Jaap Goedegebuure over Frans Kellendonk

donderdag 25 oktober 2018 19:30
Jaap Goedegebuure over Frans Kellendonk

Onlangs verscheen de biografie van Frans Kellendonk. Jaap Goedegebuure maakte voor dit levensverhaal gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten.

Onlangs verscheen de biografie van Frans Kellendonk. Jaap Goedegebuure maakte voor dit levensverhaal gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Frans Kellendonk (1951-1990) is één van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek. Wat betekende het voor Kellendonk dat hij als telg uit een geslacht van ambachtslieden letteren en wijsbegeerte ging studeren? Hoe verging het hem nadat hij het katholieke Nijmegen achter zich had gelaten en in Amsterdam koos voor het ongebonden bestaan van schrijver en vertaler?
In deze biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemenere geldigheid. Hij werpt nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.
De schrijver én de mens: altijd briljant, soms omstreden
.

Jaap Goedegebuure wordt geïnterviewd door Renée van de Schans en Peter Altena, docenten Nederlands. Daarnaast hebben Willem Claassen, Ashley van Driel en Annemarie Kellendonk een rol tijdens de presentatie. De presentatie begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. Wilt u het laten weten als u komt via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl?

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris