Boekpresentatie 'De beul van Amersfoort, Biografie van Josef Kotalla (1908-1979)'

zaterdag 26 oktober 2019 15:30
Boekpresentatie 'De beul van Amersfoort, Biografie van Josef Kotalla (1908-1979)'

Zaterdag 26 oktober presenteert historicus en journalist Richard Hoving zijn boek 'De beul van Amersfoort, Biografie van Josef Kotalla (1908-1979)'. Na de presentatie zal Hoving signeren en is er hapje en drankje voor alle gasten.

Kotalla (1908-1979) is een van de beruchtste Duitsers uit de Tweede Wereldoorlog. Hij behoorde tot de ‘Drie van Breda’, de drie laatste Duitse oorlogsmisdadigers die in Nederland een levenslange gevangenisstraf uitzaten.

In 'De beul van Amersfoort' beschrijft Hoving het leven van deze ‘mensch-duivel’. Kotalla’s jeugd was onrustig. Zijn moeder was alcoholiste en gedurende zijn jonge jaren werd Kotalla tijdelijk opgenomen in een psychiatrische inrichting. Eenmaal opgeroepen voor de Duitse militaire dienst klom hij in korte tijd op van een eenvoudig SS'er tot plaatsvervangend commandant in Kamp Amersfoort.

Voor het schrijven van deze biografie maakte Hoving gebruik van niet eerder geraadpleegde bronnen en getuigenissen. Hierdoor krijgt de lezer een nauwkeurig beeld van Kotalla’s leven. Wat waren zijn drijfveren? Welke gebeurtenissen droegen bij aan zijn ontwikkeling tot de beul van Amersfoort? Hoe kan een mens in staat zijn tot het op grote schaal vermoorden en mishandelen van gevangenen?

Tijdens zijn boekpresentatie vertelt Hoving over het verloop van zijn onderzoek, de verrassende vondsten die hij deed en de belangrijkste conclusies die hij ten aanzien van Kotalla trekt.

Locatie De Algemene Boekhandel, Leusderweg 186, Amersfoort

Aanvang presentatie: 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur

Signeren en borrel: ca. 15.45 tot 17. 00  uur

Entree: gratis, vrij toegankelijk

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris