Lezing door Marinella Orioni over haar kinderboek 'Hoeveel talen spreek jij?'

zondag 27 oktober 2019 15:00
Lezing door Marinella Orioni over haar kinderboek 'Hoeveel talen spreek jij?'

15:00 uur | Toegang €2,50, graag inschrijven via e-mail of in de winkel

In Hoeveel talen spreek jij?​ nemen kinderen van basisschool de Regenboog de lezer mee naar de magische wereld van meertaligheid. Een wereld waarin kinderen met mama een andere taal spreken dan met de juf. Een wereld vol woorden met exotische klanken die toch alledaagse betekenissen hebben. Een wereld vol kleur dankzij de verschillende brillen waardoor meertalige kinderen naar de wereld kijken. Steeds meer kinderen leven in deze magische wereld en groeien dus meertalig op. Dat is leuk en handig! Maar er zijn ook veel vragen. Wat is meertaligheid precies en wat betekent het thuis en op school? Hoe leer je eigenlijk twee talen tegelijk? Is het niet vermoeiend en hoe werkt dat in je brein?

Marinella Orioni vertelt tijdens haar lezing op een heldere en speelse manier wat meertaligheid is, hoe kinderen meertalig opgroeien en hoe meertaligen functioneren.

Iedereen heeft taalrelaties; hoe werkt zo’n taalrelatie precies? Wat is je moedertaal en waarom is het juist goed om met je ouders de thuistaal te spreken? In dit boek lezen kinderen, leerkrachten en ouders er alles over. Hoeveel talen spreek jij?​ legt op heldere en speelse manier uit wat meertaligheid is, hoe kinderen meertalig opgroeien en hoe meertaligen functioneren. Verhalen, theorie, praktijk, tips en interactie wisselen elkaar af en illustraties completeren het geheel.

Het boek richt zich uiteraard tot een- en meertalige kinderen in de basisschoolleeftijd en ouder. Maar de doelgroep is veel breder. Het is ook een absolute aanrader voor iedereen die zich met meertaligheid en kinderen bezighoudt. Zoals, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, logopedisten, (school)psychologen, ouders, kindercouncelers/therapeuten, NT2 leerkrachten en vrijwilligers. En natuurlijk is het gewoon een super leuk boek voor iedereen die meer van meertaligheid wil weten.

Marinella Orioni is van Nederlandse en Italiaanse afkomst en moeder van twee drietalige kinderen. Tegenwoordig is ze naast het schrijven actief met lezingen en workshops meertaligheid en interculturaliteit in binnen- en buitenland. Eerder publiceerde zij over meertaligheid Het meertalige kind. Een eerste kennismaking en Meertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2019 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris