Kinderboek van de Week

Ineke tipt elke donderdag een nieuw kinderboek

Ineke van Nispen had jarenlang haar eigen boekwinkel in Breda met als specialiteit kinderboeken. Ze verzorgde avonden voor leerkrachten, en gaf cursussen aan boekhandelspersoneel. Nu schrijft ze al vele jaren kinderboekenrecensies voor Libris.nl (en dat zijn er veel meer dan de Kinderboek van de Week). Ze test de boeken vaak op haar vier kleinkinderen en alleen de boeken waar ze enthousiast over is krijgen een reactie van haar op de website. Ze kan zich geen betere hobby voorstellen. Lees elke donderdag haar Kinderboek van de Week.

Wil je op de hoogte blijven van alle Kinderboekentips die Ineke schrijft, maar ook recensies van boekhandels, klanten, ouders, juffen en meesters?
Meld je dan aan op onze Facebook groep Kinderboekeninspiratie!


 

Kinderboek van de Week: De ijstuin van Guy Jones

16 januari 2019, Enorm genieten, een geweldig boek.

De ijstuin

Guy Jones

€ 17,99

Jess is allergisch voor zonlicht. Zij moet de hele dag binnen zitten en kan daarom geen vriendschappen met andere kinderen sluiten. Op een dag besluit zij ‘s-nachts naar buiten te sluipen, zodat ze eindelijk eens lekker buiten kan lopen. Per toeval ontdekt ze een doorgang naar een geheime ijstuin. Hier sluit ze een bijzondere vriendschap.

Als Jess een heel speciaal cadeau krijgt, gebeurt er iets heel bijzonder. Zij kan ineens overdag zonder problemen buiten rondlopen. De dokters staan voor een raadsel. Zij willen dag in dag uit allerlei proeven uitvoeren, maar Jess heeft daar helemaal geen zin in. En tot overmaat van ramp is de ijstuin aan het smelten.

Jess wil uitzoeken wat er aan de hand is en hoe zij de tuin kan redden. Maar is zij bereid om daarvoor haar grootste offer te brengen?

De ijstuin is een prachtig boek over vriendschap en over keuzes met vergaande gevolgen. De doorgang naar de ijstuin doet een beetje denken aan Narnia, maar dan zonder alle spektakel. Liefhebbers van een realistisch verhaal waar een magisch tintje doorheen verwerkt is, zullen enorm genieten van dit geweldige boek.

Voor lezers vanaf 10 jaar.

 

DEZE WEEK WORDT HET KINDERBOEK VAN DE WEEK BESPROKEN DOOR: Rubén Rodriguez da Silva van Boekhandel Los in Bussum.

 

Kinderboek van de Week: Het raadsel van de zee van Jonne Kramer

9 januari 2019, Wat een heerlijk verhaal!!

Het raadsel van de zee

Jonne Kramer

€ 17,99

Wat krijg je, als je piraten, een vervloekt schip en een zee die raadsels fluistert verwerkt in een verhaal? Simpel, een superspannend avonturenboek, waar zelfs minder enthousiaste lezers warm voor zullen lopen.
Ravian werkt als afwasser in de kroeg. Zijn vader vaart het hele jaar op zee. Maar als Ravian jarig is, keert zijn vader terug om dit te vieren. Tot dit jaar. Hij wacht de hele dag, maar zijn vader komt niet opdagen. Samen met zijn vriend, de meeuw Marvin, gaat Ravian op pad om zijn vader te zoeken. Door dikke pech komt hij op een vervloekt schip terecht, en is hij gedwongen over zee te varen, zonder dat hij van boord kan gaan. Samen met zijn nieuwe vriend Kars en de piraat Bank beleeft hij spannende en soms hele gevaarlijke avonturen. Zal Ravian zijn vader vinden en zal de vloek opgeheven kunnen worden?
Het raadsel van de zee is één van de leukste avonturenverhalen dat de afgelopen tijd is uitgekomen. Een lekker stoer boek voor iedereen, die ook weg was van Lampje. Kom aan boord, maar pas op voor de vloek. Voor je het weet kun je niet meer loskomen van dit boek totdat het raadsel is opgelost.
Ideaal voor lezers vanaf 10 jaar.

DEZE WEEK WORDT HET KINDERBOEK VAN DE WEEK BESPROKEN DOOR: Rubén Rodriguez da Silva van Boekhandel Los in Bussum.

 

Kinderboek van de Week: Goeie Ouwe George van Meg Rosoff

2 januari 2020, Goeie ouwe George is heel erg grappig.

Goeie Ouwe George

Meg Rosoff

€ 14,95

Wat doe je als gezin, wanneer moeder ineens besluit om niet langer moeder te zijn? Ze wil niet koken, niet wassen, ze maakt niemand wakker om naar school of naar werk te gaan. Het leven van de familie Appeltje staat volledig op z’n kop. Maar dan besluit de hond George om deze familie te adopteren.

George is een heel bijzondere hond. Hij maakt een aantal plannetjes, waarmee hij het gezin stap voor stap weer uit de hun problemen helpt. Hij verzamelt rondslingerende kleding en kauwt op alle schoenen. En dat is nog maar het begin. Of het werkt? Dat is aan jou om te ontdekken.
Goeie ouwe George is heel erg grappig. Het uitgangspunt van de hond, die een gezin adopteert, geeft het verhaal een hele leuke wending. George is geen superheld met bijzondere krachten, maar een hele slimme hond, die op typisch hondse wijze een gezin opvoedt. Het is ook een zeer geschikt boek om kinderen te leren wat er komt kijken als je een hond neemt.

Geschikt voor lezers vanaf 8 jaar, maar voorlezen kan al vanaf 5 jaar.

 

DEZE WEEK WORDT HET KINDERBOEK VAN DE WEEK BESPROKEN DOOR: Rubén Rodriguez da Silva van Boekhandel Los in Bussum.

 

Kinderboek van de Week: Hoe ik mijn vader redde van Henk Hardeman

26 december 2019, Wat een heerlijk verhaal!!

Hoe ik mijn vader redde

Henk Hardeman

€ 15,99

De veertienjarige Emma heeft het niet gemakkelijk thuis met een vader die altijd depri op de bank zit. Hij rookt wiet en drinkt teveel. Dat is vanaf de tijd dat Emma’s moeder uit beeld verdwenen is. In het flatgebouw waar ze wonen zijn er buren die dat wel in de gaten hebben en om die reden de kinderbescherming inschakelden Emma doet het hele huishouden, zeult met zware boodschappentassen en iedere dag eten ze “afhaal”: afhaalpizza, afhaalchinees, en afhaalpatat. Vroeger was haar vader juist heel actief, hij was punker had een eigen band die Ondersteboven heette en schreef liedjes. Met het liedje Moedermavo waren ze heel beroemd geworden. Het succes van dat liedje zorgde nog steeds voor inkomen voor Emma en haar vader.
Mevrouw Riet Dorreboom van de kinderbescherming komt de situatie bij Emma thuis bekijken en Emma wordt al heel snel naar een pleeggezin gebracht. Mevrouw Dorreboom en het gezin waar Emma terechtkomt zijn mensen die helemaal leven volgens de letters van de wet. Die wet zorgt ervoor dat Emma de eerste tijd geen contact meer met haar vader mag hebben. En als je bovenstaande leest dan denk je waarschijnlijk dat het een zwaar triest boek is maar het knappe van Hardeman is juist dat hij het verhaal zo geschreven heeft dat je wel ontzettend meeleeft met de hoofdpersoon en dat haar positieve karakter ook invloed heeft op jou als lezer. Met een geweldig taalgevoel en de nodige humor beschrijft Hardeman hoe Emma echt haar vader weet te “redden” Een boek dat je met moeite weglegt. Een leuk detail: toen ik mijn enthousiasme over dit boek deelde met dochters van 45 en 43 die kinderen hebben die tot de doelgroep behoren, begonnen zij spontaan “moedermavo” te zingen en zelfs hun partners kenden het lied van kinderen voor kinderen. .

 

 

Kinderboek van de Week: De Nietsmachine van Stefan Wolters

19 december 2019, Heerlijk hilarisch prentenboek

De Nietsmachine

Stefan Wolters

€ 13,99

Professor Pruts is altijd druk met prutsen, priegelen, knutselen en knoeien. Oftewel:uitvinden.
Maar eerlijk gezegd had hij nog nooit iets uitgevonden dat het deed. Hij wordt dus ook ontslagen bij het uitvindingenbureau. Toen ging professor Pruts iets uitvinden dat nog nooit iemand had uitgevonden. Na het wiel, de stoommachine en de computer was er nu de NIETSMACHINE, een machine die helemaal niets doet.
Wie zou er nu zo’n machine kunnen gebruiken? Een heerlijk verhaal waar je niet alleen het kind een plezier mee doet maar ook de voorlezer zal genieten van de vondsten in dit hilarische prentenboek. En als je bij het voorlezen de tijd neemt om de grappige illustraties goed te bekijken ontdek je iedere keer weer iets anders.
Een heerlijk prentenboek vooral ook voor de oudere kleuters.

 

 

Getipt door onze klanten!

Bekijk alle boeken

Bij het tabje recensies lees je meer over het boek!

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris