Boekpresentatie: 'De grachten van Amsterdam' met auteurs Brian Delf en Leonoor van Oosterzee

zaterdag 28 september 2019 15:00
Boekpresentatie: 'De grachten van Amsterdam' met auteurs Brian Delf en Leonoor van Oosterzee

15:00 uur | Vrije toegang, maar wel graag aanmelden via e-mail of in de winkel

Brian Delf illustreerde vele internationaal bekende encyclopedieën en atlassen. Totdat hij veertien jaar geleden in de ban raakte van de Amsterdamse grachten. Bijna twaalf jaar lang tekende hij de grachtenpanden, huis voor huis. Een monnikenwerk, ja, maar wat een plezier spat er vanaf! De architectuur, de materialen, de kleine bouwkundige details, alles legde hij vast. De ongekende schoonheid van de grachtenhuizen wordt in deze tekeningen nog maar eens bevestigd. Naast de vier hoofdgrachten is als bonus – in kleur – de Brouwersgracht toegevoegd.

Auteur Leonoor van Oosterzee staat stil bij bijzondere panden, architecten en bewoners. Zij licht details en achtergronden toe.

Huis voor huis
Brian Delf en Leonoor van Oosterzee

Elf jaar deed hij erover: de Engelse illustrator Brian Delf tekende huis voor huis de vier belangrijkste grachten van Amsterdam, Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, en om het af te maken - in kleur - de Brouwersgracht. Een monnikenwerk, maar wat een plezier spat ervan af! De architectuur, de materialen, kleine bouwkundige details, alles legde hij vast. De ongekende schoonheid van de grachtenhuizen wordt in deze tekeningen nog maar eens bevestigd, misschien meer nog dan op een foto.

Als een stadsgids staat Leonoor van Oosterzee stil bij bijzondere panden en vertelt in kort bestek het verhaal erachter. In het voorbijgaan komen bijzondere details ter sprake, architecten en bewoners.

Brian Delf illustreerde vele atlassen en gidsen die internationale faam verwierven, waaronder The Picture Atlas of The World.
Leonoor van Oosterzee is kunsthistorica. Zij houdt zich bezig met stadsgeschiedenis en schreef met Bert Gerlagh Langs Amsterdamse grachten (2013).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris