Presentatie Het verdriet van Nijmegen in de Stevenskerk

donderdag 10 oktober 2019 16:30
Presentatie Het verdriet van Nijmegen in de Stevenskerk

Met het indrukwekkende De pijn die blijft - Ooggetuigenverslagen van het bombardement van Nijmegen, 22 februari 1944 richtte Bart Janssen in 2005 een monument op voor honderden oorlogsslachtoffers van dit bombardement. Maar zijn werk was niet af, want ook de kleinere bombardementen, de frontstadperiode, de Jodenvervolging, Arbeidseinsatz en de ongelukken met legervoertuigen lieten hun diepe sporen na. Ook deze slachtoffers verdienen een plaats in het collectieve geheugen van de stad. Dat krijgen zij nu in Het verdriet van Nijmegen, 1940-1945 Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit boek zal donderdag 10 oktober om 16.30 worden gepresenteerd in de Stevenskerk.

 

Bart Janssen trok dertien jaar lang opnieuw door het land om de herinneringen en verhalen van nabestaanden op te tekenen en foto’s van Nijmeegse oorlogsslachtoffers te verzamelen. Het resultaat is nog omvangrijker dan De pijn die blijft en minstens zo imponerend.
Donderdag 10 oktober wordt dit omvangrijke boek gepresenteerd in de Stevenskerk.
Heleen Wijgers (directeur Stichting Stevenskerk) zal iedereen welkom heten. Daarna spreekt Bart Janssen, auteur van dit belangwekkende document en zal hij het eerste exemplaar overhandigen aan burgemeester Bruls. Vervolgens is het woord aan de burgemeester en zal historicus Lennert Savenije het officiële gedeelte afsluiten.

Donderdag 10 oktober, aanvang 16.30 uur. Locatie: Stevenskerk, gratis entree.
De presentatie wordt georganiseerd door Uitgeverij Vantilt en boekhandel Dekker v.d. Vegt. Het verdriet van Nijmegen en de herdruk van De pijn die blijft zijn na de presentatie te koop. De prijs van beide boeken is € 34,50. (Na 1 januari 2020 wordt de prijs van Het Verdriet van Nijmegen € 39,50).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris