Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole, Aby, Hannah, en Monique

Onze nieuwe interactieve klantenkaart is er!

GEMAK EN BETROKKENHEID MET EEN INTERACTIEVE KLANTENKAART VAN JE EIGEN BOEKHANDEL

Natuurlijk, je boeken koop je het liefst bij De Nieuwe Boekhandel, jouw eigen boekhandel. Daar ken je de weg, laat je je inspireren. En daar kennen wij jou en jouw voorkeuren, helpen we je met persoonlijk advies en gerichte tips.
Maar hoe handig zou het zijn als je ook thuis bij ons op bezoek kunt? Als we je onze mooiste vakantieboekentips sturen of je laten weten dat er een nieuw deel verschijnt van jouw favoriete schrijver? Als we je attenderen op een literaire activiteit in de buurt, je van ons een berichtje ontvangt als het boek op je verlanglijstje verkrijgbaar is? En als je het dan meteen kunt kopen of bestellen – gewoon bij ons, in jouw eigen boekhandel?
Het is mogelijk met onze nieuwe interactieve klantenkaart.
PASJE
De klantenkaart is een pasje waarmee wij jouw voorkeuren en aankopen bijhouden. Handig, als je even de titel kwijt bent van het boek dat je vorig jaar bij ons kocht. Of als je meer wil lezen van die schrijver op je wensenlijst. Wij kunnen je er gerichte suggesties mee doen. En je bepaalde privileges aanbieden die precies kloppen bij jouw profiel.
APP
De klantenkaart is vooral ook de handige app Readr op je telefoon.
Een nuttig hulpmiddel waarmee we je persoonlijk en direct op de hoogte houden, met alle voor jou relevante informatie: leestips, suggesties, recensies, spaaracties, bijzondere privileges, uitnodigingen. Je kunt er je voorkeuren in kwijt, je verlanglijstjes, je eigen digitale boekenkast.
In de app kun je op zoek naar die ene schrijfster, die titel waar zo veel om te doen is of het nieuwe boek van de maand van De Wereld Draait Door. Je kunt er zien of we het boek of e-book op voorraad hebben. En het direct bij ons bestellen of kopen, op ieder moment.
Organiseren we een lezing, signeersessie of festival? De agenda in de Readr-app toont ze; je plaatst het evenement eenvoudig in jouw eigen agenda.
En, heel praktisch, in de app kun je je Boekenbon(nen) toevoegen. Zo heb je ze altijd bij je. En houd je zicht op het tegoed.

Hoe werkt het?

1.    Je klantenpas is gratis verkrijgbaar bij ons in de winkel.
2.    Met de klantenkaart activeer je je eigen account op www.readr.nl of in de app Readr. Je voert er heel eenvoudig je e-mailadres, naam en eventueel adresgegevens in.
Kom je er niet uit? Geen probleem, we helpen je graag verder in de winkel.
3.    De app Readr installeer je snel en veilig op je telefoon door hem te downloaden in de App-store of via de site.
4.    In de app Readr voer je vervolgens gemakkelijk je gegevens in: jouw favoriete boekhandel, jouw lievelingsschrijver(s), je wensenlijstjes, je (digitale) boekenkast, je Boekenbon(nen), et cetera.
5.    Wij brengen je voortaan op de hoogte van gerichte informatie die past bij jouw voorkeuren en instellingen. Komt jouw favoriete schrijver signeren in de boekhandel? Sturen we je een berichtje. Is het langverwachte boek van jouw wensenlijst verschenen? We laten het je weten. Organiseren wij een exclusieve avond over een voor jou interessant onderwerp? Je leest het als eerste in de app.

Wij vinden het heel gaaf dat de kaart en de app er zijn, en we zijn er supertrots op. Kom je je eigen pasje gauw halen?.

 

De Nieuwe Boekhandel Beste Boeken Top Tien 2016: voor op je verlanglijstje

Dit zijn volgens ons de allerbeste boeken van 2016! Als je op zoek bent naar een mooi Sinterklaascadeau of je mag zelf je verlanglijstje nog opstellen, dan heb je hier, heel gemakkelijk, de allerbeste boeken op een rijtje.

 1. Het smelt - Lize Spit Wat een duistermooi boek! Drie verhaallijnen over één en hetzelfde meisje en haar niet allemaal even functionele vrienden en familie, fijn naast elkaar gezet. In alle drie de lijnen verwacht je gaandeweg een onaangenaam einde dat je toch met alle geweld wilt kennen. Iedere bladzij is goed. In prachttaal geschreven meeslepende akeligheid. (Aby, Tessa, eigenlijk wij allemaal)
 2. Helden van de grens - Dave Eggers Ieder boek van Dave Eggers is compleet anders, en toch is dit een echte, herkenbare Eggers. De grote kracht waarmee hij je direct het verhaal in zuigt, de intense betrokkenheid die je met zijn hoofdpersonages voelt, de grote maatschappelijke thema’s die gekoppeld worden aan het leven van gewone stervelingen, dat is typisch Dave Eggers. Je hoeft geen Eggersfan zoals ik te zijn om dit héél mooi te vinden. (Monique)
 3. Een klein leven – Hanya Yanagihara Aangrijpende roman over misbruik en misvorming, geschreven in een warme, glanzende stijl met originele beelden die volledig in dienst staan van dit ongewone verhaal. (Bart, Monique)
 4. Het vogelhuis - Eva Meijer Voordat ik Het vogelhuis las, had ik niet speciaal iets met vogels, maar wel toen ik het uit had. Maar vooral is dit boek een monument voor een bijzondere en eigenzinnige vrouw (ze heeft echt bestaan), die haar bijzondere, autonome leven leidt alsof het heel vanzelfsprekend is - wat het natuurlijk ook is, maar niet in die tijd. Voor wie eens iets anders wil lezen. Ik voorspel veel prijzen. (Monique, Bart ook)
 5. Het hart is een eenzame jager- Carson McCullers Vier mensen (met wie je je alsmaar meer verbonden gaat voelen) richten al hun dromen op een ondoorgrondelijke, maar uiterst sympathieke doofstomme man. Kan hij iets voor ze doen, en hoe eenzaam is hij zelf eigenlijk? Ik las dit boek in de loop der jaren meerder keren, en het blijft tijdloos actueel en onverminderd prachtig. (Monique)
 6. De bekeerlinge – Stefan Hertmans Prachtige historische roman, gebaseerd op een klassiek en waargebeurd liefdesdrama tussen een christelijk meisje en een joodse jongen, die zich afspeelt in een uitermate interessante tijd: de eerste kruistocht in Europa. Leerzaam, betrokken en mooi literair. (Monique)
 7. Moeders zondag - Graham Swift Het verhaal beslaat één dag, Moeders Zondag, waarop alle dienstmeisjes in Engeland vrij krijgen om hun moeder te bezoeken. Jane Fairchild besluit echter om haar geliefde op te zoeken. Een boek dat dampt van de sensualiteit en vrijheid, een literair bonbonnetje, een boek om te koesteren, aan je hart te drukken, aan je moeder te geven, onder je hoofdkussen te leggen. (Monique)
 8. Jezus' zoon - Denis Johnson Stilistisch verpletterende verhalenbundel van de schrijver die bij ons bekend werd met het prachtig sobere Treindromen.  Scènes uit het leven van een crimineel en drugsgebruiker, schijnbaar vanuit een roes geschreven, met plotse, haarscherpe schitteringen van donkere humor en zwarte lyriek. (Bart)
 9. Olijven moet je leren lezen – Ellen Deckwitz In haar heerlijk frisse, droogkomische stijl leidt Deckwitz je langs de meest voorkomende vragen over poëzie. Voor lezers met koudwatervrees, voor lezers die wel een opfriscursus kunnen gebruiken, maar ook heel bruikbaar als je in heldere bewoordingen aan tieners uit wil leggen waarom juist poëzie zo treffend kan zijn. (Tessa)
 10. Hoe Tortot zijn vissenhart verloor – Benny Lindelauf Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. (Aby)

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Wanneer is de boekhandel open, en wie zijn deze week er voor je?

Zondag 13-17 uur (Monique)

Maandag 12-18 (Monique)

Dinsdag 10-18 (Bart en Monique)

Woensdag 10-19 (Bart en Nicole)

Donderdag 10-19 (Bart, Tessa, Aby en Loes)

Vrijdag 10-19 (Bart, Loes, Hannah en Monique)

Zaterdag 10-17 (Bart, Aby, Nicole en Monique)

 

Voor Sinterklaas en Kerst zijn we eerder open:

Zondag 4 december 12-17 (Nicole en Monique)

Maandag 5 december 9-18 (Loes, Nicole, Hannah en Monique)

Zaterdag 24 december 9-17

Gesloten: 25 & 26 december; 1 januari

 

Liefde voor boeken

Aan Johan Fretz vertelde ik over mijn liefde voor lezen en hij maakte er dit gave filmpje van!

Agenda

05
dec
Boekbespreking 'Het smelt' van Lize Spit door De Nieuwe Leeskring Onze maandelijkse boekbespreking! Vanavond bespreken we in De Nieuwe Leeskring "Het smelt", de alom bejubelde debuutroman van de Vlaamse Lize Spit. Tijd: 19.00-21.00 uur; deelname € 7,50, aanmelden.. Meer informatie
06
dec
Elke maand: de schrijverspitch! Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren. Meer informatie
10
dec
Spelletje doen? Vanmiddag zit Niels voor je klaar om een potje Rifugio met je te spelen. Meer informatie
20
jan
Workshop Get Organized, 1e avond (van 5) In deze workshop krijg je de vaardigheden en tools aangereikt om je leven beter te organiseren en je productiviteit te vergroten. De workshop is gebaseerd op de bekende Getting Things Done methode van.. Meer informatie
03
feb
Workshop Get Organized Meer informatie
17
feb
Workshop Get Organized Meer informatie
03
mrt
Workshop Get Organized Meer informatie
17
mrt
Workshop Get Organized Meer informatie

ACTIE: Gratis verzending van alle bestellingen naar Nederland en België!

Van 16 november t/m 26 december verzendt uw boekhandel alle bestellingen naar Nederland en België gratis! De verzendkosten in het bestelproces zijn automatisch teruggebracht naar € 0,-!

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand november

De Wereld Draait Door

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

Boek van de Maand november (29-11-2016) in DWDD: Kerstdagen van Jeanette Winterson

Bekijk het 'DWDD'-archief

Ebook van de Week van € 14,99 voor € 4,99

  Actieperiode: 2 t/m 8 december 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Het verhaal van het verloren kind

Ferrante Elena

€ 4,99
Na De geniale vriendin, De nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt in oktober het langverwachte vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal van het verloren kind is de adembenemende ontknoping van de saga van de briljante, geschoolde Elena en de vurige, onbeheersbare Lila.Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te

Boeken in het Nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd. Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium. Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

Ineke -tipt -smal

"Een verhaal met veel humor, spanning, soms ontroerend maar vooral boeiend. Met de leuke illustraties die door het hele boek staan zou dit boek wel eens tot de klassiekers onder de kerstboeken kunnen gaan behoren. Vanaf acht jaar."

Boekentip -ineke -wk 48

Evenementen bij Libris

05
dec
Sinterklaas Meer informatie
24
dec
Kerstvakantie in alle regio's 24 december t/m 8 januari Meer informatie
25
dec
Kerst 25 december t/m 26 december Meer informatie
31
dec
Oudjaarsdag Meer informatie
25
mrt
Boekenweek 25 maart t/m 2 april Meer informatie

Exclusieve -Libris -groen -400x 300

Folder -Libris -400x 300

Combiactie -tolino -nov 2016-400x 300-Libris (1)

Nieuw verschenen boeken

Meer nieuwe boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

Momo -Libris -400x 300

Springsteen -Libris -400x 300

Minecraft -Libris -400x 300

Boeken over Sinterklaas

Meer boeken
Sint pakt uit | | 9789082288278 € 14,95
Daar is de boot! | | 9789048728534 € 5,50
Sinterklaasliedjes | | 9789073011014 € 12,50
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2016 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris