Koop lokaal, ook online!

De zelfstandige boekhandels kunnen uw support goed gebruiken. Wanneer u uw boeken bestelt via Libris.nl, dan gaat de volledige opbrengst naar de Libris of Blz.-boekhandel van uw keuze. 

Welkom op onze website

Onze openingstijden zijn: maandag van 11.00-18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 9.30-18.00 uur met op donderdagavond de koopavond tot 21.00 uur, en zondag van 12.00-17.00 uur. De maatregelen met betrekking tot het corona-virus blijven gehandhaafd: We houden 1,5 meter afstand, we vragen u om uw handen te ontsmetten en om te betalen met pin of met boekenbon- en VVV-pasjes. Onze website is 24 uur per dag open: www.dekkervdvegt.nl.
Ons leescafé blijft helaas gesloten, vooralsnog tot eind oktober. We starten wel weer met wat presentaties en lezingen, in samenwerking met de bibliotheek. Meer informatie vindt u in onze agenda. Vanwege de beperkte ruime blijft het noodzakelijk om vooraf te reserveren voor een activiteit.
Wij vinden het ontzettend fijn wanneer u bij óns – en alle andere lokale ondernemers -  blijft kopen. Dat kunnen we nu goed gebruiken! Kom langs, of bestel op www.dekkervdvegt.nl of bel 024-3020130 om een boek, puzzel, of wat u maar wilt, te reserveren. Mailen mag natuurlijk ook altijd: info@dekkervdvegt.nl  

 

 

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk alle buikbandjes 

Mrs. Degas

Arthur Japin

€ 23,99

Met als decor Parijs en New Orleans in de 19e eeuw, kijkt Arthur Japin terug op de relatie tussen de Franse kunstenaar Edgar Degas  en zijn grote liefde, zijn Amerikaanse nichtje Estelle, die al op jonge leeftijd blind werd. Zij trouwde echter met zijn jongere broer, Degas wist haar niet te bereiken vanwege zijn verlegenheid en onhandigheid in het leven. Hij verschool zich achter zijn kunst, dáár leefde hij voor. Aan het eind van zijn leven, als hij zelf ook blind is geworden, krijgt hij hulp van een hem onbekende jonge dame bij het ontruimen van zijn huis en inrichten van zijn nieuwe woning. Bij het archiveren komen de herinneringen aan Estelle boven en verandert hij van een verbitterde brombeer in een sympathieke familieman, een pater familias die de Franse en Amerikaanse families Degas door moeilijke tijden sleept. De onbekende jonge dame zorgt onverwacht voor Vreugde in zijn eenzame leven. Fijnzinnige roman, prachtig hoe Japin Edgar Degas, de man die zoveel moeite had met leven, tot leven wekt.

Zo'n leuke leeftijd

Kiley Reid

€ 19,99

Laat de zoete kaft van dit boek je niet misleiden over de inhoud! Zo'n leuke leeftijd is een heel belangrijk en actueel boek over de verhulde, subtiele vorm van racisme: dat van witte mensen die zichzelf beschouwen als absoluut niet racistisch. (Longlist Booker Prize)

Onze agenda

14
okt
Merlijn Kamerling: interview + signeren Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet. In het boek Nu ik je zie doet hij verslag van die.. Meer informatie

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 18 september t/m 24 september 2020

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Uitgelicht! Winnaar Hebban Debuutprijs

Viktor

Judith Fanto

€ 24,99
Met Viktor schrijft Judith Fanto een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden. Wenen, 1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver in het Praterpark. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als patser en rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af, tot groot verdriet van de intellectuele Rosenbaums. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft. Nijmegen, 1994. Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim. De roman Viktor is het debuut van Judith Fanto en is gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. "Judith Fanto debuteert met een levendig, raak portret van haar Joods-Oostenrijkse familie." - Trouw

Reserveer nu! De nieuwe Lucinda Riley

De zilverboom

Lucinda Riley

€ 21,99
Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt. Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

Uitgelicht! Van de auteur van Leven van een Loser

Een episch avontuur

Jeff Kinney

€ 15,99
Een episch avontuur is deel 2 in de hilarische serie Het leven van een allerbeste vriend van Jeff Kinney, auteur van de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser. Met lachsalvogarantie voor kinderen van 8 jaar en ouder.Samen met Bram Botermans bedenkt Theo een episch avontuur. Ga op reis met Theobald en zijn beste vriend Barm de Barbaar. Nog nooit verlieten zij hun dorp, maar nu verlaten ze hun veilige huisjes, omdat Theobalds moeder is ontvoerd door de Witte Tovenaar. Onderweg moeten ze het opnemen tegen verschrikkelijke monsters, zoals trollen. Overleven onze helden dat?

Boekennieuws

Alle Zilveren Griffels en Penselen 2020 nu bekend

28-8-2020 De Griffel- en de Penseeljury’s trokken de afgelopen dagen door het land om -in aanloop naar de Kinderboekenweek-..

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekend

4-7-2020 De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020 is vandaag bekendgemaakt. De prijs bekroont historische..

De waanzinnige boomhut & Het leven van een Loser winnen de Kinderjury 2020

24-6-2020 Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton wint de Kinderjury, de Lezersprijs van de..
Lees verder

Nijmegen puzzels bij Dekker v.d. Vegt

Voor iedereen met liefde voor puzzelen en liefde voor Nijmegen ontwikkelde Dekker v.d. Vegt 3 puzzels. In samenwerking met de Nijmeegse fotograaf Bart Kouwenberg kozen we drie mooie, iconische afbeeldingen van de stad. De puzzels zijn nu verkrijgbaar voor € 18,99 per stuk. Kiest u voor de Waalbrug, de Stevenskerk of de Valkhofkapel? Of toch maar alle drie? Met 1000 stukjes per puzzel bent u verzekerd van urenlang puzzelplezier. De puzzel van de Waalbrug en de Kaaij is helaas helemaal uitverkocht! Puzzelen in tijden van Corona? 1 puzzel voor 18,99, 2 puzzels voor 32,50 en drie puzzels voor 45,00!
Puzzel Stevenskerk     Puzzel Valkhofkapel

 

 

Helaas uitverkocht!

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris