Introductie en informatie over Educatiekaarten Dementie

zaterdag 21 september 2019 14:00
Introductie en informatie over Educatiekaarten Dementie

Zaterdag 21 september is de landelijke Alzheimerdag 2019. Ter gelegenheid daarvan geeft Frieda Debets een introductie en informatie over een visueel hulpmiddel, de Educatiekaarten dementie, voor mensen met dementie en hun naasten. Zij is tussen 14.00-16.00 uur in onze winkel aanwezig om de Educatiekaarten toe te lichten.

Zaterdag 21 september is de landelijke Alzheimerdag 2019. Ter gelegenheid daarvan geeft Frieda Debets een introductie en informatie over Educatiekaarten dementie, een visueel hulpmiddel voor mensen met dementie en hun naasten.

In 2017 zijn de Educatiekaarten dementie op de markt gekomen. De educatiekaarten zijn ontwikkeld op het Radboudumc door Frieda Debets op de afdeling logopedie samen met mensen die de diagnose dementie hadden. Het idee is in 2014 bekroond met de MSD-care award.  
‘Er is steeds meer ruis op de lijn’, geven mensen vaak aan. Daarom is er vanaf het begin voor iedereen met dementie en hun naasten veel behoefte aan informatie en concrete adviezen met betrekking tot de communicatie. De Educatiekaarten leveren een positieve bijdrage aan het begrijpen van de veranderingen in de communicatie en helpen bij een nieuwe manier van communiceren.
De 49 losse fotokaarten zijn heel toegankelijk door de overzichtelijke hoeveelheid informatie.
De kaarten zijn volop voorzien van praktische tips voor en door mensen met dementie en alle betrokkenen. Het idee is dat alleen de fotokaarten gebruikt worden waaraan op dat moment behoefte is. Het blijkt een toegankelijke manier om met elkaar in gesprek te komen. Zowel vragen van naasten worden behandeld als vragen vanuit het perspectief van de persoon met dementie: “Waarom is mijn man stiller geworden?”, “Waarom kan ik steeds moeilijker op woorden komen, of blokkeer ik helemaal?" Elke kaart geeft duidelijke uitleg en heel veel praktische tips. Het is een fijne manier om met elkaar in gesprek te komen.

De kaarten zijn te koop in onze winkel en kosten € 34,50.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris