Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Deze boeken die onlangs door ons gelezen zijn helpen je op weg. Van harte aanbevolen!

William las...

Match

Buddy Tegenbosch

€ 17,99

Over voetbal, vriendschap en moeilijke beslissingen nemen als alles anders loopt dan je zou willen. De vriendschap tussen Jim en Jabbar maakt van dit boek een schot in de roos; wat een supermatties! (leeftijd 12+)

Myra en Rojin lazen...

Pepperharrow

Natasha Pulley

€ 17,50

Sequel to the Watchmaker of Filigree Street. We liked this one even more (if that's possible). We love how thoroughly thought through the story is. Pulley is a master of creating a very detailed, atmospheric setting, as well as loveable characters whose kindness will suprise you. We couldn't stop reading from the moment we started!

Astrid las...

Winterland

Kim Faber ; Janni Pedersen

€ 21,99

Het debuut van deze twee Deense auteurs is veelbelovend en zeer de moeite waard. Een nieuw rechercheurs-duo lijkt geboren. Spannend, boeiend, vanuit twee standpunten geschreven. Het realistische, spannende plot doet je verlangen naar een volgende deel.

Hans las...

Als je de stilte ziet

Thomas Verbogt

€ 20,99

In deze opnieuw innemende romantische roman probeert de hoofdpersoon een ongewild ontstaan geheim te reconstrueren. Licht gemarineerde taal, alledaags ongemak, weemoedigheid, onzekere vreugde, geen woord te veel, melancholische bedremmelde, beduusde personages, een zacht zalvende bedwelmende innemende sfeer. Achter de tekst ontstaat een extra filmische dimensie. Ga het zien en lezen.

Hanneke las...

Restmens

Marjolein Visser

€ 21,00

Dit debuut is geen lichte kost maar zeer de moeite waard om te lezen. Voor de twee hoofdpersonen Pim en David is (om verschillende redenen) niets vanzelfsprekend. Hun gedachten zijn mooi en intens. Vooral de innerlijke wereld van Pim is bijzonder. "Restmens" is een indringend, goed geschreven verhaal.

Hans las...

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

€ 22,50

Wat een talent…wat een taalpurisme…wat een woordenrijkdom…wat een verrassend en origineel thema…wat een bijzondere profilering van de verteller zelf…wat een fraaie vormgeving…wat een schrandere en wijze uitwerking…wat een onverwachte kunsthistorische beschouwingen…wat een talent…ik kijk reikhalzend uit naar nieuw werk van Charlotte van den Broeck.

Priscilla las...

Lichter dan ik

Dido Michielsen

€ 21,99

Rauw en eerlijk verhaal over een onderbelicht deel van de koloniale geschiedenis. Pijnlijk, maar belangrijk om te lezen. Terechte winnaar van de Boekhandelsprijs 2020! Nu tijdelijk in een gebonden editie voor de prijs van de paperback.

Wieke las...

Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar

Cindy Hoetmer

€ 19,99

Het schrijven van deze aanbeveling heb ik natuurlijk lang voor me uitgeschoven, want ik bén Cindy... Iedereen is een beetje Cindy. Ze is de koningin van de droge observaties, van haar eigen geklungel, van de licht ongemakkelijke situaties. Ze moet een column, in een blad! Maar ook weer niet, want zo veel stukjes achter elkaar lezen was juist heerlijk!

Myra las...

Bloemblad van zee

Isabel Allende

€ 22,99

Bloemblad van zee is als een boeiende geschiedenisles, verpakt in een prachtige familiegeschiedenis. Allende op haar best. Vooral de verwijzingen naar Pablo Neruda, en zijn belangrijke aandeel in deze geschiedenis, zijn interessant en een mooie toevoeging aan het verhaal.

Hanneke las...

Het geluk van de sprinkhaan

Toon Tellegen

€ 10,00

De wereld van Toon Tellegen is ontegenzeggelijk wonderlijk, filosofisch en origineel. Zijn dierenverhalen met verrassende en innemende dialogen (bijvoorbeeld tussen sprinkhaan en schildpad of slak of woelmuis) zijn relativerend en heerlijk om te lezen.

Carla las...

Ten oosten van Eden

John Steinbeck

€ 32,50

Nog steeds één van mijn "all time favorites". In 1962 won John Steinbeck de Nobelprijs voor literatuur. Deze nieuwe vertaling verscheen in februari en blijft de moeite waard!

Myra las...

Daar waar de rivierkreeften zingen

Delia Owens

€ 17,50

Kyra, een van de buitenwereld geïsoleerde jonge vrouw, groeit in haar eentje op in het moeras, met de natuur als haar leerschool. Het is niet verrassend dat de schrijfster van dit boek een carrière kent als biologe. Owens beschrijft de wildernis van North Carolina op een gedetailleerde, poëtische wijze. Tel hier een onoplosbare moordzaak bij op en het resultaat is een boek dat je niet meer weg kunt leggen.

Toine las...

De man in de rode mantel

Julian Barnes

€ 24,99

Gefascineerd door een schilderij van John Singer Sargent gaat Barnes op zoek naar de geschiedenis van de afgebeelde persoon. Hij leidt de lezer door het fin de siècle zoals alleen hij dan kan. Dit is Barnes op zijn best: erudiet, humoristisch en bevlogen.

Rojin las...

Buurtsupermens

Sayaka Murata

€ 20,00

Wanneer Keiko 18 wordt gaat ze werken in een supermarkt, en hier vindt ze comfort en levensinzichten die ze eerder nog niet had. Nu ze 36 is, en daar nog steeds werkt, beginnen de mensen om haar heen te zeuren: zoek een fatsoenlijke baan, zoek een vent, sticht een gezin... Maar wat als Keiko daar geen behoefte aan heeft? Dit boek, geschreven door de geniale Japanse Murata (zelf ook supermarkt-medewerkster) is duister en hilarisch.

Astrid las...

De dood van Harriet Monckton

Elizabeth Haynes

€ 22,50

Harriët Monckton is een jonge vrouw die in 1843 werkt als lerares op een basisschool. Zij wordt dood aangetroffen en blijkt vermoord te zijn. Nog groter is de schok in het dorp als blijkt dat ze zwanger was. Van wie? Er zijn meerdere mannen die vertellen over hun relatie met Harriët en ze kunnen allemaal iets met haar dood te maken hebben. De Victoriaanse tijd, karakters en omgeving zijn mooi en goed beschreven. Door alle terugblikken komt Harriët weer tot leven voor de lezer. Mooi gedaan!

William las...

Gozert

Pieter Koolwijk

€ 14,95

"Gozert" is een boek vol razendsnelle humor, eindeloze fantasie en schitterende illustraties. Na het lezen wil jij ook wel zo'n coole superheldenvriend als Gozert... of misschien toch liever niet. Pieter Koolwijk mag van mij op zijn minst een Zilveren Griffel winnen voor dit fantasierijke verhaal.

Toine las...

Verzamelde gedichten

Menno Wigman

€ 20,00

Eindelijk! Een dichtbundel op onze aanraderstafel. Ik was diep onder de indruk van Wigmans -letterlijk- laatste bundel "Slordig met geluk", maar deze verzameling toont de ontwikkeling van een groot dichter en een mens met al zijn twijfels en tekortkomingen.

William las...

Bob Popcorn

Maranke Rinck

€ 13,99

Bob Popcorn is een levende maiskorrel met een slecht humeur (echt!). Dus maak hem maar niet boos, want dan... Eén van de leukste kinderboeken sinds De Gorgels; ik heb er meer dan eens hardop om moeten lachen. Leeftijd: vanaf 6 jaar, maar alleen als je een goed gevoel voor humor hebt.

Toine las...

Onzichtbare inkt

Patrick Modiano

€ 18,99

Ik houd van de compacte, melancholieke romans van Nobelprijswinnaar Modiano. In elk van zijn boeken blikt één van zijn alter ego's terug op een periode uit zijn verleden. Ook in zijn nieuwe roman wordt de lezer door het Parijs van de jaren 60 gegidst, op zoek naar een schim uit het verleden.

Sascha las...

Dochters van China

Jung Chang

€ 26,99

Jung Chang is één van de belangrijkste auteurs over Chinese moderne geschiedenis. In deze meeslepende biografie vertelt ze over drie zusters die ieder op hun eigen manier een belangrijke rol in het China van de vroege 20e eeuw hebben gespeeld.

Toine las...

Nacht in Caracas

Karina Sainz Borgo

€ 19,99

De staat van Burgeroorlog waarin Venezuela zich bevindt wordt door Sainz Borgo in al zijn waanzin beschreven. De schrijnende onmacht van het individu staat haaks op de macht van militante (misdadige) groeperingen. Een urgente en belangrijke roman.

Ons panel las...

Het hollandse huis

Ann Patchett

€ 22,99

Iedere maand kiest het panel van Dekker v.d. Vegt uit het aanbod van nieuwe titels ons eigen boek van de maand. Het is steeds een boek dat ons geraakt heeft: intelligent, intrigerend en bovenal goed geschreven.
Deze maand kozen wij unaniem voor Het Hollandse huis van Ann Patchett, een roman als een mooie maaltijd: met zorg samengesteld, alle ingrediënten perfect op elkaar afgestemd en smaken die elkaar harmonisch aanvullen. Na het lezen kun je verzadigd achterover leunen. Bovendien vormen de personages een méér dan aangenaam gezelschap. Laat het u smaken!

Peter las...

De riten van het water

Eva García Sáenz de Urturi

€ 20,99

In "De riten van het water" zorgt Eva Garcia Sáenz net als in het 1e deel "De stilte van de witte stad", voor een zelfde vertrouwde sfeer en decor, zelfs personen in familie- en vriendenkring keren terug. A sort of homecoming! Ja de oude verstandige grootvader is er ook, die in weinig woorden tot zeldzaam wijze opmerkingen komt. Hoe de schrijfster het doet, weet ik nog steeds niet goed, maar je wordt het verhaal weer ingetrokken, de spanning blijft van begin tot eind en de couleur locale wordt vernieuwd en verrijkt met elementen uit de Keltische geschiedenis. 100% leesplezier.

Toine las...

De storm

Jens Christian Grøndahl

€ 21,99

Relaties en familiebanden zijn de grote thema's in het werk van Grondahl. De storm in dit boek is een prachtige metafoor voor een fase in het leven van hoofdpersoon Adam Huus. De kwetsbaarheid van leven en liefde worden feilloos blootgelegd.

Het DvdV boekenpanel las...

BAM

Jelle Brandt Corstius

€ 17,99

Elke maand kiest ons boekenpanel voor u een boek van de maand; een boek waar iedereen plezier aan kan beleven. En deze maand kiezen we voor een bijzonder reisverhaal. Welkom aan boord van de BAM; de Bajkal-Amoer Magistrale. Jelle Brandt Corstius neemt je samen met twee vrienden mee op een opzienbarende reis. 4287 kilometer door de onherbergzame kou in een sterk veranderd Rusland. Jelle weet met zijn eigenzinnige gevoel voor humor een liefdevol portret te schetsen van het nieuwe Rusland. ‘Bam’ is een roadtrip vol bizarre personages waarbij je meer dan eens hardop zult lachen. En wat een prachtige omslag! Een perfect boek om te genieten van de kou zonder naar buiten te hoeven.

Peter las...

De stilte van de witte stad

Eva García Sáenz de Urturi

€ 15,00

In 'De stilte van de witte stad', de spannende politieroman van de Baskische schrijfster Eva Garcia Saenz over haar geboorteplaats Vitoria, zet een jonge politie-inspecteur/profiler de achtervolging in op een seriemoordenaar. Met veel fantasie, mysteries, verwijzingen naar mythen en legenden, cultuurhistorische elementen word je als lezer steeds op het verkeerde been gezet. Echt knap gedaan.

Hanneke las...

Zonder publiek

Marjolein Beumer

€ 19,99

"Zonder publiek" is een sterke debuutroman over de actrice Catherina en haar dochter Laura. Catherina is eigenzinnig en behept met een bijzonder verbaal vermogen. Maar ze is op leeftijd en takelt af. Dat zet de verhouding tussen moeder en dochter op scherp. Laura heeft het moeilijk en weet niet wat ze met de situatie aan moet. Pakkend en indringend geschreven.

William las...

Music Trails USA

Marc Stakenburg

€ 27,50

Music Trails USA is een reiskoffer vol verhalen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Rijk geïllustreerd, en alle muziek staat netjes gerangschikt voor je klaar in drie uitgebreide Spotify-lijsten. Van Congo Square tot San Francisco, via Johnny Cash en Elvis Presley naar Iggy Pop en Run DMC; er is werkelijk niets dat Marc Stakenburg niet weet.

Peter las...

Alle tijd

Ronald Giphart

€ 24,99

Om het grote volwassen leven uit te stellen, begint een bevriende groep studenten een kleinschalige bierbrouwerij, "Alle tijd" geheten. Maar ambitie is hen niet vreemd, de brouwerij wordt, hoewel met vallen en opstaan, een groot succes. Van deze groep jonge mensen die ouder worden, de vriendschap die zich ontwikkelt, Ronald Giphart maakt er een levende en levendige werkelijkheid van. "Alle tijd" is een geslaagde ode aan vriendschap, een sympathiek Liber Amicorum voor een vriendengroep.

Astrid las...

Cilka's keuze

Heather Morris

€ 12,50

De tatoeëerder van Auschwitz vertelde over overleven in Auschwitz, door  het "geluk" op te vallen bij de kampcommandant. Cilka's keuze neemt je mee uit het kamp, naar een werkkamp in Siberië, van de ene verschrikking naar de andere, van de gruwelijke zaken in Auschwitz naar onmenselijke omstandigheden in Siberië. En toch, ondanks alles, is er hoop en leert Cilka weer vertrouwen te hebben in mensen. Indrukwekkende nieuwe roman van Heather Morris, een aanrader voor mensen die ook De tatoeëerder van Auschwitz aangrijpend mooi vonden.

Carla las...

BAM

Jelle Brandt Corstius

€ 17,99

Een boeiend verslag van Jelle en 2 vrienden over een treinreis door het onherbergzame Siberië. 4287 kilometer met de BAM, van Bajkal naar Amoer. Bij vlagen hilarisch. Lang geleden dat ik hardop heb gelachen bij sommige passages. Mooi vormgegeven boek.

Rojin las...

Onder het water

Daisy Johnson

€ 22,50

Een mooi opgebouwde hervertelling van een Griekse tragedie. In deze debuutroman laat Johnson zien dat ze talent heeft voor spelen met woorden, symbolisch gebruik maken van de natuurlijke omgeving en het creëren van bijzondere personages. Een uniek verhaal dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Anne en Julia lazen...

Hoe gaan we dit uitleggen

Jelmer Mommers

€ 20,00

Of je nu een klimaatscepticus bent of een bomen knuffelaar (of iets ertussen in), we houden allemaal van deze gekke aardbol. Door de vloedgolf van informatie om ons heen lukt het soms niet om de bomen de bosbrand te zien. Mommers slaagt erin om met een helder en gestructureerd betoog deze onzekerheden weg te nemen. Weg met het doemdenken en bij de pakken neerzitten, is de boodschap van Mommers, want onze invloed is groter dan we denken!

Sophie las...

Wit Konijn / Rode Wolf

Tom Pollock

€ 19,99

WINNAAR BESTE BOEK VOOR JONGEREN (VERTAALD) 2019

Dit boek is een achtbaan, met veel plot twists, spanning, humor en mysteries. Een combinatie waardoor je dit boek snel uit wil lezen, en wanneer je het dan uit hebt wordt je achtergelaten in totale verwarring…

Astrid las...

Het Instituut

Stephen King

€ 24,99

Zo zie ik de boeken van Stephen King het liefst: spannend, bovennatuurlijk (maar niet te), maar ook bijna ontroerend mooi over vriendschap en mensen die voor elkaar opkomen. Wat mij betreft past Het Instituut prima in het rijtje met 22-11-63 en de Mr. Mercedes-boeken!

Peter las...

Zwarte schuur

Oek de Jong

€ 24,99

Het echtpaar Maris en Fran, hij gerenommeerd kunstenaar, zij succesvol restauranthouder heeft veel demonen te bestrijden. Maris het zwart van dood door schuld in de zwart geteerde schuur in Zeeland, Fran de zelfmoord van haar eerste man in Italië. Hoe deze traumatische gebeurtenissen doorwerken in hun levens, hun blijven achtervolgen, hun huwelijksleven ondermijnt onderzoekt Oek de Jong : of hun pijn om wat was gebeurd steeds moet worden vernieuwd door herinnering. Roman vol liefde, beklemmend geschreven in mooie, beeldende taal: een nieuw hoogtepunt in het al zo bijzondere oeuvre van Oek de Jong.

Anne las...

De jongens van Nickel

Colson Whitehead

€ 22,99

Door domme pech komt Elwood op de Nickel Academy terecht, een "school" waar mishandeling en verwaarlozing nog de minste van de gruwelen zijn. Whitehead weet die beklemming nòg indringender weer te geven juist door een afstand te bewaren. Het is een ijzersterke roman die zowel qua persoonlijk verhaal als schets van de gesegregeerde samenleving veel indruk maakt. En de laatste zinnen zijn zó treffend, zó perfect als einde van het verhaal dat ze je nog een hele tijd bij zullen blijven

Toine las...

Frankusstein

Jeanette Winterson

€ 24,99

Ik ben al fan van Winterson vanaf de jaren '80 van de vorige eeuw. Haar boeken getuigen van haar inlevingsvermogen, humor en niet te onderschatten intelligentie. Ze maakt me altijd aan het lachen en zet me aan het denken. Mooie combi!

Ons boekenpanel las...

Het feest

Elizabeth Day

€ 22,99

Meteen op bladzijde één wordt je "Het feest" binnengelokt en wil je niet meer weg. Laat het drama maar komen! Spannend en pakkend als "Het diner" van Herman Koch, maar vooral een knappe psychologische roman met pijnlijk (heerlijk!) ongemakkelijke menselijke relaties en misplaatste loyaliteit. Day is niet bang om onsympathieke, manipulatieve en schijnheilige personages de hoofdrol te laten spelen en dat is smullen! Een terechte keus van ons boekenpanel voor het Boek van de maand augustus.

Constance las...

Ik blijf hier

Marco Balzano

€ 20,99

Trina vertelt aan haar afwezig dochter hoe hun dorpje in de grensregio van Italië en Duitsland door de geschiedenis (na WO I) ruw heen en weer werd geslingerd en uiteindelijk verzwolgen. Grote literatuur!

Sophie las...

Loneliest girl in the universe

Lauren James

€ 11,95

Laat je niet misleiden door de achterkant, want dit boek zit vol met leuke, mooie en verdrietige plot twists! Een erg mooi boek over eenzaamheid, liefde en de nodige spanning waardoor je dit boek snel uitleest.

Priscilla las...

De stilte van de vrouwen

Pat Barker

€ 22,99

Dit is, voor de verandering, geen verhaal over de overwinningen van Agamemnon of de heldendaden van Achilles. In deze verfrissende hervertelling schetst Barker een beeld van de erbarmelijke omstandigheden in het Griekse kamp, waar vrouwen gebruikt worden als slaven en concubines. Via Briseïs, voormalig koningin en gevangene van Achilles, wordt een stem gegeven aan deze vrouwen. Rauw, realistisch en bovenal een waardevolle toevoeging aan de Griekse mythen.

Sascha las...

Het uur van de specialisten

Barbara Zoeke

€ 24,99

Aangrijpende roman over het euthanasieprogramma van het Derde Rijk op zieken en gehandicapten. Verteld vanuit het perspectief van zowel slachtoffers als daders. De daders gaan ongemerkt steeds een stapje verder. Hannah Ahrendt noemde het de "banaliteit  van het kwaad". Dat wordt hier zichtbaar gemaakt

Ons panel las...

Het veld

Robert Seethaler

€ 21,99

Tijdens de zomerstop van De Wereld Draait Door kiest ons eigen boekenpanel een Boek van de Maand. Toine, Carla, Myra en William hebben samen ruim 100 jaar ervaring in de boekhandel. Deze maand is dat Het veld van Robert Seethaler. Maak kennis met de inwoners van Paulstadt. Ze zijn er niet meer, ze liggen op de plaatselijke begraafplaats, het veld. Maar dit is geen boek over de dood, maar over het leven. Over verlies, lotsbestemming en liefde. Met elk nieuw hoofdstuk leer je een van de inwoners kennen, maar kom je ook iets meer te weten over de geschiedenis van het stadje. Deze prachtige structuur maakt van ‘Het Veld’ een fascinerende puzzel waarvan het ene stuk nog mooier is beschreven dan het ander. ‘Het veld’ is een prachtige toevoeging aan een toch al indrukwekkend oeuvre van Robert Seethaler. Een boek waarin je door moet blijven lezen, terugbladeren en opnieuw lezen. Een heerlijk boek voor warme zomeravonden.

Hanneke las...

De goede zoon

Rob van Essen

€ 21,99

De goede zoon, winnaar van de Libris Literatuurprijs, is een origineel en knap geschreven boek in een surrealistische sfeer. Er lopen totaal verschillende verhaallijnen door elkaar die toch met elkaar te maken hebben. Twee jeugdvrienden gaan op reis en voor de ik-figuur wordt het een groot en vreemd avontuur. Daarnaast loopt het verhaal over zijn moeder, haar leven en haar laatste jaren in een verzorgingstehuis. Een verhaal met filosofische en existentiële beschouwingen. Heel verrassend en boeiend om te lezen.

Ons panel las...

Voorbij, voorbij

Clairy Polak

€ 19,99

Tijdens de zomerstop van De Wereld Draait Door kiest ons eigen boekenpanel een Boek van de Maand. Toine, Carla, Myra en William hebben samen ruim 100 jaar ervaring in de boekhandel. In de maand juni kiest ons panel voor Voorbij, voorbij van Clairy Polak. Voorbij, voorbij is het verhaal van een vrouw die haar man kwijtraakt aan de Ziekte van Alzheimer. Een integer portret van een huwelijk dat stuk gaat aan de gevolgen van deze ziekte waarbij vooral de ingetogen en niet sentimentele schrijfstijl een verademing is in dit genre.  Een bijzonder verhaal en nog prachtig uitgegeven ook. Lezen dus!

Constance las...

De bijenhouder van Aleppo

Christy Lefteri

€ 20,99

Wanhoop en angst zijn voelbaar in dit boek, net als de hoop op een nieuwe en veilige toekomst. Het verhaal wordt verteld met mooie sprongetjes tussen heden en verleden: het leven in Aleppo en de gevaarlijke vlucht via Turkije, Griekenland naar Engeland.

Toine las...

Olifant van zeep

Thomas Verbogt

€ 20,00

Zoals gewoonlijk zijn de verhalen van Thomas Verbogt een prettige uitdaging voor je geest. Ze trekken aan je gevoel en aan je geheugen en laten je niet meer los. Wat mij betreft: ik wil meer, meer!

Sascha las...

Een Italiaanse reis

Philipp Blom

€ 29,99

Philipp Blom moest kiezen: werd hij violist of schrijver? Muziek, en zijn viool, zijn een belangrijk deel van zijn leven als schrijver. Hij gaat op zoek naar de herkomst van zijn instrument, dat dateert uit de 18e eeuw. We lezen over handwerkslieden, hun netwerken en over muziek, filosofie en literatuur. Wat een fantastisch boek! Zachte kamermuziek op de achtergrond raad ik aan.

Carla las...

Metropolis

Philip Kerr

€ 21,99

De laatste thriller van Kerr. Wereldberoemd geworden met zijn Berlijnse trilogie. Ik zal zijn hoofdpersoon Bernie Gunther missen.

Peter las...

't Hooge Nest

Roxane van Iperen

€ 21,99

Tijdens de verbouwing van haar nieuwe huis, een oude villa in Naarden,´t Hooge Nest genaamd, stuitte Roxane van Iperen op sporen van onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. Het huis werd tijdens de oorlog gehuurd door de Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper. Janny had al vroeg het gevaar van deportatie van alle Nederlandse Joden gezien en was op zoek gegaan naar een mogelijk onderduikadres. Het onbekende verhaal over ´t Hooge Nest, een onderduik-en verzetsplek waar tientallen Joden zich lang veilig konden voelen, heeft Roxane van Iperen op voorbeeldige wijze uitgezocht:een aangrijpend beeld van hoe het in de Jodenvervolging aan toe ging.

Hans las...

De achtste dag

Annemarie Haverkamp

€ 19,99

Deze beklemmende roman werd op wel heel bijzondere plek in de Ooijpolder geschreven. Via de pen van de moeder confronteert de schrijfster de lezer met zware ouderlijke zorgen, dilemma's en keuzes. Maar ook met de plezierige en fijne momenten in het leven van ouders met een gehandicapt kind. Wat een sobere schrijfstijl. Wat een helden.

Astrid las...

Echo

Thomas Olde Heuvelt

€ 21,99

Echo is de opvolger van Hex, de bestseller waar Thomas wereldwijd mee doorbrak. Echo is een heel ander boek. Het kruipt onder je huid, is beklemmend en angstaanjagend. De brieven en mails in delen van het boek geven het soms een afstandelijkheid die je even op adem laat komen. Het is ontzettend goed geschreven, met prachtige volzinnen. Echo was het wachten én is het lezen meer dan waard!

Coen las...

Een zomer in Venetië

Wlodzimierz Odojewski

€ 17,99

Een Poolse jongen droomt zijn hele leven al over Venetië, maar dan breekt in 1939 de Tweede Wereldoorlog uit en verblijft hij die zomer noodgedwongen bij zijn tante in plaats van zijn droombestemming. Het is een gezapige tijd, totdat er op miraculeuze wijze een bron ontspringt in de kelder. Het gezin bouwt vervolgens zijn eigen Venetië, met wastobbes als gondels en pingpongtafels die voor het San Marcoplein moeten doorgaan. Erg vermakelijk verhaal over dromen in oorlogstijd, vier sterren in NRC.

Peter las...

Otmars zonen

Peter Buwalda

€ 27,50

Zojuist met spijt afscheid genomen van "Otmars zonen". In het eerste deel van deze trilogie ontmoet beginnend Shell-medewerker Ludwig Smit zijn verdwenen vader, Shell-CEO Hans Tromp op een Siberisch eiland. Daar beginnen de uitweidingen, de flashbacks, de personages en gebeurtenissen die over elkaar buitelen, de relaties, de familiebanden. Je leert de personages en hun geschiedenis enigszins kennen, maar Buwalda houdt veel achter, vandaar: trilogie. In een sjeuïge, smeuïge stijl, vet als de Shell-olie, pakt de auteur je in, tot het volgende deel: de Jaknikker.
Ik knik ook ja.

Coen las...

Vallen is als vliegen

Manon Uphoff

€ 19,99

Zelden heb ik een roman gelezen die met zo weinig woorden zo'n compleet verhaal vertelt. Uphoff, vooral bekend van haar korte verhalen, vertelt in dit boek de geschiedenis van een gezin dat gebukt gaat onder de terreur van de handtastelijke vader HEHH. Een rauw, puur en emotioneel verhaal waar je je als lezer in vast kunt bijten. De stijl van Uphoff is uitdagend en houdt je bij de les.

Hans las...

Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 26,99

Grand Hotel Europa biedt een ravissant filosofisch vergezicht, geschreven in prachtig proza, humorvol voorzien van onbetamelijke oneliners en straattaal. Lees dit boek maar thuis, want u wil toch niet meer op vakantie - in ieder geval niet meer naar Venetië!

Rojin en Myra lazen...

De koopman van Peru

Natasha Pulley

€ 22,50

Wij hebben zo ontzettend genoten van dit boek! De koopman van Peru is een rijk beschreven historisch verhaal. Het bevat magische elementen, een gedetailleerde setting en complexe personages die je in je hart sluit. De jonge, getalenteerde schrijfster zorgt ervoor dat je steeds meer wordt meegenomen op de avontuurlijke expeditie in het sprookjesachtige Andesgebergte van Peru.

Astrid las...

Witte dood

Robert Galbraith

€ 22,99

Dit vierde deel over privédetective Cormoran Strike was het wachten meer dan waard! Tegen de achtergrond van het Engelse Parlement en de Olympische Spelen in Londen in 2012 worden twee verhaallijnen zo ingenieus met elkaar vervlochten dat in de laatste hoofdstukken pas duidelijk wordt wie, wat waarom heeft gedaan. Kent u de serie niet? Begin met het eerste deel, 'Koekoeksjong'. Hoewel de vier delen los van elkaar te lezen zijn maken de hoofdpersonen zo'n ontwikkeling door dat bij het begin beginnen aan te raden is.

Coen las...

Dit is mijn moeder

Tommy Wieringa

€ 17,99

Wieringa neemt in zijn prachtige, kenmerkende stijl afscheid van zijn overleden moeder. Soms met een lach, soms met een traan, maar altijd herkenbaar. En dat is indrukwekkend bij een moeder die zo bijzonder en onvoorspelbaar was als de zijne.

Peter las...

Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 26,99

Zelfs het omslag van 'Grand Hotel Europa', de grote roman van Pfeijffer is prachtig en na lezing komt de titel nog meer tot leven: Grand over vergane glorie en de toekomst van Europa, Hotel over Europa als verblijfplaats of land van migratie, en Europa als mythisch liefdesverhaal waarbij de auteur een groots Hoofdwerk schrijft als herinnering en hommage aan vriendin, kunsthistorica en muze Clio, de liefde van zijn leven die leeft in zijn verleden.

Sascha las...

De Bourgondiërs

Bart van Loo

€ 34,99

Van Loo is een geweldige verteller! Ga met hem mee op reis door de geschiedenis en zie hoe een klein en onbeduidend hertogdom door oorlogen en slimme huwelijkspolitiek uitgroeit tot de belangrijkste macht in Frankrijk en de bakermat wordt van de Lage Landen zoals wij die nu kennen. Zeer aanbevolen!

Sascha las...

Our story : a memoir of love and life in china

Rao Pingru ; Nicky (translator) Harman

€ 34,95

Dit is een bijzonder boek! Rao Pingru, een gewone Chinese burger uit Shanghai, besloot na het overlijden van zijn vrouw zijn memoires te schrijven. En hij maakte er ook illustraties bij. Een inkijk in het leven van gewone mensen tijdens de tumultueuze 20e eeuw.

Peter las...

De bruggenbouwer

Markus Zusak

€ 24,99

Deel 1 van de 'De bruggenbouwer' is net zo chaotisch en onaf als' In den beginne...', maar daarna volgt een warme en hartelijke familiegeschiedenis van de 5 Australische broers Dunbar, waarvan de moeder overleden en de vader verdwenen is. Clay, de 4e zoon, als het ware uit klei geschapen (Bridge of Clay), groeit uit tot de bruggenbouwer die verleden en heden zal verzoenen. Genoten!

Hans las...

Zomervacht

Jaap Robben

€ 22,50

Ogenschijnlijk eenvoudig van opzet. Toch komen in de talrijke dialogen, maar vooral in de verbindende teksten zeer compacte, betekenisvolle en verrassende zinnen voorbij. Een volstrekt nieuw geluid en hoogtepunt in de moderne Nederlandse literatuur. Wat een juweel. En het DWDD-panel is het met me eens!

Monique las...

De jongen in de sneeuw

Samuel Bjork

€ 20,99

De eerste twee thrillers van Bjork heb ik verslonden! Het was dus best lang wachten tot dit derde boek er was. Gelukkig was De jongen in de sneeuw dat wachten waard! Ik ben vele uren onbereikbaar geweest, want ik moest en zou doorlezen. Lees eerst de twee eerdere boeken en dan deze derde. Ik voorspel dat je dan niet kunt wachten tot nummer 4!

Peter las...

Vaderland

Fernando Aramburu

€ 24,99

Twee goed bevriende families komen lijnrecht tegenover elkaar te staan door de bloederige strijd van de ETA, de gewapende Baskische onafhankelijkheidsbeweging. Naoorlogs Spanje krijgt met de beklemmende roman Vaderland een indrukwekkende stem in het land der zwijgenden.

Peter las...

De rechtvaardigen

Jan Brokken

€ 17,50

De Rotterdamse Philipsdirecteur / consul in Litouwen Jan Zwartendijk is medebedenker van een vluchtroute voor Poolse Joden om de Holocaust te ontlopen. Deze zgn. Curacao-route liep via Rusland, Japan de wereld in, niet zozeer naar Curacao maar naar Amerika, Australie, Israel en elders. Zwartendijk schreef duizenden visa uit, maar heeft nooit geweten of het juist was de vluchtelingen op deze route te sturen. Een week na zijn overlijden kwam het bericht dat duizenden Joden dankzij zijn visa de oorlog overleefd hadden. Jan Brokken's De Rechtvaardigen: in plaats van een standbeeld.

Monique las...

Homage to Humanity

Jimmy Nelson

€ 125,00

Prachtig, indrukwekkend fotoboek van de maker van Before they pass away, Jimmy Nelson. In dit boek, Homage to humanity, fotografeerde hij meer dan 30 stammen uit Azië, Afrika, Australië en Midden- en Zuid Amerika. Meer dan 400 iconische foto's, interviews met stamleiders en verpakt in een prachtige bewaarbox. Inclusief app die het mogelijk maakt beelden in 360º te bekijken. Bij ons in de winkel kost dit prachtige boek € 99,99. U kunt het reserveren door te bellen met de winkel of even een mail te sturen naar info@dekkervdvegt.nl.

Nika las...

Wat als dit het is

Becky Albertalli ; Adam Silvera

€ 10,00

In deze YA brengt het universum Ben en Arthur bij elkaar in een postkantoor. Arthur is op zoek naar romantiek tijdens zijn zomer in New York, Ben komt juist net uit een relatie. Zijn ze wel geschikt voor elkaar op dit moment? Ben en Arthur herkansen meerder keren hun eerste date om een antwoord te vinden op deze vraag. Het is een zoektocht waar vriendschap, achtergrond en familie een belangrijke rol blijken te spelen.

Wieke las...

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

€ 21,99

Een beetje vreemde, niet per se sympathieke personages, ik houd ervan... Met de jonge vrouw in 'Mijn jaar' gaat het niet goed, ondanks haar luxe, westerse wereldje. Ze besluit een jaar ondergronds te gaan in haar appartement in de hoop dat haar lijden aan het leven zo verdwijnt. Een bizar, absurd, maar geweldig boek, ik heb grote bewondering voor Moshfegh en de manier waarop ze een heftig boek geweldig maakt.

Toine en Wieke lazen...

Melmoth

Sarah Perry

€ 21,99

Dat was even spannend, na onze jubelstemming over Perry's vorige boek "Het monster van Essex". Maar het kwam meer dan goed: "Melmoth" is geweldig! Geef je maar gewoon over aan de duistere legende van Melmoth in het prachtige Praag en je zult beloond worden. Sarah Perry vertelt de mooiste, verrassendste, indrukwekkendste verhalen. Wederom worden we gelukkig van haar...

Myra las...

Café Zon & Zee

Jenny Colgan

€ 10,00

Café Zon & Zee speelt zich af op een klein Schots eiland, waar Flora McKenzie haar liefde voor koken ontdekt aan de hand van een kookschrift van haar overleden moeder. Dit boek lees je in één ruk uit!

Toine las...

Laat los mijn hand

Edward Docx

€ 22,99

Dit is zo'n boek dat je eigenlijk niet uit wil lezen, omdat dat het afscheid betekent van personages die je vrienden zijn geworden. Mooie roadnovel, vol scherpe humor en dito dialogen. Prachtig!

William, Constance en Toine lazen...

De lange droogte

Cynan Jones

€ 18,50

William, Toine èn Constance zeggen hierover maar één ding:

Dit is het mooiste boek dat wij in tijden gelezen hebben!

Astrid las...

Oktober

Oktober

Søren Sveistrup

€ 20,99

Wat een goede thriller is dit! De bedenker van de serie The Killing schrijft een verhaal dat ongelooflijk goed in elkaar zit en ontzettend spannend is. Het is lang geleden dat ik zo'n fijne thriller heb gelezen, hij is helaas bijna uit...

Toine las...

Opeens ganzenvader

Michael Quetting

€ 19,99

Ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek broedt Quetting zeven ganzeneieren uit. Vanaf hun 'geboorte' accepteren de kuikens hem als hun ouder en volgen ze hem overal. Een even grappig als ontroerend verslag van 7 ganzenlevens en hun vader.

Wieke las...

Kleine brandjes overal

Celeste Ng

€ 20,99

Duo-tip!
Deze vlot lezende roman wordt u aangeraden door Wieke èn Constance! En we vinden dat u "Wat ik nooit eerder heb gezegd" van Ng ook moet lezen, want ze is retegoed in het blootleggen van beklemmende familieverhoudingen en Amerikaanse 'dorpsmores'. Mooi!

Sascha las...

De tijd in kleur

Dan Jones ; Marina Amaral

€ 35,00

Een heel mooi kijk- en bladerboek met foto's uit de jaren 1850-1960. Ze zijn heel zorgvuldig ingekleurd en geven zo een levensechte indruk van mensen en gebeurtenissen.

Astrid las...

Angst

Bob Woodward

€ 21,99

Dit is een boek waarbij je boek op pagina 1 openvalt en voorlopig niet meer dicht kan van verbazing. Inside informatie van een vooraanstaande journalist over Trump's eerste jaren in het Witte Huis. Inhoud, maar zeker ook schrijfstijl maken dat je verder wil lezen. Lees, en huiver...

Peter las...

In het zwart van de spiegel

Peter Delpeut

€ 34,99

Een filmmaker maakt een eigentijdse Grand Tour over het Europese vasteland op zoek naar sporen van het werk van landschapsschilder Claude Lorrain. Het belang van schilderkunst en landschappen is als tegengif voor zijn oogkwaal waarbij hij langzaam zijn zicht verliest en de wereld niet meer kan zien in zijn volle breedte. "In het zwart van de spiegel" van Peter Delpeut: een tour de force met ontzettend veel verbeeldingskracht. 800 pagina's dun.

Toine las...

De buitenjongen

Paolo Cognetti

€ 19,99

Prachtboek over de hang naar eenzaamheid die botst met de behoefte aan vriendschap. Prima voorloper van "De 8 bergen" en een mooie kennismaking voor de liefhebbers van deze melancholieke en filosofische literatuur.

Priscilla las...

Amerikanen lopen niet

Arjen van Veelen

€ 20,00

In het "heartland" van de VS gaat Van Veelen op zoek naar de oorzaken van de onrust en onvrede in het land. Hij wisselt persoonlijke anekdotes af met (geschiedkundige) wetenswaardigheden. Vooral de ontmoetingen met inwoners maken veel indruk. Krachtige observaties en heel boeiend geschreven!

Carla las...

De nachtploeg

Michael Connelly ; M Connelly

€ 20,99

Wederom een fantastische thriller met, voor de eerste keer, een krachtige vrouwelijke hoofdpersoon. Door Vrij Nederland uitgeroepen tot Thriller van het jaar. Ik vind Michael Connelly één van de beste thrillerschrijvers ooit.

Peter las...

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus terecht in de troosteloze Bijlmer. In deze onveilige wereld van de jaren 80 blijkt zijn vader onberekenbaar en agressief. Op school wordt Metin gepest, maar hij ontpopt zich als een overlevingskunstenaar en vindt zelfbewust zijn levensweg. Murat Isik won met Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs en de Boekhandelsprijs 2018 en is met dit boek voorgoed zichtbaar in de literaire canon.

Myra las...

Bloed en beenderen

Tomi Adeyemi

€ 17,99

Favoriet van Myra, maar ook van Rojin en Julia!
Young adult boek over magie, racisme en verboden liefdes. Zélie krijgt de moeilijke taak om magie terug te brengen naar Orïsha, om de jarenlange onderdrukking van haar volk door de tiran te stoppen. Indrukwekkend door de maatschappelijke ondertoon, die moeiteloos met fantasy wordt gecombineerd. Enige minpunt: we moeten zo lang wachten op deel 2!

 

Astrid las...

Het Alice netwerk

Kate Quinn

€ 12,50

Deze op ware feiten gebaseerde roman vertelt het verhaal van een spionne uit de Eerste Wereldoorlog en van een jong meisje dat vlak na de Tweede Wereldoorlog op zoek gaat naar haar verdwenen nichtje. De levens van deze twee vrouwen komen bij elkaar en dat leidt tot een prachtig en meeslepend verhaal.

Priscilla las...

Reisverslag van een kat

Hiro Arikawa

€ 20,00

Hartverwarmend verhaal over de vriendschap tussen de kat Nana en zijn baasje Santoru. Het boek is deels geschreven vanuit Nana's perspectief zodat je leest hoe de grappige en eigenwijze kat denkt over de wereld om zich heen. Langzaam kom je erachter waarom de twee samen op reis zijn, wat leidt tot een emotioneel einde. Mooi geschreven in heldere Japanse stijl en heel herkenbaar voor iedereen die ooit een kat heeft gehad.

Toine las...

Vanuit hier zie je alles

Mariana Leky

€ 20,00

Heerlijk 'niet weg te leggen' boek. Vol met prachtige personages, onweerstaanbaar grappig en ook ontroerend. Het perfecte boek voor in de hangmat of luie (strand)stoel. Ik ga op vakantie en neem mee.... juist!

Astrid las...

Verwarring

Elizabeth Jane Howard

€ 24,99

Alweer het derde deel van de heerlijke serie over de Cazalets. In dit deel leef je mee met de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn lange, donkere jaren en het privéleven van de familieleden wordt almaar turbulenter. Heerlijk lezen!

Constance las...

Vrouw of vos

David Garnett

€ 20,99

De pasgetrouwde Richard ziet zijn vrouw Silvia veranderen in een vos. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar, want ja... ze blijft toch zijn vrouw. Maar hoe moet het verder als zij in de loop van de tijd steeds vossiger wordt? Een prachtig liefdesverhaal.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris