Interview met Clairy Polak over haar boek Voorbij voorbij

maandag 16 september 2019 19:30
Interview met Clairy Polak over haar boek Voorbij voorbij

Maandag 16 september om 19.30 uur wordt journaliste Clairy Polak geïnterviewd over haar debuut roman Voorbij, voorbij, een liefdevolle en eerlijke roman over de ingrijpende uitwerking van alzheimer op een huwelijk. Het boekenpanel van Dekker v.d. Vegt koos deze roman in juni als Boek van de maand.

Maandag 16 september wordt journaliste Clairy Polak geïnterviewd over haar debuut roman Voorbij, voorbij in onze winkel. Voorbij, voorbij is een liefdevolle en eerlijke roman over de ingrijpende uitwerking van alzheimer op een huwelijk. Het boekenpanel van Dekker v.d. Vegt koos deze roman in juni als Boek van de maand. Literair agent Paul Sebes gaat haar interviewen en daarna signeert Clairy. Aanvang 19.30 uur, toegang € 7,50, entreekaarten zijn bij de kassa te koop. Informatie via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Voorbij, voorbij
 
De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot de alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen. Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw in te vullen en vorm te geven. Met de moed der wanhoop en een flinke dosis zelfspot probeert ze het hoofd boven water te houden. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en van haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te kunnen gaan.

Clairy Polak maakte furore als journalist en presentator van televisieprogramma’s als NOVA en Het Filosofisch Kwintet. Bijna tien jaar geleden werd haar echtgenoot gediagnosticeerd met alzheimer. Die ingrijpende ervaring gebruikte ze als inspiratie voor Voorbij, voorbij, een autobiografische roman over een echtpaar dat te maken krijgt met de verwoestende gevolgen van deze ziekte. 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris