Hans

Christoph Ransmayr: Cox of het verglijden van de tijd

Vergezeld door drie van zijn meest begaafde edelsmeden en instrumentenmakers reist de Engelse meesterklokkenmaker Alister Cox eind 18e eeuw naar China. Ze gaan op uitnodiging van Qiánlóng, de keizer van China, die wil dat ze een reeks uitzonderlijke en unieke klokken voor hem bouwen die de verschillende snelheden van het verglijden van de tijd meetbaar maken: bij gelukkige mensen, bij kinderen, bij geliefden, bij mensen in doodsnood.

Deze roman is een kleurrijk en spannend verhaal over vergankelijkheid en geheimen, en over de raadselachtige overeenkomst tussen mensen uit verschillende culturen.

Jens Christian Grøndahl: Vaak ben ik gelukkig

Grøndahl, vaak ben ik gelukkig is de nieuwste roman van deze Deense auteur. Het is een kleine prachtige roman waarin scherp en liefdevol een huwelijk wordt beschreven. Géén doorsnee huwelijk maar een waarin liefde en vriendschap, geheimen en jaloezie allemaal een grote rol hebben.

Ellinor, de verteller, maakt een reconstructie van haar leven in een prachtig verhaal met een deels harde, deels melancholieke introspectie maar ook met een verkwikkend herkenbare maatschappijkritiek.

McCullers: De ballade van het treurige café

Een klassieker! Magistraal hoe de auteur in honderd pagina's een verhaal rond krijgt van liefde, verraad en wraak. Prachtig!

Stefan Hertmans: De bekeerlinge

Lukt het Stefan Hertmans om na 'Oorlog en Terpentijn' weer een zó pakkende roman te schrijven? Ja dus!

Met De Bekeerlinge heb je een roman in handen vol liefde, spanning, teleurstelling en véél meer. De roman heeft twee verhaallijnen. De eerste speelt in de elfde eeuw in een chaotisch Europa waar een adellijke jonge vrouw met haar Joodse geliefde naar de Provence trekt. In de tweede verhaallijn reist een auteur die wel sprekend op Hertmans lijkt, deze tocht anno nu na en levert jou als lezer commentaar op de periode van eeuwen geleden. Prachtboek!

 

Pierre Jarawan: De zoon van de verhalenverteller

De zoon van de verhalenverteller is een spannende familiegeschiedenis en vertelt over de verscheurdheid van migranten tussen hun oude en nieuwe vaderland. De jonge Samir is acht jaar als zijn vader verdwijnt uit zijn leven. Twintig jaar later vertrekt hij uit Duitsland naar Beiroet om te onderzoeken of hij een spoor van zijn vader kan oppikken. Zijn enige houvast zijn de verhalen die zijn vader vroeger aan hem vertelde én een oude foto van hem. Mooi!

Auke Kok: 1936 – Wij gingen naar Berlijn

Met ‘1936 Wij gingen naar Berlijk’ won Auke Kok de Nico Scheepmakerprijs voor het beste sportboek van 2017. Het boek gaat over de Olympische Spelen van dat jaar, door velen gezien als een propagandastunt waarmee Hitler en Goebbels de wereld zand in de ogen wilden strooien. Auke Kok hangt zijn verhaal op aan twee Nederlandse toppers: Rie Mastenbroek de zwemster en Tinus Osendarp de sprinter en volgens de Duitsers de snelste blanke man van de wereld.

Spannend, mooi en interessant!

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris