Ladies Only Lezing met Francine Oomen

woensdag 22 november 2017 20:00
Ladies Only Lezing met Francine Oomen

Woensdag 22 november organiseert De Algemene Boekhandel haar eerste Ladies Only Lezing met schrijfster Francine Oomen.

In 2017 verscheen Oomen stroomt over. Het boek sloeg in als een bom en kwam vrijwel meteen binnen op nummer 2 in de Bestseller 60. Het woord ‘breinblubber’ stond in één klap op de kaart. 

Puberteit, zwangerschap: kastenvol zijn er over deze grote hormoonhussels in een vrouwenleven geschreven. Maar hoe zit het met die derde hormoonhussel, de overgang? Echt op de kaart staat dit fenomeen niet. Oomen ervoer de overgang zelf aan den lijve: ze werd overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers en verzakkingen van velerlei aard. Het moeilijkst was misschien nog wel de innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang.

Het geworstel heeft geleid tot een bijzondere graphic memoir. Een informatief, origineel, oogstrelend, geruststellend, confronterend en oergeestig boek, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ook een maatschappelijke kwestie aan de kaak stelt: vrouwen rond de vijftig spelen tegenwoordig een cruciale rol in de economie en de maatschappij. Vooralsnog wordt elk overgangsgedoe weggemoffeld en/of weggeslikt middels hormoontherapie. Dat moet anders kunnen – in ieders belang.

Na het verschijnen van Oomen stroomt over werd Oomen overspoeld met vragen van vrouwen die zelf ook een persoonlijk verslag wilden maken. Hoe pak je zoiets aan? Oomens advies is: om te beginnen… begin! Daarom verschijnt half november een mooi vormgegeven werkboek.

Over Oomen stroomt over:

Honderden getekende scènes, pijnlijk en geestig, gelardeerd met collages, getypte briefjes en geschilderde fragmenten. Het voelt alsof je een dagboek uit hebt.' - NRCHandelsblad 

Een kleine greep uit de talloze lezersreacties:

Je boek is voor mij troost, bevestiging, maakt me aan het lachen en erkent dat rijping van mij als vrouwmens door dalen en over pieke(re)n mag gaan. Dank je wel!

Dankjewel voor je weergaloos mooie, unieke, liefdevolle, informatieve en hilarische boek over de overgang!

 

Locatie; KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort

Datum en aanvang: 22 november, 20.00 uur (19.30 uur deur open)

Entree: € 10,00 p.p.

Reserveren noodzakelijk: info@algemeneboekhandel.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris