Verzwegen | Karin Slaughter

Als echte fan van Karin Slaughter, weet je natuurlijk al lang dat het nieuwe boek Verzwegen van Karin Slaughter op 9 juni 2020 verschijnt. Dit is een nieuw deel in de Will Trent reeks. Om alvast in de stemming te komen kun je zolang de voorraad strekt in de boekhandel het GRATIS  Karin Slaughter zomerboekje ophalen.

Jubileumjaar 2020: de 20ste bestseller van Karin Slaughter, de onbetwiste Queen of Crime

De Queen of Crime slaat weer toe met een bloedstollende pageturner met Will Trent in de hoofdrol

Verzwegen

Karin Slaughter

€ 21,99
'Opnieuw levert de bestsellerauteur een nagelbijtend spannend boek af.' - De Telegraaf Een jonge vrouw wordt op brute wijze aangevallen en voor dood achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in, maar dat loopt al snel vast. Tot een gevangene Will Trent vertelt dat de aanval een kopie is van de misdaad waarvoor hij jaren eerder veroordeeld is. De man heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, en nu denkt hij bewijs te hebben. Het wordt Will duidelijk dat hij de nieuwe zaak pas kan oplossen wanneer hij de oude heeft opengebroken. Maar er zijn bijna tien jaar verstreken: jaren waarin herinneringen zijn vervaagd, getuigen zijn verdwenen en bewijsstukken zijn kwijtgeraakt. Er is maar één persoon die Will kan helpen een meedogenloze moordenaar op te sporen: zijn vriendin Sara Linton. Over Verzwegen 'Opnieuw levert de bestsellerauteur een nagelbijtend spannend boek af.' - De Telegraaf 'Verzwegen is onverminderd spannend.' - OPZIJ Magazine 'Heden en verleden kruisen elkaar in dit jubileumboek in Slaughters zo typerende onopgesmukte stijl.' - Volkskrant 'Amerikaanse Karin Slaughter blijft 'Leading Lady' in thrillerland.' - Het Laatste Nieuws

Acht vragen aan Karin Slaughter

Wat doe je graag als je niet aan het schrijven bent?
Mijn ideale dag ziet er als volgt uit: spelen met de kat, ten minste acht kilometer rennen op de loopband, een lang middagdutje en een goed boek lezen.

Je schrijft maanden achtereen en daarna promoot je je boek met een wereldwijde tour. Heb je eigenlijk wel tijd voor vakantie en om zelf te lezen?
Vroeger ging ik na mijn tour direct naar huis. Maar een paar jaar geleden besloot ik dat ik de plekken die ik bezocht ook daadwerkelijk wilde zien. Ik begon met Nederland. Aan mijn tour plakte ik een week vast, zodat ik alle interessante bezienswaardigheden zoals het Kattenmuseum in Amsterdam en de Apenheul in Apeldoorn kon bezichtigen.

Wie zijn je favoriete auteurs? Wat zijn je favoriete boeken?
Mijn lievelingsauteur is Flannery O’Connor, die net als ik uit Georgia komt en die vanaf het begin af aan een grote invloed op me heeft gehad. Wat hedendaagse auteurs betreft: Emma Donoghue, Michael Connelly, Cecelia Ahern, en ik ben dol op Charles den Tex, hoewel zijn laatste boek niet in het Engels is vertaald – hij is zo’n ruimhartige en lieve man. Voor mij is het belangrijk wat voor een persoon een auteur is in het echte leven, en hij is echt geweldig.

Van welk personage in je boeken hou je het meest?
Ik hou ervan om over Angie en Lena te schrijven, omdat ze zo ontzettend vreselijk zijn. Angie gedraagt zich expres zo, maar Lena over het algemeen per ongeluk. Ze heeft de intentie om te helpen en het goede te doen, maar vervolgens maakt ze er een potje van. Faith is ook een van mijn favoriete personages, omdat ze zo chagrijnig is. Ze heeft de neiging om alles wat ze denkt hardop te zeggen. Het tegenovergestelde van wat ik doe, eigenlijk. Ik denk altijd eerst heel goed na over wat ik ga zeggen voordat ik het daadwerkelijk zeg.

Op welk personage lijk je zelf het meest?
Ik zou graag Sara willen zeggen, maar ik ben niet zo lang als zij is! Haar temperament lijkt wel het meest op het mijne, vooral in de laatste delen. In het begin leken we helemaal niet op elkaar, maar nu steeds meer. Sara geeft toe als ze fout zit en maakt excuses, iets waar ze te weinig om gewaardeerd wordt. Niet veel mensen kunnen dat namelijk. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat schuld accepteren en je verantwoordelijkheid nemen een van de belangrijkste dingen is die je kunt doen als mens.

Je bent dol op katten, maar ze komen zelden voor in je boeken – in tegenstelling tot honden. Is dit toevallig of is daar een reden voor?
Het is erg moeilijk om over katten te schrijven, omdat alles wat zij doen zich inwendig afspeelt. Als auteur breng je jezelf al snel in een positie waarin je wat zoetjes, wat popperig kan worden. Honden laten daarentegen alles zien. Zij hebben duidelijke wensen, zoals uitgelaten worden en het doen van hun behoefte. Ik zal je wel een geheim verklappen. Niemand weet dit, zelfs Sara niet, maar Will voedt al jarenlang stiekem straatkatten in zijn tuin.

Hoe ben je de afgelopen twintig jaar veranderd als schrijver – en als persoon?
Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is om geduld te hebben. Zowel in mijn persoonlijke als professionele leven. Beginnende auteurs willen vaak zoveel mogelijk in één boek stoppen, maar ik heb inmiddels discipline. Ik weet dat ik bepaalde dingen altijd nog in een volgend boek kan stoppen, of als dat niet werkt, dat het misschien nergens thuishoort. Ik denk ook dat reizen en het ervaren van andere culturen me gevoeliger heeft gemaakt voor regionale verschillen. Ik vind het altijd leuk om weer iets nieuws te leren over Nederlandse mensen (zoals het interessante feit dat koperdraad uitgevonden werd toen twee Nederlanders ruzie kregen over een stuiver).

Hoelang ben je van plan om te blijven schrijven? Heb je genoeg ideeën voor nog twintig jaar?
Ik hoop het! Meestal heb ik wanneer ik klaar ben met een boek al een idee voor het volgende, in elk geval wat Will en Sara betreft. Ik had wel een idee voor de opvolger van Verzwegen, maar ik besloot dat het nog niet definitief genoeg was. Daarom zal mijn volgende boek een standalone zijn, maar uiteindelijk zal ik weer terugkeren naar Will en Sara. Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen, en ik hoop dat mijn Dutchies en Flemmies ernaar uitkijken om die te lezen.

Georgia-reeks van Karin Slaughter

Verenigt de personages van de Atlanta-reeks (Will Trent) met die van de Grant Country-reeks (Sara Linton). Op volgorde van verschijning Genesis (2009), Verbroken (2010), Gevallen (2011), Genadeloos (2012), Stille zonde (2013), Verborgen (2016), Laatste weduwe (2019), Verzwegen (2020)

Grant-Country-reeks (Sara Linton) van Karin Slaughter

Op volgorde van verschijning: Nachtschade (2001), Zoenoffer (2002), Een lichte koude huivering (2003), Onzichtbaar (2004), Trouweloos (2005), Onaantastbaar (2007).

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris