Lezing Frits van Oostrom over 'Nobel streven'

woensdag 17 januari 2018 20:00
Lezing Frits van Oostrom over 'Nobel streven'

Woensdag 17 januari organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met Frits van Oostrom. Hij zal spreken over zijn boek Nobel streven waarin hij het bijzondere leven van Jan van Brederode, en de rijke wereld eromheen, reconstrueert en vervat in een meeslepend verhaal. 

 

 

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de Slag bij Azincourt. 

Nobel streven vertelt over hoe Van Brederode tot tweemaal toe met een gigantisch Hollands leger de Zuiderzee overstak voor oorlog tegen Friesland. Over hoe hij naar Ierland reisde om in een onderaardse grot het helse vagevuur van Sint Patricius te voelen. Over de jaren in het klooster en zijn pogingen om de gigantische erfenis van zijn echtgenote te verwerven, en hoe hij haar daarvoor zelfs uit haar eigen klooster ontvoerde... 

De naam Van Brederode zou uiteindelijk door heel Europa roemrucht worden: tot in Parijs, waar men college gaf over zijn geval, en tot aan de Engelse koning Henry V.

 

Frits van Oostrom (1953) won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs. Eerder schreef hij onder andere  Het woord van eer en Wereld in woorden.

 

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 10,00 per persoon

Reserveren noodzakelijk: info@algemeneboekhandel.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris