Carolien is vol van:

Er is geen daar daar; Tommy Orange

Een bijzonder, overweldigend en eerlijk debuut over Native Americans. Na een interessante inleiding over de geschiedenis van de indianen, vertellen twaalf Native Americans hun verhaal. Over wat het is om op te groeien in een milieu, waar zorgen, drank, werkloosheid en mishandeling centraal staan.

We lezen hoe sommige van hen, proberen op te krabbelen. Maar hoe sommige die keus niet lijken te hebben en zich gedwongen te voelen om heftigere maatregelen te nemen om hun leven te verbeteren. Alle verhalen van deze personen hebben met elkaar te maken en eindigen bij een groots georganiseerde Powpow, waar de mensen met vele verschillende bedoelingen bijeenkomen.

Tommy Orange vertelt, zonder verwijt of klacht, het verhaal van zijn volk, van de verstedelijkte indiaan...Een kijkje in het leven van mensen die zich in hun eigen land niet thuis kunnen voelen.

 

Er is geen daar daar

Tommy Orange

€ 19,99
‘Meesterlijk. Een verpletterende debuutroman.’ The Washington Post Alle twaalf hebben ze hun eigen redenen om naar de Big Oakland Powwow te komen, hét evenement van het jaar. Jacquie Red Feather is onlangs gestopt met drinken en probeert een weg terug te vinden naar de familie die ze achterliet in schande. Dene Oxendene probeert zijn leven op een rijtje te krijgen na de dood van zijn oom, wiens nagedachtenis hij in ere wil houden. Opal Viola Victoria Bear Shield komt naar het eerste optreden van haar neefje Orvil kijken, die zichzelf een traditionele Indiaanse dans heeft aangeleerd door te kijken naar YouTube-video’s. Hun stemmen schetsen een mozaïek van verlangens, verwijten en verwachtingen. De powwow wordt een glorieus samenzijn, een spektakel van heilige tradities en vertoon. Maar het wordt ook een dag van opoffering, heldenmoed en verlies. De pers over Er is geen daar daar ‘Er is geen daar daar is een meeslepende, wanhopige geschiedenis van moderne Native Americans die proberen een leven op te bouwen in steden. Pijnlijk goed geschreven.’ de Volkskrant ‘Een verdrietig maar prachtig debuut. Er is geen daar daar is lyrisch en speels, bruisend van energie zelfs in de meest tragische details. Orange creëert schoonheid vanuit tragedie.’ The Guardian ‘Baanbrekend en buitengewoon goed.’ The New York Times

Carolien

Sinds 2002 werk ik bij Boekhandel Coelers.

Lezen deed ik altijd al graag, maar doordat ik nu al die nieuwe boeken zie binnenkomen zit ik helemaal het liefst met mijn neus in een boek.

Het állerleukst van werken bij de boekwinkel vind ik om kinderen of tieners te helpen aan een spannend boek. Daarom lees ik, naast literatuur, regelmatig een kinderboek en duik ik graag in een spannende Young-Adult serie. 

Wanneer ik een keer niet met mijn neus in de boeken zit, ben ik vooral bij de paarden te vinden of ergens (vooral in Zeeland) onder water.

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris