september

Optreden Ragazze Quartet

zaterdag 9 september 2017

Zaterdag 9 september verzorgt het het Ragazze Quartet een optreden in onze boekhandel. Het optreden is een voorproefje van het Kamermuziekfestival September Me - eerder Amerfortissimo - dat van 15 tot en met 17 september in Amersfoort plaats vindt.

Meer informatie

Nacht van de Literatuur

zaterdag 23 september 2017

Zaterdag 23 september vieren we de Amersfoortse Nacht van Literatuur. Het festival biedt een breed aanbod van regionale en landelijke schrijvers en dichters en vindt plaats in de binnenstad van Amersfoort. Onze bijdrage aan het festival bestaat uit twee auteurs waar we ontzettend trots op zijn: Lidewijde Paris en Thomas Verbogt

Meer informatie

Optreden blokfluitiste Lucie Horsch

zaterdag 30 september 2017

Zaterdag 30 september verzorgt blokfluitiste Lucie Horsch een intiem optreden in onze boekhandel. Het optreden is een onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne waarbij in de gespecialiseerde cd- en boekenwinkels aandacht wordt gevraagd voor klassieke muziek.

Meer informatie

oktober

GORGELFEESTJE MET RICK DE HAAS

zondag 8 oktober 2017
Illustrator Rick de Haas komt vertellen over zijn werk. Ook laat hij zien hoe hij tekeningen maakt. 
Na zijn presentatie geeft hij een tekenworkshop ‘Gorgels tekenen’. Aan het eind van de ochtend kun jij echte gorgels tekenen als geen ander! :)
Meer informatie

DE ENGSTE AVOND OOIT MET TJERK NOORDRAVEN

vrijdag 13 oktober 2017
Kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven komt vanavond bij ons op bezoek. Hij vertelt over zijn werk, boek en leest in het donker voor. 
Meer informatie

Inge Schilperoord interviewt Alex Boogers

dinsdag 31 oktober 2017

Dinsdag 31 oktober organiseren we een interview met Alex Boogers over zijn nieuwste roman 'Onder een hemel van sproeten'. Schrijfster Inge Schilperoord zal Boogers interviewen. In 2016 maakte Schilperoord naam met haar roman 'Muidhond' waarmee zij op de shortlist van de Librisliteratuurprijs stond.

Meer informatie

november

Ladies Only Lezing met Francine Oomen

woensdag 22 november 2017

Woensdag 22 november organiseert De Algemene Boekhandel haar eerste Ladies Only Lezing met schrijfster Francine Oomen.

In 2017 verscheen Oomen stroomt over. Het boek sloeg in als een bom en kwam vrijwel meteen binnen op nummer 2 in de Bestseller 60. Het woord ‘breinblubber’ stond in één klap op de kaart. 

Meer informatie

december

Signeersessie Charlotte Mutsaers

zaterdag 9 december 2017

Zaterdag 9 december signeert schrijfster Charlotte Mutsaers bij De Algemene Boekhandel. Mutsaers won in 2010 de P.C. Hooftprijs voor haar verhalend proza.

Meer informatie

Muzikale presentatie Krijn Koetsveld

zaterdag 16 december 2017

Zaterdag 16 december bezoekt musicus en schrijver Krijn Koetsveld onze boekhandel. Hij zal vertellen over zijn muziek en zijn boek. Ook zal hij spelen op zijn klavecimbel.

Meer informatie