Presentatie van Het Canisius College

zaterdag 21 september 2019 16:00
Presentatie van Het Canisius College

Zaterdag 21 september om 16.00 uur wordt Het Canisius College, Monument van Katholieke emancipatie bij ons gepresenteerd. Cultuurhistoricus Wies van Leeuwen onderzocht de achtergrond van dit bijzondere monument en zal dit toelichten. Jos Joosten schreef een verhaal over zijn tijd als leerling van Het Canisius College en vertelt daarover.


De argeloze voorbijganger weet waarschijnlijk allang niet meer wat de functies en betekenissen zijn geweest van het machtige gebouw aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen. Het Canisius College is nog maar een schim van wat het ooit geweest is, maar de belangrijke voorbouw is gelukkig gebleven.
Het in 1899 door Nicolaas Molenaar, een leerling van Pierre Cuypers, gebouwde college was ooit het internaat van de paters jezuïeten en vormde een opleidingshuis voor de katholieke elite van ons land. Na de afbraak van de achtervleugels resteert de monumentale voorbouw, maar het blijft een briljante bouwmassa. Het Canisius College vertelt over de bouw van dit unieke complex, over het functioneren van het internaat en over de behoudsacties. De rijke illustraties geven een beeld van de unieke hal, de congregatiekapel, de glas-in-loodramen en de bijzondere galerijbibliotheek – van de Nijmeegse variant op het Rijksmuseum van Pierre Cuypers. De presentatie begint om 16.00 uur, de toegang is gratis. Graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris