Interview met Oek de Jong over 'Zwarte schuur'

woensdag 11 maart 2020 20:00
Interview met Oek de Jong over 'Zwarte schuur'

In het kader van de Boekenweek organiseren wij in samenwerking met Bibliotheek Eemland een literaire avond met Oek de Jong. Rasboekenvakker Ivan Borghstijn zal De Jong interviewen over zijn roman 'Zwarte Schuur'.

 

Op zijn negenenvijftigste heeft schilder Maris Coppoolse een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. 

In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland. 

Zwarte schuur is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’. We zien hem als kunstenaar in Amsterdam en New York en kijken diep in zijn huwelijk met de levenslustige en avontuurlijke, maar ook door schuld getekende Fran, dat dreigt vast te lopen.

 

De pers over Zwarte schuur:

Ook in deze roman bewijst (De Jong) weer dat hij de meesterschrijver van het menselijk tekort is.’ – Rob Schouten, Trouw Letter & Geest

Een begenadigde plastische verteller met inzicht in de menselijke psyche en oog voor sublieme details.(…) 'Zwarte schuur’ heeft alles in zich een klassieker te worden. De Nederlandse literatuur is verrijkt met een gepijnigd én gelouterd personage: Maris Coppoolse.’ – Gé Vaartjes, De Volkskrant

 

Locatie: KAdECafé, Eemplein 75, Amersfoort

Datum: woensdag 11 maart, aanvang 20.00 uur

Entree: € 12,50 per persoon

Reserveren: info@algemeneboekhandel.nl of tickets via www.bibliotheekeemland.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris