september

Donderdag 27 september literaire avond met Jaap Robben over zijn nieuwe boek Zomervacht

donderdag 27 september 2018

 

Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Damian bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Damian vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord ‘vergoeding’ valt.
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Jaap Robben brak in 2015 door met zijn boek Birk, waarmee hij de Nederlandse Boekhandelsprijs won. Mede door zijn ontwapenende optreden bij Hier is..Adriaan van Dis werd Jaap Robben een graag geziene auteur. Wij vinden het dan ook erg leuk dat hij bij ons op bezoek komt!

Aanvang 20.15 uur  in de boekhandel Toegang €10,-  Reserveren gewenst!

 

 

 

  

 

 

 


 

Meer informatie

oktober

Maandag 8 oktober Literaire avond over Remco Campert met Mirjam van Hengel n.a.v haar biografie 'Een knipperend ogenblik'

maandag 8 oktober 2018

'Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.’
Dat zegt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid.

Mirjam van Hengel, die eerder het succesvolle Hoe mooi alles (2014) publiceerde over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman, sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt, die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

De avond begint om 20.15 uur in de boekhandel. Toegang €10,-  Reserveren gewenst.

Meer informatie