2017

oktober

GORGELFEESTJE MET RICK DE HAAS

zondag 8 oktober 2017
Illustrator Rick de Haas komt vertellen over zijn werk. Ook laat hij zien hoe hij tekeningen maakt. 
Na zijn presentatie geeft hij een tekenworkshop ‘Gorgels tekenen’. Aan het eind van de ochtend kun jij echte gorgels tekenen als geen ander! :)
Meer informatie

DE ENGSTE AVOND OOIT MET TJERK NOORDRAVEN

vrijdag 13 oktober 2017
Kinderboekenschrijver Tjerk Noordraven komt vanavond bij ons op bezoek. Hij vertelt over zijn werk, boek en leest in het donker voor. 
Meer informatie

Inge Schilperoord interviewt Alex Boogers

dinsdag 31 oktober 2017

Dinsdag 31 oktober organiseren we een interview met Alex Boogers over zijn nieuwste roman 'Onder een hemel van sproeten'. Schrijfster Inge Schilperoord zal Boogers interviewen. In 2016 maakte Schilperoord naam met haar roman 'Muidhond' waarmee zij op de shortlist van de Librisliteratuurprijs stond.

Meer informatie

november

Ladies Only Lezing met Francine Oomen

woensdag 22 november 2017

Woensdag 22 november organiseert De Algemene Boekhandel haar eerste Ladies Only Lezing met schrijfster Francine Oomen.

In 2017 verscheen Oomen stroomt over. Het boek sloeg in als een bom en kwam vrijwel meteen binnen op nummer 2 in de Bestseller 60. Het woord ‘breinblubber’ stond in één klap op de kaart. 

Meer informatie

december

Signeersessie Charlotte Mutsaers

zaterdag 9 december 2017

Zaterdag 9 december signeert schrijfster Charlotte Mutsaers bij De Algemene Boekhandel. Mutsaers won in 2010 de P.C. Hooftprijs voor haar verhalend proza.

Meer informatie

Muzikale presentatie Krijn Koetsveld

zaterdag 16 december 2017

Zaterdag 16 december bezoekt musicus en schrijver Krijn Koetsveld onze boekhandel. Hij zal vertellen over zijn muziek en zijn boek. Ook zal hij spelen op zijn klavecimbel.

Meer informatie

2018

januari

Lezing Frits van Oostrom over 'Nobel streven'

woensdag 17 januari 2018

Woensdag 17 januari organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met Frits van Oostrom. Hij zal spreken over zijn boek Nobel streven waarin hij het bijzondere leven van Jan van Brederode, en de rijke wereld eromheen, reconstrueert en vervat in een meeslepend verhaal. 

 

 

Meer informatie

februari

Lezing met Tommy Wieringa over 'De Heilige Rita' = UITVERKOCHT

donderdag 22 februari 2018

Donderdag 22 februari organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland een lezing met Tommy Wieringa over zijn nieuwste boek De heilige Rita. Een beklemmende, actuele roman over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. 

 

 

Meer informatie

maart

Lezing Jan Terlouw

woensdag 14 maart 2018

In het kader van de Boekenweek organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland woensdag 14 maart een lezing met Jan Terlouw, schrijver van het Boekenweekessay 2018 getiteld Natuurlijk.

Meer informatie

april

Een avond met Jos en Inez van Oord over 'Rebible'

donderdag 5 april 2018

Donderdag 5 april organiseert De Algemene Boekhandel een avond met Jos en Inez van Oord. Zij zullen samen in gesprek gaan over 'Rebible, ontdekking van vergeten verhalen'. Een boek dat lezers met een nieuwe, frisse blik naar bijbelverhalen laat kijken.

Meer informatie