Naomi

Aaltje van Zweden: Om wie je bent

Aaltje van Zweden is de vrouw van Jaap van Zweden en de moeder van de autistisch Benjamin. Ze vertelt over de zoektocht naar goede zorg en begeleiding voor haar zoon, over wat dit moederschap met haar doet en over haar traumatische jeugd die ze onder ogen moet zien om er als moeder ten volle voor Benjamin te kunnen zijn.

Een persoonlijk en kwetsbaar verhaal dat voor veel ouders met een kind dat buiten de gebaande wegen opgroeit herkenbaar zal zijn.

Joke van Leeuwen: Toen ik

Niemand schrijft en tekent als Joke van Leeuwen. Altijd nieuw en origineel en toch heel vertrouwd. Ook dit boek is weer een feest!

Leeftijd 7 - 9 jaar

Pam Smy: Thornhill

Een verlaten huis, een meisje in de tuin, aan de andere kant van het hek. Een verhaal in het nu dat bestaat uit tekeningen, als een film. Een verhaal in het verleden in dagboekfragmenten. De verhalen komen samen in deze schitterende en griezelige leeservaring.

Vanaf 10 jaar.

Enne Koens: Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Wat een prachtboek! Over Vincent die alles weet over survival. Hij moet wel want hij valt overal buiten de groep en wordt iedere dag na school opgewacht door een groepje klasgenoten. Maar uiteindelijk ligt zijn redding niet in survivalkunsten maar in echte vriendschap.

Een belangrijk boek vol levenswijsheid verpakt in een meeslepend verhaal dat nergens zwaar wordt. En het is ook nog een prachtig uitgegeven.

Voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar.

Antonia Michaelis: De Sprookjesverteller

Wat een boek! Over Anna, die verliefd wordt op klasgenoot Abel. Over Abel die achter zijn gesloten façade een hele wereld verborgen houdt. Die voor zijn zusje zorgt en haar een sprookje vertelt, een sprookje waar steeds meer werkelijkheid in door lijkt te sijpelen. Er is moord, er is gevaar. Tussen hoop en vrees word je meegesleurd naar de dramatische ontknoping.

Een hele wereld in 366 bladzijden.

Marjolijn van Heemstra: En we noemen hem

Een zwangerschap en een ooit gedane belofte aan een oma om een eerstgeboren zoon te vernoemen naar een verre oom die net na WO II een heldendaad zou hebben verricht. De vraag begint te dringen: vernoemen? Maar wie was deze neef precies? En was wat hij deed werkelijk zo goed?

Een roman over de geschiedenis van de familie waar je uit komt en de vraag of een naam een stempel drukt op een nog ongeboren kind.

Edward van de Vendel: Sofie en de pinguïns

Mijn dochter van 7 en ik zijn dol op de boeken over Sofie. Vrolijke, slimme Sofie die van dieren houdt (vooral van pinguïns) en in ieder boek een nieuw avontuur beleeft, met altijd een dier in de hoofdrol. Geweldig geschreven door Edward van de Vendel en fijn geïllustreerd door Floor de Goede. We zijn bijna door de serie heen maar gelukkig verschijnt er in oktober een nieuw deel. Feest!

Leeftijd: 7 - 9 jaar

De boeken zijn prima los van elkaar te lezen.

Annie M.G. Schmidt: Pippeloentje

Beertje Pippeloentje is natuurlijk bekend. Toch voelt alles in dit boek helemaal nieuw. Fleur van der Weel tekende een Pippeloentje zó mooi, zó lief, zó vertederend dat het al kijkend en lezend voelt alsof de gedichtjes van Annie M.G. Schmidt de tekeningen begeleiden in plaats van andersom.

Jenni Desmond: De ijsbeer

Zo mooi kan non-fictie voor kinderen zijn!

Werkelijk alles wat Jenni Desmond maakt is geweldig, zo ook dit fraaie boek over de ijsbeer. Bomvol informatie en bladzij voor bladzij voorzien van de karakteristieke Desmond-illustraties die de ijsbeer in al zijn facetten laat zien.

Vanaf 5 jaar.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris