laten signeren
NB bij aanschaf van een dichtbundel ter waarde van €12,50, krijgt u deze week - zolang de voorraad strekt- gratis de nieuwe bundel ‘Vrij - Wij?’ van Tom Lanoye.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris