Boekenweek - Interview met Adriaan van Dis

donderdag 28 maart 2019 20:00
Boekenweek - Interview met Adriaan van Dis

In het kader van de Boekenweek organiseren wij in samenwerking met Bibliotheek Eemland een interview met Adriaan van Dis. Rasboekenvakker Ivan Borghstijn zal Van Dis interviewen over zijn werk in relatie tot het boekenweekthema 'De moeder, de vrouw'. 

Adriaan van Dis groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij schreef meerdere boeken over Indië en zijn achtergrond. 

In 1994 verscheen de meerdere malen bekroonde roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. 

In 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek, dat door zowel critici als het Nederlandse publiek zeer goed werd ontvangen. Familieziek vertelt over een jongen die zich moet leren weren in een kwade wereld, ook in huis. De opvoeder is een door de oorlog beschadigde man die zijn zoon steeds meer bij zijn waanwereld betrekt. 

Enkele jaren geleden verscheen Van Dis’ ‘moederboek’ Ik kom terug waarvoor hij de Libris Literatuurprijs ontving. Ik kom terug is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie. Over het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen, opeens begint te praten tegen haar zoon - over liefde, verraad en drie oorlogen. De zoon, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen.

Het gehele oeuvre van Van Dis werd in 2014 bekroond met de Constantijn Huygensprijs.

U bent van harte welkom!

 

Locatie: Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort

Datum en aanvang: donderdag 28 maart, 20.00 uur

Entree: € 12,50 per persoon

Reserveren: info@algemeneboekboekhandel.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris