Lezing Jan Terlouw

woensdag 14 maart 2018 20:00
Lezing Jan Terlouw

In het kader van de Boekenweek organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland woensdag 14 maart een lezing met Jan Terlouw, schrijver van het Boekenweekessay 2018 getiteld Natuurlijk.

Het thema van het essay ligt Terlouw na aan het hart: Natuurlijk is een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid.

Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan.

Nog altijd vindt hij Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar Terlouw is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Het tijdperk van het Antropoceen is aangebroken: het menselijk handelen heeft een bepalende invloed op de toestand van de aarde. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Terlouw zal ongeveer een half uur spreken. Daarna is er nog een half uur ruimte voor vragen uit het publiek. Tot slot kunnen belangstellenden hun boek door Terlouw laten signeren.

 

Locatie: Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort

Aanvang: 20.00 uur, 19.30 deur open 

Entree: € 7,50 per persoon

Reserveren noodzakelijk: info@algemeneboekhandel.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris