maart

Lezing met muziek: Michel Krielaars over het Rusland van Isaak Babel en Vasili Grossman

zaterdag 24 maart 2018

15:00 uur | Toegang 5 euro, aanmelden in de winkel 

Michel Krielaars (NRC) vertelt over leven en lot van de twee joodse schrijvers Isaak Babel en Vasili Grossman over wie hij schreef in zijn boek Alles voor het moederland: De Stalin-terreur door de ogen van Isaak Babel en Vasili Grossman. Met zang van Russische en Jiddische liederen door Henriette Schenk onder begeleiding van accordeonist Ellen Boers.

Meer informatie

Bijeenkomst Het Literair Café Buitenveldert

zondag 25 maart 2018

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? 

De schrijversgroep Het Literair Café Buitenveldert leest en draagt voor uit eigen en elkaars werk.

Meer informatie

Borrelen met Jigal Krant over het bruisende culinaire leven in Tel Aviv

dinsdag 27 maart 2018

18:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? 

Borrelen met Jigal Krant en zijn gloednieuwe boek TLV over het bruisende culinaire leven in de moderne kustplaats Tel Aviv. Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel, sjaksjoeka en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking en de Arabische buren. Het resultaat is een inventieve fusion-keuken zonder regels en taboes.

TLV is een culinaire liefdesverklaring van Jigal Krant aan zijn tweede thuis in meer dan 100 recepten en verhalen. Geschreven met vlotte pen en een gezonde dosis humor. De toegankelijke gerechten zijn dankzij hun originele bereidingen en onalledaagse ingrediënten allemaal nét even anders. Denk: paarse tabouleh, visshoarma, ratatouille in een pita, bietencarpaccio, gegrilde avocado en risotto van freekeh. TLV is een kookboek, leesboek en reisboek ineen. Dankzij de aanstekelijke foto's wil de lezer nog maar één ding: zo snel mogelijk een ticket boeken naar TLV.

Meer informatie

Feestelijke presentatie van Ko met de vlo

zaterdag 31 maart 2018

15:00 uur | Vrije toegang, maar laat u weten dat u komt? 

Feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Harman Hoetink. Op een dag zag Ko een vlo... en zo begon hun avontuur. Ko met de vlo is een klein doordenksprookje voor kinderen van alle leeftijden – en stiekem ook voor grote mensen. 

Meer informatie

april

Van wie is de stad? (Floor Milikowski) en de Javastraat (Maxime Smit)

zaterdag 7 april 2018

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt

Floor Milikowskionderzoeksjournalist en geograaf, en Maxime Smit, redacteur van Het Parool, schreven ieder een boek over de stedelijke verandering van Amsterdam. Floor Milikowski schetst een algemeen beeld van het Amsterdam van nu met oprukkend toerisme en stijgende woonprijzen en vertelt waarom wonen in de stad zo aantrekkelijk is. Smit keek in het bijzonder naar de transformatie van een wijk in de Indische buurt: De Javastraat. 

Op zaterdagmiddag 7 april om 15:00 uur gaan zij in De Amsterdamse Boekhandel in Buitenveldert met elkaar in gesprek over ons roerige maar prachtige Amsterdam. 

Meer informatie

Yes you can woman!

zondag 8 april 2018

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt

Lucinda Douglas presenteert haar boek Yes you can woman!, haar biografie waarin zij vertelt over haar jeugd in het Zuid-Afrika van de Apartheid, en hoe zij zich ondanks tegenslagen heeft kunnen wontwikkelen tot empowerment spreekster.

Lucinda Douglas komt op deze zondagmiddag naar De Amsterdamse Boekhandel samen met vier andere powervrouwen!

Meer informatie

Lezing Arnout Brouwers over 'Rodina': Rusland tussen lethargie en revolutie

dinsdag 17 april 2018

19:30 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? 

Arnout Brouwers reisde kriskras door Rusland en trof een land in beweging aan, maar ook een land dat gebukt gaat onder het juk van een autoritaire leider. Maar hij zag niet enkel kommer en kwel. In alle lagen van de bevolking trof Brouwers Russen die niet verloren zijn voor een Rusland zonder Poetin. Zijn boek Rodina laat daardoor een tegendraads en hoopvol geluid horen over de toekomst van Rusland: de eeuw is nog jong.

 

Meer informatie