Nijmeegs Boekenfeest

zaterdag 23 maart 2019 20:00
Nijmeegs Boekenfeest

In het eerste weekend van de Boekenweek, op zaterdag 23 maart, vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in De Vereeniging. Tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj's reizen af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten!

In het eerste weekend van de Boekenweek, op zaterdag 23 maart, vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in concertgebouw de Vereeniging. Onder meer Francine Oomen, Marja Pruis, Saskia de Coster en Els Kloek zijn toegevoegd aan het programma. De avond staat in het teken van het Boekenweekthema ‘de moeder de vrouw’. De early bird-kaartverkoop is nu van start!
Op zaterdag 23 maart reizen tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten. Jan Siebelink, Francine Oomen, Marja Pruis, Bregje Hofstede, Els Kloek, Hanneke Hendrix en Saskia de Coster worden geïnterviewd. Er zijn voordrachten en performances van onder meer Joke van Leeuwen, de nieuwe stadsdichter, Maud Vanhauwaert, Rebekka de Wit en Jordi Lammers, de winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs. Veronica Vasterling presenteert namens Radboud Reflects een ode aan vrouwelijke denkers. Docenten van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit geven minicolleges. Op Ruwe Planken presenteert yo mama’-grappen in een nieuw literair jasje. De avond wordt afgesloten met een heuse Dichters & Drags-show, gevolgd door een spetterend feestje onder leiding van dj’s Hizzl & Schmerig. Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Vanavond komt dit thema in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen.
Het hele programma is te vinden op nijmeegsboekenfeest.nl. De early bird-kaartverkoop is nu gestart: tot het einde van februari koop je je kaartje met 2,50 korting. Vanaf 1 maart gelden de reguliere tarieven.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost | Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.  

NIJMEEGS BOEKENFEEST
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Aanvang: 20:00u, deuren open: 19:30u
Entree early bird tickets (tot 1 maart): €15,00 / €12,50 (biebpas) / €7,50 (CJP/student)
Entree vanaf 1 maart: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)
Meer info en kaartverkoop: www.nijmeegsboekenfeest.nl
Voorverkoopadressen: Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris