juni

Braderie op Winkelplein Rooswijck

zaterdag 9 juni 2018

Vanaf 10:00 uur gaat de braderie op het Winkelplein van start. Om 13:30 uur treden de dames van Rosas (Erna Sassen, Mirjam Oldenhave en Juliette de Wit) waarna om 14:30 uur de Amsterdamse Jazz- en Soulband Gustagroove optreedt. Komt dat zien! 

Meer informatie

Boekpresentatie: Blockbusters 4: Het Kandinskybedrog van Manon Berns

zaterdag 9 juni 2018

16:00 uur | Vrije toegang, maar kun je laten weten dat je komt

Feestelijke boekpresentatie van het vierde deel in de Blockbusterserie van Manon Berns. In Het Kandinskybedrog gaat kunsthistorica Manon Berns verder met een nieuw avontuur! Storms moeder is restaurateur van wereldberoemde meesterwerken. In dit vierde deel van deze spannen de serie vermoedt zij dat een belangrijk schilderij van Kandinsky weleens vervalst zou kunnen zijn. De Modern Art Gallery in New York is niet blij met die beschuldiging. Het schilderij moet namelijk die week voor veel geld verkocht worden. De galerie spant een rechtszaak tegen haar aan, maar daar laten Storm en zijn vrienden het niet bij zitten. De Blockbusters gaan op zoek naar de vervalser en die zoektocht leidt Storm helemaal naar Rusland...

Kom naar de presentatie en test je kennis in de Blockbusterquiz! 

Meer informatie

Joden en het Huis van Oranje

zondag 10 juni 2018

15:00 uur | Toegang €2,50, inschrijven per e-mail of in de winkel! 

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Joden en het Huis van Oranje' in het Joods Historisch Museum en het verschijnen van het gelijknamige boek gaat Jurriaan Fransman in gesprek met Julie-Marthe Cohen, conservator van het Joods Historisch Museum. 

Tussen de Oranjes en de Nederlandse joden bestaan al meer dan vierhonderd jaar nauwe banden. Sinds hun komst naar de Republiek vanuit absolutistische staten voelden joden zich veilig en beschermd door de verschillende overheden. Met name met de Oranjes ontwikkelden zij een speciale band. In Joden en het Huis van Oranje passeren de stadhouders en hun Portugees- en Hoogduitsjoodse financiers de revue, maar zien we ook joodse Oranje knokploegen, orangistische rabbijnen en socialistische republikeinen. De gevoelige relatie tussen de joodse gemeenschap en het koningshuis na de Tweede Wereldoorlog en de betrokkenheid van de Oranjes bij de staat Israël worden eveneens besproken. Het boek geeft een onthullend beeld van de band tussen de Oranjes en de joden gedurende ruim vier eeuwen. 

Meer informatie

Ronit Palache in gesprek met Jan Six: Rembrandts portret van een jonge man

zaterdag 30 juni 2018

15:00 uur | Toegang €7,50, inschrijven per e-mail of in de winkel! 

Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Toen zijn oog op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. Over zijn aankoop schreef hij het boek Rembrandts Portret van een jonge man waarin hij hij de lezer meeneemt op een spannende ontdekkingstocht en waarin hij vertelt over zijn jongensdroom die werkelijkheid werd.

Op zaterdagmiddag 30 juni gaat Ronit Palache met Jan Six in gesprek. Zij spreken over de zoektocht, de aankoop en het boek. 

Meer informatie