Nieuw in OBA Buitenveldert: serie boek en film

Nieuw in OBA Buitenveldert: serie boek en film

In navolging van een succesvolle serie boekverfilmingen in OBA Waterlandplein in Amsterdam-Noord, start in september ook een vergelijkbare serie in OBA Buitenveldert. Deze maandelijkse serie loopt door tot en met mei 2017. De vraag ‘wat was beter, het boek of de film?’ wordt vaak gesteld. Waar een boek de lezer volop ruimte biedt om eigen beelden te vormen, is de film veel meer sturend en koos de regisseur de beelden. Die kunnen overeenkomen met de eigen leeservaring, maar dat kan ook soms mijlenver uiteenlopen.

Per middag wordt steeds een boek en de verfilming ervan met elkaar vergeleken. De middagen worden verzorgd door Rita Bonenberg, fervent lezer en filmliefhebber. Deelnemers lezen vooraf het boek waarvan elke tweede dinsdagmiddag van de maand de verfilming te zien is in OBA Buitenveldert. Na het vertonen van de film zal onder leiding van Rita Bonenberg een gesprek worden gevoerd, waarbij deelnemers hun mening geven over het boek en de verfilming. De middagen beginnen om 13.00 uur en zijn omstreeks vijf uur afgelopen.

In deze reeks wordt samengewerkt met De Amsterdamse Boekhandel aan de Buitenveldertselaan 170. Hier zijn de boeken voor de volgende boeken en filmmiddagen verkrijgbaar en andere boeken van de betreffende auteur. 

Praktische informatie
De kosten voor deelname bedragen per bijeenkomst normaal € 5,00 / met OBA-pas € 2,50. Dit is inclusief koffie of thee. Als u de hele reeks van acht bijeenkomsten wilt bijwonen, betaalt u voor slechts zes bijeenkomsten, dus normaal € 30,00 / met OBA-pas € 15,00. Betalen kan alleen cash less, dus bij de betaalautomaat in OBA Buitenveldert (medewerkers kunnen hierbij indien nodig assisteren). Door het beperkt aantal plaatsen (40), raden wij u aan van tevoren te reserveren. Reserveren kan aan de balie, per e-mail of per telefoon.

OBA Buitenveldert ligt aan de Willem van Weldammelaan 5, 1082 LT Amsterdam (buitenveldert@oba.nl en 020-6422100).

De boeken uit de reeks zijn verkrijgbaar zijn bij de De Amsterdamse Boekhandel of bij de OBA als boek, soms ook als e-book of als luisterboek of grootletterboek.

Agenda

Bekijk de agenda voor een overzicht van de films en data.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris