Optreden: Oukje den Hollander ‘Idyllen’

zaterdag 1 februari 2020 15:00
Optreden: Oukje den Hollander ‘Idyllen’

Tijdens de Poëzieweek zal zangeres Oukje den Hollander liederen zingen van haar album ‘Idyllen’. De prachtige taal van Ilja Leonard Pfeijffer in zijn dichtbundel ‘Idyllen’ inspireerde haar tot het schrijven van rijke melodieën waarin haar brede muzikale en theatrale achtergrond terug te horen is. Ze treedt samen met slagwerker en componist Marijn Korff de Gidts op. Kom luisteren en genieten!

 

Samen met slagwerker en componist Marijn Korff de Gidts zette de Nederlandse zangeres en theatermaker twaalf nietsontziende teksten uit de gelijknamige dichtbundel van Ilja Leonard Pfeijffer op muziek. “Al had ik deze woorden zelf kúnnen schrijven: ik had ze niet dúrven schrijven. Gelukkig zijn er dichters die in staat zijn het onbenoembare te benoemen.” Idyllen staat voor de zoektocht naar liefde en leven in een harder wordende wereld. “Met dit album toon ik mijn binnenwereld. Ik geloof erin dat we het delen van onze diepste verlangens en gedachtes nodig hebben om verder te komen met elkaar en onszelf.”
Het album laat zich niet begrenzen door stijlen of genres. Ieder gedicht heeft een compleet eigen klankwereld en karakter. “De muziek is net zo grillig en onvoorspelbaar als de gedichten en als het leven zelf. Een mooi liefdesliedje wordt opgevolgd door een donker en rauw nummer over waar het met de huidige wereld heen moet. We zijn uiterst minutieus te werk gegaan om al die prachtige zinnen tot hun recht te laten komen. Uiteindelijk vind ik het belangrijker dat mensen geraakt worden door de betekenis dan dat ze de muziek enkel mooi vinden.”

Ilja Leonard Pfeijffer gaf alle vrijheid. “Ik kreeg zijn gedichten als het ware cadeau om er een nieuw en autonoom kunstwerk van te maken. Zo ziet hij dat en ik vind dat groots.

 

Datum: zaterdag 1 februari 2020 | 15.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

 

Oukje den Hollander zoekt in haar werk als zangeres naar de ultieme samenkomst van taal en muziek. Voor haar begint het creëren bij wat ze wil zeggen: ze bijt zich vast in de inhoud, waaruit muzikale ideeën voortvloeien. Dit maakt haar tot een genre-overstijgende zangeres die in dienst van de woorden staat. Ze was vocaliste bij The Kyteman Orchestra. Oukje studeerde Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Master Singer/Performer aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam.

Marijn Korff de Gidts houdt zich als slagwerker en componist bezig met muziektheater en samenwerkingen met verschillende kunstenaars waarbij hij in ieder project zoekt naar een nieuwe muzikale taal. Voor elk nummer koos hij in alle vrijheid steeds opnieuw voor een sfeer of instrument, passend bij het gedicht. Marijn is lid van de vierkoppige band ORBI, was als percussionist onderdeel van het Nederlands Blazers Ensemble en speelde slagwerk in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij studeerde Klassiek Slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij nu docent is.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris