januari

Lezing Frits van Oostrom over 'Nobel streven'

woensdag 17 januari 2018

Woensdag 17 januari organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met Frits van Oostrom. Hij zal spreken over zijn boek Nobel streven waarin hij het bijzondere leven van Jan van Brederode, en de rijke wereld eromheen, reconstrueert en vervat in een meeslepend verhaal. 

 

 

Meer informatie

februari

Lezing met Tommy Wieringa over 'De Heilige Rita' = UITVERKOCHT

donderdag 22 februari 2018

Donderdag 22 februari organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland een lezing met Tommy Wieringa over zijn nieuwste boek De heilige Rita. Een beklemmende, actuele roman over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. 

 

 

Meer informatie

maart

Lezing Jan Terlouw

woensdag 14 maart 2018

In het kader van de Boekenweek organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland woensdag 14 maart een lezing met Jan Terlouw, schrijver van het Boekenweekessay 2018 getiteld Natuurlijk.

Meer informatie

april

Een avond met Jos en Inez van Oord over 'Rebible'

donderdag 5 april 2018

Donderdag 5 april organiseert De Algemene Boekhandel een avond met Jos en Inez van Oord. Zij zullen samen in gesprek gaan over 'Rebible, ontdekking van vergeten verhalen'. Een boek dat lezers met een nieuwe, frisse blik naar bijbelverhalen laat kijken.

Meer informatie

Geef een prentenboek cadeau 'Raad eens hoeveel ik van je hou'

vrijdag 6 april 2018

Vrijdag 6 april start de landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau'. Deze jaarlijkse actie heeft als doel kinderen (en ouders) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met klassiekers uit de jeugdliteratuur. Het prentenboek dat dit jaar centraal staat is 'Raad eens hoeveel ik van je hou

 

Meer informatie

Boekpresentatie Dick Hollander

vrijdag 6 april 2018

Vrijdag 6 april presenteert Dick Hollander zijn boek 'Elsje en Daantje - twee oorlogskinderen'. Het verhaal gaat over de belevenissen van een jongen en zijn buurmeisje tijdens de oorlog en is gebaseerd op de ervaringen van de schrijver tijdens de oorlogsjaren. 

 

Meer informatie

Bookstore Day

zaterdag 14 april 2018

Zaterdag 14 april vieren we Bookstore Day. Hieronder vind je ons feestelijke programma :) Je bent van harte welkom!

 

Meer informatie

mei

Lezing Wim Hazeu over 'Lucebert'

woensdag 16 mei 2018

Woensdag 16 mei organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met Wim Hazeu over zijn boek 'Lucebert'. De avond zal muzikaal begeleid worden door jazzsaxofonist Peter Lieberom.

Meer informatie

juni

Bezoek Joke Boon

zaterdag 16 juni 2018

Zaterdag 16 juni brengt kookboekenschrijfster Joke Boon een bezoek aan onze boekhandel. Ze zal vertellen over haar boek 'Koken met kleur!' en hapjes serveren.

Meer informatie

Lezing met Mathijs Deen over 'Over oude wegen'

woensdag 20 juni 2018

Woensdag 20 juni organiseren wij een lezing met Mathijs Deen. Hij zal spreken over zijn boek 'Over oude wegen'.

 

 

 

Meer informatie