Ronit Palache over Ischa Meijer

zaterdag 15 februari 2020 16:00
Ronit Palache over Ischa Meijer

Nog even relevant als vijfentwintig jaar geleden verschijnt vier februari een nieuw boek met deels niet eerder gepubliceerde teksten van Ischa Meijer in het privé-domein. De teksten zijn samengesteld en ingeleid door Ronit Palache. Zij komt bij Broese een kleine lezing geven over het boek en zal aansluitend signeren. U bent van harte welkom!

Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan
Het razende leven van Ischa Meijer (1943-1995) ging niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgde hij zelf wel voor. In zijn werk streed hij tegen hypocrisie en onwaarachtigheid. Hij rekende genadeloos af met het verstikkende Joodse milieu waaruit hij voortkwam. Tegenover de geheimtaal die er in veel naoorlogse huizen gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij ‘de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’, zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen. Ronit Palache toont aan de hand van Meijers geschreven werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over Joodse kwesties: als gevreesd theaterrecensent die in latere jaren zélf het podium beklom, als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter en schrijver en als columnist, via zijn personage De Dikke Man.


Datum: zaterdag 15 februari | aanvang 16.00 uur

Toegang: gratis!

Aanmelden via: klantenservice@broeseboekverkopers.nl


Ischa Meijer (1943-1995) liet verpletterend journalistiek en literair werk na. Hij publiceerde onder meer Brief aan mijn moeder, De handzame Ischa Meijer, Interviewen voor beginners en De Dikke Man. Hij wordt gezien als één van de beste interviewers die Nederland gekend heeft.

Ronit Palache (1984) schreef voor Elsevier, was werkzaam in de literaire wereld en publiceerde Ontroerende onzin: De Joodse identiteit in het Nederland van nu (2016). tegenwoordig werkt ze als freelancejournalist voor o.a. Pauw, Algemeen Dagblad en Vrij Nederland.

 

Bestel Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan hier>>

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris