september

Mirjam van Hengel: Portret van Remco Campert

zondag 23 september 2018

15:00 uur | Toegang €7,50, inschrijven via e-mail of in de winkel

Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter, werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Kenbaar is hij niet zomaar, hij is de man die je ziet van opzij, nooit helemaal. De toeschouwer, met zijn pen aan ieder knipperend ogenblik. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.

Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is een portret van het leven en werk van de geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terechtkwam: de geschiedenis van zijn vader en de oorlog, de theaterwereld van zijn moeder, de dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren. En altijd is hij zelf aanwezig in zijn gedichten en verhalen, vaak met humor en altijd met veel gevoel. Het is Campert ten voeten uit die recent dichtte: ‘Liever geen biografie / waarin al deze gevoelens worden gemist'. Tijdens deze zondagmiddag geeft Mirjam van Hengel een lezing in De Amsterdamse Boekhandel over de biografie. 

Meer informatie

Een week van ontmoeting: Fotoboek Buitenveldert

zaterdag 29 september 2018

11:00-11:30 uur | Inloop 10:45 uur, vrije toegang

Fotograaf Anton Groeneschey, bekend van Fotoboek Buitenveldert, vertelt over zijn werk en ons mooie Buitenveldert tijdens de Week van de Ontmoeting. Met koffie/thee.

Meer informatie

Daniël Samkalden debuteert met 'Nova'

zondag 30 september 2018

15:00 uur | Toegang €2,50, inschrijven via e-mail of in de winkel

Als de beroemde Thomas de Poes bij een televisie-uitzending de briljante sterrenkundige Julie ontmoet, maakt hij zichzelf onsterfelijk belachelijk en wordt publiekelijk zijn val ingezet. Schrijver Maarten Schrepel is de dubieuze eer gegund om als ghostwriter het levensverhaal van De Poes op te tekenen. In Nova durft Daniël Samkalden ver te reiken. Hij vlecht drie compleet verschillende gedachtewerelden op virtuoze wijze in elkaar. Langzaam raken de personages met elkaar verknoopt. Ze stoten elkaar af en reizen elkaar na over de wereld, van het ijskoude Amerikaanse hooggebergte tot diep in het Afrikaanse binnenland. Ieder voor zich proberen ze de vraag te beantwoorden of ze aan hun lot kunnen ontkomen of het juist moeten zien te dragen.

Daniël Samkalden studeerde in 2006 af aan de Amsterdam Toneelschool en Kleinkunstakademie. Hij maakte drie gelauwerde liedjesprogramma’s, schreef toneelstukken en deed voor NRC en de Volkskrant verslag van zijn reizen over heel de wereld. Daniël Samkalden is de kleinzoon van oud Burgemeester Samkalden.

Meer informatie

oktober

Mini lectores met de Gruffalo

zaterdag 6 oktober 2018

10:45 uur | Vrije toegang

Voorlezen in het Spaans met de echte Gruffalo! 

Meer informatie

RobotWise ‘Robot Playground’

zaterdag 6 oktober 2018

13:00-14:00 uur (5-12 jaar) | €5,- eerste kind. tweede kind halve prijs. Inschrijven!

Maak kennis met de meest innovatieve programmeerbare robots van Robotwise. Deze superleuke gadgets en tegelijkertijd leermiddelen zijn door middel van spelletjes te programmeren, waarmee kinderen spelenderwijs geleerd wordt wat er mogelijk is in de 21ste eeuw! Kom gezellig bouwen met Robotica en ontdek wat mogelijk is! RobotWise is de eerste ‘Robot Playground’ in Nederland waar kinderen kunnen komen spelen en op ontdekking uitgaan met het grootste assortiment aan robots & programmeeractiviteiten, gebruikmakend van de modernste technologieën. Dit kan op school, na school en gedurende de vakanties en 6 oktober in de Amsterdamse Boekhandel!

Kom zaterdag 6 oktober van 13.00 – 14.00 uur kennismaken met de Ozobot robot! Een super coole manier om te tekenen en te ontdekken wat de robot allemaal kan; hij volgt namelijk kleurencodes. Plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijk staan centraal.

Meer informatie

Ga op de foto met de echte Gruffalo!

zaterdag 6 oktober 2018

15:30-16:30 uur | Vrije toegang

De Gruffalo komt naar de winkel en je kunt met de Gruffalo op de foto! 

Meer informatie

Suzanne Buis signeert 'Lizzy, beste vrienden voor altijd' + winactie!

woensdag 10 oktober 2018

15:30 - 16:30 uur | Vrije toegang! 

Woensdagmiddag 10 oktober signeert Suzanne Buis haar boek 'Lizzy, beste vrienden voor altijd' in De Amsterdamse Boekhandel. Kom en win de nieuwe Lizzy! 

Lizzy zit inmiddels in groep 8, een jaar vol bijzondere gebeurtenissen en grote veranderingen: schoolkeuze maken, de schoolmusical (er gaat iets grandioos mis) en dan moet ze misschien ook nog eens opnieuw verhuizen… Daar heeft Lizzy dus écht geen zin in. Gelukkig heeft ze zoals altijd humor, bedenkt ze slimme oplossingen en heeft ze goede (dieren)vrienden aan haar zijde. Maar is dat genoeg, of is er dit keer magische Lizzy-power nodig?

Meer informatie

Mini Professors, My Little van Gogh en Toddler Sense

zaterdag 13 oktober 2018

15:00 en 16:00 uur | Prijs: €5,- voor het eerste kind, tweede kind halve prijs, graag inschrijven

3in1 Workshop

Alle activiteiten waar kinderen van houden gecombineerd in één workshop! Kom experimenteren met Mini Professors. Leer spelenderwijs en ontdek hoe de wereld in elkaar zit. Bij My Little van Gogh staan kunst en creatief denken centraal. Samen gaan we een mooi cadeau maken voor een vriendje/vriendinnetje. En bij Toddler Sense gaan we gymmen, muziek maken en dansen. 

 

15:00-15:45 4-7 jaar
16:00-16:45 2-4 jaar

 

Meer informatie

Marsepeinen figuren maken met Cees Holtkamp

zondag 14 oktober 2018

Meesterbanketbakker en Hofleverancier Cees Holtkamp geeft een workshop marsepeinen figuren maken. Graag reserveren want vol = vol. Toegang € 5,- voor alle kinderen. Aanvang om 14:00, 15:00 en 16:15 uur.

Meer informatie