Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole, en Monique

Het is Boekenweek!

De Boekenweek viert van 10 t/m 18 maart 2018 de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen en boeken.

Boekenweek-geschenk cadeau
Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, Gezien de feiten van Griet Op de Beeck cadeau. Koop je voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige ebooks dan ontvang je het Boekenweek-geschenk als ebook.

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw van eenenzeventig. Voor haar wordt alles anders als de man sterft met wie ze heel lang getrouwd was. In een ontwapenende weigering om zich te gaan gedragen naar de wens van anderen of naar het traditionele beeld van wat ouderen zouden moeten doen, gaat ze op zoek naar een manier om haar bestaan van tel te laten zijn.

Zondag 18 maart 2018 kun je vrij reizen met de trein met je Boekenweekgeschenk en je ebookgeschenk.

In de Boekenweek organiseren we tal van leuke evenementen in De Nieuwe Boekhandel: een schrijfworkshop, een signeersessie van de wethouder die een boek schreef, een meet & greet met een schrijver die in Zuid-Afrika woont, een schoolklasbezoek, twee boekpresentaties en een optreden van TINKEBELL. Wees welkom!

Ondernemersvereniging Bos en Lommerweg in oprichting

Kom je ook weleens in andere winkels op de Bos en Lommerweg? Dan vind je het misschien leuk om te weten dat we het initiatief genomen hebben om een ondernemersvereniging op te richten. (Die bestond nog niet!) Niet in de 'oude' vorm van een winkeliersvereniging, maar in een nieuwe vorm: de Bedrijven Investerings Zone (BIZ). We vinden het belangrijk om samen te werken op het gebied van promotie, veiligheid en duurzaamheid. Zo wordt de Bos en Lommerweg nóg leuker voor iedereen. In maart kunnen alle ondernemers stemmen. We zijn nu bezig alle winkels te informeren en enthousiast te maken. Wil je ons helpen andere winkels te enthousiasmeren? Eén positieve opmerking van jou kan een twijfelende ondernemer misschien net over de streep trekken! Voor meer informatie kun je terecht bij het oprichtingsbestuur: Monique Burger (voorzitter), Boris de Wit van Rijkhoff Banket, en Zafer Yurdakul van Podium Mozaïek.

Een absolute musthave voor iedereen in Bos en Lommer!

BOLOKOOKBOEK

Uitgeverij Het Zwarte Schaap, Boloboost en De Nieuwe Boekhandel presenteren met grote trots: het eerste echte BoLo-Kookboek! Dit leuke boek staat boordevol recepten van buurtgenoten en restaurants uit onze eigen wijk. Het is een kleurrijk en veelzijdig boek geworden, met achtergrondverhalen uit de vele keukens die Bos en Lommer rijk is,  en leuke stukjes over oud Bos en Lommer. Het is hét perfecte cadeau voor jezelf en voor al je vrienden die hier wonen, gewoond hebben of binnenkort komen te wonen. Voor €9,95 heb je er een te pakken. 

Zaterdag 21 oktober vierden we voor de hele buurt de officiële lancering, met een heerlijke proeverij uit het boek. Receptenmakers bedankt! (foto: Lex de Jong)

Koop het in onze winkel of bestel het hier.

NIEUW! Op zondag 17 maart lanceren we samen met Uitgeverij Het Zwarte Schaap Het Kookboek van Amsterdam. Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. Bijvoorbeeld over de joodse invloed, onder andere verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente. Dit boekje vol met recepten, herinneringen en ook wat geschiedenis past perfect naast het BoLokookboek in je keukenkast. Vanaf 15.00 uur: iedereen van harte welkom voor typisch Amsterdamse hapjes!

Dit vind je bij bol niet!

 

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt. Maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen zijn die hun boeken bij bol kopen… dat is niet nodig! In onze winkel, en ook online kun het beste bij ons terecht. We leveren net zo snel, soms zelfs sneller, en je betaalt minder verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt. Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Hoe laat is de boekhandel open, en wie zijn er voor je?

Zondag 11 maart 12-17 (Monique)

Maandag 12 maart 14-18 (Monique)

Dinsdag 13 maart 10-18 (Bart en Nicole)

Woensdag 14 maart 10-18 (Bart en Nicole)

Donderdag 15 maart 10-18 (Bart en Monique)

Vrijdag 16 maart 10-19 (Bart en Monique, en boekverkoper-voor-een-dag Haye Koningsveld, in het dagelijks leven hoofdredacteur non-fictie bij Uitgeverij De Bezige Bij)

Zaterdag 17 maart 10-18 (Bart en Monique)

Zondag 18 maart 12-17 (Monique)

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Hier zie je onze klanten Sarah en Jeremy. Zij trouwden in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Jeremy zei: "Is there a better place to start this story?"

Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via info@denieuweboekhandel.nl, of kom even langs. 

Agenda

18
mrt
Tinkebell.: Het gevaar van angst - Hypochonderen in Fukushima De kernramp op 11 maart 2011 in Fukushima. Iedereen herinnert zich het nieuws. En waarschijnlijk gaan de meeste mensen er van uit dat velen stierven door de straling. Maar dat is niet zo. Er zijn geen.. Meer informatie
24
mrt
Feestelijke boekpresentatie 'Wisselplaats' van Greetje Kruidhof, én coverslam! Ben jij ook benieuwd hoe een dichter nou een bundel voldicht en ook nog eens uitgever vindt om het uit te geven? Op zaterdag 24 maart presenteert Greetje Kruidhof haar debuutbundel Wisselplaats en.. Meer informatie
09
apr
De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Het enige verhaal' van Julian Barnes ‘Het enige verhaal’ van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde – en de levenslange gevolgen daarvan. Begin jaren zestig. In een saaie voorstad van Londen brengt de.. Meer informatie
14
apr
Bookstore Day Vandaag vieren we de boekhandel en de lezers! We hebben exclusieve uitgaven, dagspecials, gesigneerde exemplaren én een schitterend auteursprogramma!  Meer informatie

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 16 t/m 22 maart 2018

Bewaren

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris