Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Deze boeken die onlangs door ons gelezen zijn helpen je op weg. Van harte aanbevolen!

William, Constance en Toine lazen...

De lange droogte

Cynan Jones

€ 18,50

William, Toine èn Constance zeggen hierover maar één ding:

Dit is het mooiste boek dat wij in tijden gelezen hebben!

Wieke las...

Kleine brandjes overal

Celeste Ng

€ 19,99

Duo-tip!
Deze vlot lezende roman wordt u aangeraden door Wieke èn Constance! En we vinden dat u "Wat ik nooit eerder heb gezegd" van Ng ook moet lezen, want ze is retegoed in het blootleggen van beklemmende familieverhoudingen en Amerikaanse 'dorpsmores'. Mooi!

Sascha las...

De tijd in kleur

Dan Jones ; Marina Amaral

€ 35,00

Een heel mooi kijk- en bladerboek met foto's uit de jaren 1850-1960. Ze zijn heel zorgvuldig ingekleurd en geven zo een levensechte indruk van mensen en gebeurtenissen.

Astrid las...

Angst

Bob Woodward

€ 19,99

Dit is een boek waarbij je boek op pagina 1 openvalt en voorlopig niet meer dicht kan van verbazing. Inside informatie van een vooraanstaande journalist over Trump's eerste jaren in het Witte Huis. Inhoud, maar zeker ook schrijfstijl maken dat je verder wil lezen. Lees, en huiver...

Peter las...

In het zwart van de spiegel

Peter Delpeut

€ 29,99

Een filmmaker maakt een eigentijdse Grand Tour over het Europese vasteland op zoek naar sporen van het werk van landschapsschilder Claude Lorrain. Het belang van schilderkunst en landschappen is als tegengif voor zijn oogkwaal waarbij hij langzaam zijn zicht verliest en de wereld niet meer kan zien in zijn volle breedte. "In het zwart van de spiegel" van Peter Delpeut: een tour de force met ontzettend veel verbeeldingskracht. 800 pagina's dun.

Toine las...

De buitenjongen

Paolo Cognetti

€ 18,99

Prachtboek over de hang naar eenzaamheid die botst met de behoefte aan vriendschap. Prima voorloper van "De 8 bergen" en een mooie kennismaking voor de liefhebbers van deze melancholieke en filosofische literatuur.

Priscilla las...

Amerikanen lopen niet

Arjen van Veelen

€ 18,00

In het "heartland" van de VS gaat Van Veelen op zoek naar de oorzaken van de onrust en onvrede in het land. Hij wisselt persoonlijke anekdotes af met (geschiedkundige) wetenswaardigheden. Vooral de ontmoetingen met inwoners maken veel indruk. Krachtige observaties en heel boeiend geschreven!

Carla las...

De nachtploeg

Michael Connelly

€ 19,99

Wederom een fantastische thriller met, voor de eerste keer, een krachtige vrouwelijke hoofdpersoon. Door Vrij Nederland uitgeroepen tot Thriller van het jaar. Ik vind Michael Connelly één van de beste thrillerschrijvers ooit.

Peter las...

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus terecht in de troosteloze Bijlmer. In deze onveilige wereld van de jaren 80 blijkt zijn vader onberekenbaar en agressief. Op school wordt Metin gepest, maar hij ontpopt zich als een overlevingskunstenaar en vindt zelfbewust zijn levensweg. Murat Isik won met Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs en de Boekhandelsprijs 2018 en is met dit boek voorgoed zichtbaar in de literaire canon.

Myra las...

Bloed en beenderen

Tomi Adeyemi

€ 17,99

Favoriet van Myra, maar ook van Rojin en Julia!
Young adult boek over magie, racisme en verboden liefdes. Zélie krijgt de moeilijke taak om magie terug te brengen naar Orïsha, om de jarenlange onderdrukking van haar volk door de tiran te stoppen. Indrukwekkend door de maatschappelijke ondertoon, die moeiteloos met fantasy wordt gecombineerd. Enige minpunt: we moeten zo lang wachten op deel 2!

 

Peter las...

Want de avond

Anna Enquist

€ 21,50

Na een traumatische gebeurtenis komen de leden van een strijkkwartet klem tussen vroeger en nu, vluchten in gedrag om de ineenstorting van hun levens te ontlopen. Zal de kracht van hun gezamenlijke achtergrond hen de weg wijzen, hen weer leren thuiskomen: "Blijf bij mij, want de avond is nabij".

Verschijnt 19 juni 2018

Astrid las...

Het Alice netwerk

Kate Quinn

€ 17,50

Deze op ware feiten gebaseerde roman vertelt het verhaal van een spionne uit de Eerste Wereldoorlog en van een jong meisje dat vlak na de Tweede Wereldoorlog op zoek gaat naar haar verdwenen nichtje. De levens van deze twee vrouwen komen bij elkaar en dat leidt tot een prachtig en meeslepend verhaal.

Priscilla las...

Reisverslag van een kat

Hiro Arikawa

€ 18,99

Hartverwarmend verhaal over de vriendschap tussen de kat Nana en zijn baasje Santoru. Het boek is deels geschreven vanuit Nana's perspectief zodat je leest hoe de grappige en eigenwijze kat denkt over de wereld om zich heen. Langzaam kom je erachter waarom de twee samen op reis zijn, wat leidt tot een emotioneel einde. Mooi geschreven in heldere Japanse stijl en heel herkenbaar voor iedereen die ooit een kat heeft gehad.

Toine las...

Vanuit hier zie je alles

Mariana Leky

€ 19,99

Heerlijk 'niet weg te leggen' boek. Vol met prachtige personages, onweerstaanbaar grappig en ook ontroerend. Het perfecte boek voor in de hangmat of luie (strand)stoel. Ik ga op vakantie en neem mee.... juist!

Astrid las...

Verwarring

Elizabeth Jane Howard

€ 24,99

Alweer het derde deel van de heerlijke serie over de Cazalets. In dit deel leef je mee met de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn lange, donkere jaren en het privéleven van de familieleden wordt almaar turbulenter. Heerlijk lezen!

Constance las...

Vrouw of vos

David Garnett

€ 19,99

De pasgetrouwde Richard ziet zijn vrouw Silvia veranderen in een vos. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar, want ja... ze blijft toch zijn vrouw. Maar hoe moet het verder als zij in de loop van de tijd steeds vossiger wordt? Een prachtig liefdesverhaal.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris