De boekhandel met de leukste klanten!

Coöperatie De Nieuwe Boekhandel: de oprichting

"Wanneer is de info-avond over de coöperatie?" Keer op keer krijgen wij deze vraag in de winkel, en dat verheugt ons enorm. De datum komt nu heel dichtbij en staat bíjna vast. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Wat eerst moest: de voorjaarsaanbieding. De afgelopen maand bezocht ik de voorjaarsbeurs om nieuwe boeken in te kopen. Duizenden titels werden aangeboden, en ik heb mijn keuze gemaakt. Bijna honderd inkoopbeurzen heb ik gedurende mijn boekhandelsleven bezocht, maar deze keer voelde het voor mij heel anders. Want met het oog op de coöperatie heb ik niet alleen vóór onze klanten, maar ook námens onze klanten ingekocht! De komende maanden zullen ze binnenkomen, al die duizelingwekkend mooie, interessante en noodzakelijke boeken.

Wat ook eerst moest: nieuwe computers! Dag in dag uit konden we vertrouwen op de pc’s die we hadden aangeschaft bij de start van de winkel, tien jaar geleden. De laatste tijd begonnen ze steeds meer te kraken en te piepen, tot ze echt op waren. Ook de scanners, printers en beeldschermen zijn nieuw. Ik vind alles zó mooi, dat ik eventjes de winkel helemaal niet meer wilde verkopen! Gelukkig was dat maar een kort momentje. Nu de beurs achter de rug is, de computers geïnstalleerd zijn en alles razendsnel en superveilig draait, kan ik me weer vol op de coöperatie richten, en dat is ontzettend leuk.

Goed om te weten:

- Een aandeel is €1000,-.

- Je kunt ook met meer mensen één aandeel kopen, en je kunt ook meerdere aandelen kopen.

- We hebben naar verwachting tussen de 150 en 200 aandelen nodig. Het exacte aantal wordt momenteel berekend.

- Ieder aandeel is een stem. Je beslist mee over het reilen en zeilen.

- Er komen ledenvergaderingen, en er komt een bestuur, bestaande uit coöperanten. Het bestuur stuurt de winkel aan.

- Bart blijft, Nicole blijft. Ik doe een stap terug, maar blijf op de achtergrond betrokken.

- De Nieuwe Boekhandel is financieel gezond en draait goed. 

- We worden gedurende het hele traject bijgestaan door een financieel adviseur en een jurist.

- Door een aandeel te nemen, kan de de boekhandel blijven bestaan.

- En, minstens zo belangrijk: door bij ons te blijven kopen, kan de boekhandel blijven bestaan. Zonder klanten geen coöperanten.

- Als je geen coöperant wilt worden, en je beschikt wel over een bepaalde expertise of vaardigheid, kun je ons daarmee ook helpen.

- Winst gaat niet alleen over geld.

Het oprichtingsbestuur is bijna gevormd, de statuten zijn bijna af. Het bedrijfsplan en de begroting zijn zo goed als klaar. Meer dan tweehonderd buurtgenoten en boekenvrienden hebben zich inmiddels aangemeld voor de informatieavond, die tegelijk oprichtingsvergadering zal zijn. In de volle overtuiging dat het gaat lukken, vertrouw ik erop dat we na deze avond kunnen zeggen: Coöperatieve Vereniging De Nieuwe Boekhandel is een feit!

Heb je je aangemeld, dan ontvang je een dezer weken de uitnodiging in je mail. De avond zal dan naar verwachting de eerste helft van maart worden gehouden. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan nu! Mail naar info@denieuweboekhandel.nl en we zetten je op de lijst.

Hartelijke groet,

Monique

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Hoe laat is de boekhandel deze week open, en wie zijn er voor je?

Zondag 16 februari 12-17  (Monique)

Maandag 10 februari gesloten

Dinsdag 18 februari 10-18 (Bart, Marjolein en Nicole)

Woensdag 19 februari 10-18 (Bart en Nicole)

Donderdag 20 februari 10-18 (Bart, Marjolein en Marina)

Vrijdag 21 februari 10-18 (Bart, Ineke en Monique)

Zaterdag 22 februari 10-18 (Bart en Monique)

Zondag 23 februari  12-17 (Marjolijn en Monique)

Hierna wordt het lijstje weer vernieuwd

Agenda

23
feb
Feestelijke boekpresentatie "The humanimals saga" met Michael Waal Vandaag presenteert Michael Waal, buurtgenoot, het eerste deel van "The humanimals saga" bij ons in de winkel. Tijd: 14.30-16.30 uur; iedereen van harte welkom!       Meer informatie
02
mrt
Boekbespreking met speciale gast: De Nieuwe Leeskring bespreekt Nacht in Caracas, door Karina Sainz Borgo Vandaag bespreken we met onze Leeskring de pasverschenen roman Nacht in Caracas, van KArina Sainz Borgo, uit het Spaans vertaald door Arie van der Wal.  Te gast: Marjolijn de Cocq, hoofd boeken bij.. Meer informatie
04
mrt
Dit ben ik! Meer informatie
07
mrt
Muziek in de winkel! Muzikale optredens in verschillende winkels op de Bos en Lommerweg, en ook bij ons! Twaalf studenten presenteren korte muziekstukken (maximaal 5 minuten) gebaseerd op de gesprekken met de eigenaren.. Meer informatie
22
mrt
Pink West Boek & Borrel: bespreking De Meisjeskleedkamer - Karen Connelly, in aanwezigheid van Rebekka Bremmer (vertaler) Praat mee, luister of kom gezellig borrelen! Drie keer per jaar komt de Leesclub van PinkWest bij ons in de winkel bijeen om een boek te bespreken. Deze keer gaat de bespreking over De.. Meer informatie
13
mei
Workshop "Ik ben 9" Meer info volgt! Meer informatie
13
mei
Workshop "Ik ben 9" Meer info volgt! Meer informatie
16
mei
Bookstore Day: Leve de boekhandel! Meer informatie

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Hier zie je onze klanten Sarah en Jeremy. Zij trouwden in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Jeremy zei: "Is there a better place to start this story?"

Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via info@denieuweboekhandel.nl, of kom even langs. 

Dit vind je bij bol niet!

 

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt. Maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen zijn die hun boeken bij bol kopen… dat is niet nodig! In onze winkel, en ook online kun het beste bij ons terecht. We leveren net zo snel, soms zelfs sneller, en je betaalt minder verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt. Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

Favoriet van Monique: "De hemel verslinden" van Paolo Giordano

Dat je een broodje mag eten met Paolo Giordano. Dat je zijn nieuwe boek al hebt mogen lezen voordat het uitkwam. En dat je daar dan anderhalf uur lang met hem over mag praten.

Ik verslond het. En het boek verslond mij. Vanaf de eerste bladzijde voelde ik dat het boek met een enorme toewijding is geschreven. Het leest gemakkelijk, maar ondertussen daagde het me voortdurend uit: de levens en gebeurtenissen grijpen als tandwielen in elkaar, het verhaal rolt en draait, en na het prachtige, ronde einde bleef ik buiten adem achter met die ene zin in mijn hoofd: 'Komt er ooit een moment dat we kunnen zeggen dat we de waarheid over iemand weten?'

Ik gelóóf in dit boek. Het is wat pittiger dan De eenzaamheid van de priemgetallen. Het is ook een boek waar je even lekker je tanden in kunt zetten, en de beloning is groot. Ik weet zeker dat heel veel lezers het, net als ik, helemaal in hun hart zullen sluiten.

Lees de inhoudsbeschrijving hier of bestel direct: De hemel verslinden - Paolo Giordano, vertaald door Mieke Geuzebroek en Pietha de Voogd.

Koop lokaal, ook online!

Wanneer u uw boeken bestelt via Libris.nl, dan gaat de volledige opbrengst naar de Libris of Blz.-boekhandel van uw keuze. Bovendien kunt u kiezen tussen thuisbezorgen en afhalen bij de boekhandel. Bent u op zoek naar een speciaal of juist heel populair boek? Dan biedt onze nieuwe applicatie zoekeenboek.libris.nl uitkomst. Ruilen of retourneren bij één van de 180 aangesloten boekhandels is uiteraard mogelijk. Klik hier voor een boekhandelsoverzicht.

Koop lokaal, ook online!

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Zon | Lucinda Riley | 9789401611039 € 24,99
Basta | Edwin Schoon | 9789048852833 € 21,99

Kinderboek van de Week
Janneke Schotveld verwent ons weer met een heerlijk sprookjesboek vol ouderwets moderne sprookjes.

Boekenvoordeel
3 halen, 2 betalen: € 9,99 voordeel op Elementaire deeltjes

Geef een boek cadeau!
Koning van Katoren van Jan Terlouw voor slechts 2,-

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 14 t/m 20 februari

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris