Presentatie Gijs van der Ham over '80 jaar oorlog'

woensdag 14 november 2018 20:00
Presentatie Gijs van der Ham over '80 jaar oorlog'

Woensdag 14 november organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met historicus Gijs van der Ham. Hij zal spreken over het boek '80 jaar oorlog'. De lezing zal circa een uur duren. Na afloop is er ruimte voor vragen en zal Van der Ham signeren.

In 80 jaar oorlog beschrijft Van der Ham hoe verzet, opstand en burgeroorlog ervoor zorgden dat de bestaande Nederlanden in twee delen uiteenvielen. Het noorden, het huidige Nederland, werd onafhankelijk. Het zuiden, nu grofweg België, bleef onderdeel van het Spaanse rijk.

Pas tachtig jaar en drie generaties later kon vrede worden gesloten. In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Het jubileumjaar is aanleiding voor een grote tentoonstelling in het Rijksmuseum, een zevendelige televisieserie van de NTR en een bijbehorend boek: 80 jaar oorlog. Alle drie laten zij zien hoe onderwerpen zoals tolerantie, godsdienstvrijheid, zelfbeschikkingsrecht en identiteit – ook nu nog relevant –, een cruciale rol speelden in het ontstaan van het huidige Nederland en België.

De vormgeving van 80 jaar oorlog is in handen van de gerenommeerde grafisch ontwerper Irma Boom. Dit rijk geïllustreerde boek is gebaseerd op voorwerpen en kunstwerken uit de tentoonstelling en verhalen uit de televisieserie. Daarnaast bevat het beschouwende essays van Judith Pollmann en Peter Vandermeersch.

De helft van de entree-inkomsten wordt gedoneerd aan het Huizinga Fonds van het Rijksmuseum.

 

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 7,50 per persoon

Graag reserveren: info@algemeneboekhandel.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris