april

Frits Barend in gesprek met Ivo Weyel over 'Oorlogszoon'

zondag 22 april 2018

13:00 uur | Toegang €2,50, graag inschrijven

De vader van Ivo Weyel (55) hield een oorlogsdagboek bij tijdens zijn onderduik. Na 70 jaar duikt dit dagboek op bij Ivo. Als hij begint te lezen leert hij zijn vader als een heel andere man kennen. In zijn 'Oorlogszoon' beschrijft hij zijn reflecties, observaties en emoties over zijn ontdekking en het leven van zijn vader. 

Op 22 april gaat Frits Barend in De Amsterdamse Boekhandel in gesprek met Ivo Weyel. Samen spreken zij over de totstandkoming van 'Oorlogszoon'. 

Meer informatie

In de etalage: Willem Offenberg interviewt Carolijn Visser over Selma

zaterdag 28 april 2018

15:00 uur | Toegang €2,50, graag inschrijven

Willem Offenberg gaat in onze winkeletalage in gesprek met Carolijn Visser, auteur van het boek Selma, het tragische verhaal van de joodse Selma Vos in communistisch ChinaHet is het verhaal van een vrouw die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader wordt gedeporteerd, uit de trein springt, onderduikt en na de oorlog in Cambridge haar Chinese man leert kennen. Ze vestigt zich met hem in China en komt daar terecht in de Culturele Revolutie, de bloedige zuiveringen in China eind jaren 60 en begin jaren 70. Het is een combinatie van persoonlijke-, familie- en wereldgeschiedenis. Vorig jaar won Carolijn Visser met Selma de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen, de prijs voor het beste historische boek van 2017

Meer informatie

Gerard Klaasen in gesprek met Guus Luijters over Rapenburgerstraat 1940-1945

zondag 29 april 2018

15:00 uur (onder voorbehoud) | Toegang €2,50, graag inschrijven

Gerard Klaasen gaat in gesprek met Guus Luijters, auteur van Rapenburgerstraat 1940-1945. In dit boek vertelt Luijters over een bijzondere straat in het het centrum van Amsterdam. Hier bevond zich onder andere het Nederlands Israëlitisch Seminarium, het Nederlands-Israëlitisch Meisjesweeshuis, de sjoel, het Leerhuis en bovenal de Snoge, de Portugees-Israëlitische Synagoge. Het leven ging er zijn gang, totdat de Tweede Wereldoorlog begon. Luijters vertelt in dit boek het verhaal van de huizen en hun bewoners. 

Meer informatie

mei

Gerard Klaasen in gesprek met Miriam Rotenstreich over Tonio’s blik

zondag 13 mei 2018

15:00 uur | Toegang €2,50, graag inschrijven

Gerard Klaasen gaat in gesprek met Mirjam Rotenstreich. Zij besloot drie jaar na de tragische dood van haar zoon Tonio van der Heijden in zijn fotoarchief te duiken. Tonio’s favoriete fotoproject bleek het fotograferen van zijn Noorse boskatten Tygo en Tasha. Ze besloot de foto’s stuk voor stuk door te nemen en ontdekte zo een verhaal in beeld. Mirjam, met wie Tonio zijn grote liefde voor katten deelde, neemt de lezer in Tonio's blik mee op een reis door het oog van zijn camera. Het is een aanleiding voor intieme beelden, herinneringen, ja, zelfs gedachten over de toekomst. 

Meer informatie

Boekpresentatie: Levende sierlijkheid van Dina-Perla de Winter

zondag 27 mei 2018

15:00 uur | Toegang €2,50, graag inschrijven

Dina-Perla de Winter presenteert haar boek 'Levende sierlijkheid' waarin zij de basisprincipes voor groei, empowerment en spiritualiteit beschrijft. 

Meer informatie