Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Deze boeken die onlangs door ons gelezen zijn helpen je op weg. Van harte aanbevolen!

Peter las...

De bruggenbouwer

Markus Zusak

€ 24,99

Deel 1 van de 'De bruggenbouwer' is net zo chaotisch en onaf als' In den beginne...', maar daarna volgt een warme en hartelijke familiegeschiedenis van de 5 Australische broers Dunbar, waarvan de moeder overleden en de vader verdwenen is. Clay, de 4e zoon, als het ware uit klei geschapen (Bridge of Clay), groeit uit tot de bruggenbouwer die verleden en heden zal verzoenen. Genoten!

Hans las...

Zomervacht

Jaap Robben

€ 21,99

Ogenschijnlijk eenvoudig van opzet. Toch komen in de talrijke dialogen, maar vooral in de verbindende teksten zeer compacte, betekenisvolle en verrassende zinnen voorbij. Een volstrekt nieuw geluid en hoogtepunt in de moderne Nederlandse literatuur. Wat een juweel. En het DWDD-panel is het met me eens!

Monique las...

De jongen in de sneeuw

Samuel Bjork

€ 20,99

De eerste twee thrillers van Bjork heb ik verslonden! Het was dus best lang wachten tot dit derde boek er was. Gelukkig was De jongen in de sneeuw dat wachten waard! Ik ben vele uren onbereikbaar geweest, want ik moest en zou doorlezen. Lees eerst de twee eerdere boeken en dan deze derde. Ik voorspel dat je dan niet kunt wachten tot nummer 4!

Peter las...

Vaderland

Fernando Aramburu

€ 24,99

Twee goed bevriende families komen lijnrecht tegenover elkaar te staan door de bloederige strijd van de ETA, de gewapende Baskische onafhankelijkheidsbeweging. Naoorlogs Spanje krijgt met de beklemmende roman Vaderland een indrukwekkende stem in het land der zwijgenden.

Peter las...

De rechtvaardigen

Jan Brokken

€ 22,99

De Rotterdamse Philipsdirecteur / consul in Litouwen Jan Zwartendijk is medebedenker van een vluchtroute voor Poolse Joden om de Holocaust te ontlopen. Deze zgn. Curacao-route liep via Rusland, Japan de wereld in, niet zozeer naar Curacao maar naar Amerika, Australie, Israel en elders. Zwartendijk schreef duizenden visa uit, maar heeft nooit geweten of het juist was de vluchtelingen op deze route te sturen. Een week na zijn overlijden kwam het bericht dat duizenden Joden dankzij zijn visa de oorlog overleefd hadden. Jan Brokken's De Rechtvaardigen: in plaats van een standbeeld.

Monique las...

Homage to humanity

Jimmy Nelson

€ 125,00

Prachtig, indrukwekkend fotoboek van de maker van Before they pass away, Jimmy Nelson. In dit boek, Homage to humanity, fotografeerde hij meer dan 30 stammen uit Azië, Afrika, Australië en Midden- en Zuid Amerika. Meer dan 400 iconische foto's, interviews met stamleiders en verpakt in een prachtige bewaarbox. Inclusief app die het mogelijk maakt beelden in 360º te bekijken. Bij ons in de winkel kost dit prachtige boek € 99,99. U kunt het reserveren door te bellen met de winkel of even een mail te sturen naar info@dekkervdvegt.nl.

Nika las...

Wat als dit het is

Becky Albertalli ; Adam Silvera

€ 18,99

In deze YA brengt het universum Ben en Arthur bij elkaar in een postkantoor. Arthur is op zoek naar romantiek tijdens zijn zomer in New York, Ben komt juist net uit een relatie. Zijn ze wel geschikt voor elkaar op dit moment? Ben en Arthur herkansen meerder keren hun eerste date om een antwoord te vinden op deze vraag. Het is een zoektocht waar vriendschap, achtergrond en familie een belangrijke rol blijken te spelen.

Wieke las...

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

€ 21,99

Een beetje vreemde, niet per se sympathieke personages, ik houd ervan... Met de jonge vrouw in 'Mijn jaar' gaat het niet goed, ondanks haar luxe, westerse wereldje. Ze besluit een jaar ondergronds te gaan in haar appartement in de hoop dat haar lijden aan het leven zo verdwijnt. Een bizar, absurd, maar geweldig boek, ik heb grote bewondering voor Moshfegh en de manier waarop ze een heftig boek geweldig maakt.

Toine en Wieke lazen...

Melmoth

Sarah Perry

€ 19,99

Dat was even spannend, na onze jubelstemming over Perry's vorige boek "Het monster van Essex". Maar het kwam meer dan goed: "Melmoth" is geweldig! Geef je maar gewoon over aan de duistere legende van Melmoth in het prachtige Praag en je zult beloond worden. Sarah Perry vertelt de mooiste, verrassendste, indrukwekkendste verhalen. Wederom worden we gelukkig van haar...

Myra las...

Café Zon & Zee

Jenny Colgan

€ 17,50

Café Zon & Zee speelt zich af op een klein Schots eiland, waar Flora McKenzie haar liefde voor koken ontdekt aan de hand van een kookschrift van haar overleden moeder. Dit boek lees je in één ruk uit!

Toine las...

Laat los mijn hand

Edward Docx

€ 22,99

Dit is zo'n boek dat je eigenlijk niet uit wil lezen, omdat dat het afscheid betekent van personages die je vrienden zijn geworden. Mooie roadnovel, vol scherpe humor en dito dialogen. Prachtig!

William, Constance en Toine lazen...

De lange droogte

Cynan Jones

€ 18,50

William, Toine èn Constance zeggen hierover maar één ding:

Dit is het mooiste boek dat wij in tijden gelezen hebben!

Astrid las...

Oktober

Oktober

Søren Sveistrup

€ 18,99

Wat een goede thriller is dit! De bedenker van de serie The Killing schrijft een verhaal dat ongelooflijk goed in elkaar zit en ontzettend spannend is. Het is lang geleden dat ik zo'n fijne thriller heb gelezen, hij is helaas bijna uit...

Toine las...

Opeens ganzenvader

Michael Quetting

€ 18,99

Ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek broedt Quetting zeven ganzeneieren uit. Vanaf hun 'geboorte' accepteren de kuikens hem als hun ouder en volgen ze hem overal. Een even grappig als ontroerend verslag van 7 ganzenlevens en hun vader.

Wieke las...

Kleine brandjes overal

Celeste Ng

€ 19,99

Duo-tip!
Deze vlot lezende roman wordt u aangeraden door Wieke èn Constance! En we vinden dat u "Wat ik nooit eerder heb gezegd" van Ng ook moet lezen, want ze is retegoed in het blootleggen van beklemmende familieverhoudingen en Amerikaanse 'dorpsmores'. Mooi!

Sascha las...

De tijd in kleur

Dan Jones ; Marina Amaral

€ 35,00

Een heel mooi kijk- en bladerboek met foto's uit de jaren 1850-1960. Ze zijn heel zorgvuldig ingekleurd en geven zo een levensechte indruk van mensen en gebeurtenissen.

Astrid las...

Angst

Bob Woodward

€ 19,99

Dit is een boek waarbij je boek op pagina 1 openvalt en voorlopig niet meer dicht kan van verbazing. Inside informatie van een vooraanstaande journalist over Trump's eerste jaren in het Witte Huis. Inhoud, maar zeker ook schrijfstijl maken dat je verder wil lezen. Lees, en huiver...

Peter las...

In het zwart van de spiegel

Peter Delpeut

€ 34,99

Een filmmaker maakt een eigentijdse Grand Tour over het Europese vasteland op zoek naar sporen van het werk van landschapsschilder Claude Lorrain. Het belang van schilderkunst en landschappen is als tegengif voor zijn oogkwaal waarbij hij langzaam zijn zicht verliest en de wereld niet meer kan zien in zijn volle breedte. "In het zwart van de spiegel" van Peter Delpeut: een tour de force met ontzettend veel verbeeldingskracht. 800 pagina's dun.

Toine las...

De buitenjongen

Paolo Cognetti

€ 18,99

Prachtboek over de hang naar eenzaamheid die botst met de behoefte aan vriendschap. Prima voorloper van "De 8 bergen" en een mooie kennismaking voor de liefhebbers van deze melancholieke en filosofische literatuur.

Priscilla las...

Amerikanen lopen niet

Arjen van Veelen

€ 18,00

In het "heartland" van de VS gaat Van Veelen op zoek naar de oorzaken van de onrust en onvrede in het land. Hij wisselt persoonlijke anekdotes af met (geschiedkundige) wetenswaardigheden. Vooral de ontmoetingen met inwoners maken veel indruk. Krachtige observaties en heel boeiend geschreven!

Carla las...

De nachtploeg

Michael Connelly ; M Connelly

€ 19,99

Wederom een fantastische thriller met, voor de eerste keer, een krachtige vrouwelijke hoofdpersoon. Door Vrij Nederland uitgeroepen tot Thriller van het jaar. Ik vind Michael Connelly één van de beste thrillerschrijvers ooit.

Peter las...

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus terecht in de troosteloze Bijlmer. In deze onveilige wereld van de jaren 80 blijkt zijn vader onberekenbaar en agressief. Op school wordt Metin gepest, maar hij ontpopt zich als een overlevingskunstenaar en vindt zelfbewust zijn levensweg. Murat Isik won met Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs en de Boekhandelsprijs 2018 en is met dit boek voorgoed zichtbaar in de literaire canon.

Myra las...

Bloed en beenderen

Tomi Adeyemi

€ 17,99

Favoriet van Myra, maar ook van Rojin en Julia!
Young adult boek over magie, racisme en verboden liefdes. Zélie krijgt de moeilijke taak om magie terug te brengen naar Orïsha, om de jarenlange onderdrukking van haar volk door de tiran te stoppen. Indrukwekkend door de maatschappelijke ondertoon, die moeiteloos met fantasy wordt gecombineerd. Enige minpunt: we moeten zo lang wachten op deel 2!

 

Peter las...

Want de avond

Anna Enquist

€ 21,50

Na een traumatische gebeurtenis komen de leden van een strijkkwartet klem tussen vroeger en nu, vluchten in gedrag om de ineenstorting van hun levens te ontlopen. Zal de kracht van hun gezamenlijke achtergrond hen de weg wijzen, hen weer leren thuiskomen: "Blijf bij mij, want de avond is nabij".

Verschijnt 19 juni 2018

Astrid las...

Het Alice netwerk

Kate Quinn

€ 17,50

Deze op ware feiten gebaseerde roman vertelt het verhaal van een spionne uit de Eerste Wereldoorlog en van een jong meisje dat vlak na de Tweede Wereldoorlog op zoek gaat naar haar verdwenen nichtje. De levens van deze twee vrouwen komen bij elkaar en dat leidt tot een prachtig en meeslepend verhaal.

Priscilla las...

Reisverslag van een kat

Hiro Arikawa

€ 18,99

Hartverwarmend verhaal over de vriendschap tussen de kat Nana en zijn baasje Santoru. Het boek is deels geschreven vanuit Nana's perspectief zodat je leest hoe de grappige en eigenwijze kat denkt over de wereld om zich heen. Langzaam kom je erachter waarom de twee samen op reis zijn, wat leidt tot een emotioneel einde. Mooi geschreven in heldere Japanse stijl en heel herkenbaar voor iedereen die ooit een kat heeft gehad.

Toine las...

Vanuit hier zie je alles

Mariana Leky

€ 19,99

Heerlijk 'niet weg te leggen' boek. Vol met prachtige personages, onweerstaanbaar grappig en ook ontroerend. Het perfecte boek voor in de hangmat of luie (strand)stoel. Ik ga op vakantie en neem mee.... juist!

Astrid las...

Verwarring

Elizabeth Jane Howard

€ 24,99

Alweer het derde deel van de heerlijke serie over de Cazalets. In dit deel leef je mee met de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn lange, donkere jaren en het privéleven van de familieleden wordt almaar turbulenter. Heerlijk lezen!

Constance las...

Vrouw of vos

David Garnett

€ 19,99

De pasgetrouwde Richard ziet zijn vrouw Silvia veranderen in een vos. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar, want ja... ze blijft toch zijn vrouw. Maar hoe moet het verder als zij in de loop van de tijd steeds vossiger wordt? Een prachtig liefdesverhaal.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris