Welkom op de site van De Nieuwe Boekhandel, van Bart, Tessa, Nicole, Rubén, en Monique

Alles op orde

 

 

Augustus opruimingsmaand:

Het is wat rustiger en dat geeft ons de kans om de winkel een beetje op te ruimen. De kasten worden nagelopen en er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe titels. Zo vlak na de Pride blijken bij ons veel boeken uit de kast te zijn gekomen, die er om wat voor reden dan ook, er net iets te lang in hebben gestaan. Kom je snuffelen? De kortingen lopen op tot 50%.

Je vakantie begint met boeken...

...dus voordat je gaat: kom even bij ons langs!

We hebben schitterende aanbiedingen en tips. En we hebben twee geweldige acties. Acties met aandacht en liefde voor onze klanten, waarbij flinke prijzen te winnen zijn. Allereerst doen we deze zomer op veler verzoek weer de zomerfoto-actie, met in de pot € 100,- aan boeken die je zelf mag uitzoeken. Daarnaast hebben we iets nieuws bedacht: het gelukskoffertje, waarmee je je aankoopbedrag terug kunt winnen. Hieronder lees je er meer over.

Gelukskoffertje Wegens groot succes zijn alle koffertjes vergeven. Maar omdat je wellicht toch nieuwsgierig bent wat de actie inhoudt, zullen we even in het kort een toelichting geven.

Iedereen die voor minimaal € 50,- aan boeken kocht, kon een koffertje uitzoeken in de winkel. In elk koffertje zit een aardigheidje dat je mee kunt nemen op vakantie. De koffertjes zijn speciaal voor de klanten van De Nieuwe Boekhandel ontworpen in een oplage van honderd, en elk koffertje heeft een uniek nummer. Een van de koffertjes is een gelukskoffertje en geeft recht op € 50,- aan boeken, die je zelf bij ons mag uitzoeken! De trekking vindt plaats na de zomervakantie, op zaterdag 2 september om 15.00 uur. De koffertjes zijn overigens handgemaakt door Paul Pelsser en Chris van de Velde van Out of the Box 020. Zij bedenken en maken koffertjesconcepten voor bedrijven, organisaties en particulieren. 


Zomerfoto-actie
Ga jij honderd euro aan boeken winnen? Wegens groot succes kun je ook dit jaar weer meedoen met onze leuke vakantiefotowedstrijd! Wil je kans maken op een zelf samen te stellen boekenpakket van €100,-? Maak dan een mooie foto van jezelf of iemand anders die zit te lezen in een boek dat bij ons is gekocht. Onze boekenlegger moet duidelijk zichtbaar in beeld zijn. Het maakt niet uit waar je de foto neemt: in het Westerpark, op je balkon, op je favoriete Waddeneiland of in een land hier ver vandaan. Als we maar zien dat je van je boek geniet! Verstuur je foto vóór 31 augustus via mail info@denieuweboekhandel.nl), facebook, twitter, of instagram. De winnaar wordt tijdens ons zevenjarig jubileum op zaterdag 9 september bekend gemaakt. Hou je die dag alvast vrij? Leuk extraatje: iedereen die een vakantiefoto instuurt, krijgt een cadeaubon van € 2,50.


Dit vind je bij bol niet!
Acties als deze, persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt. Maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen zijn die hun boeken bij bol kopen… dat is niet nodig! In onze winkel, en ook online kun het beste bij ons terecht. We leveren net zo snel, soms zelfs sneller, en je betaalt minder verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt. Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Ter inspiratie: vorige zomer wonnen onze klant Marleen van Veen en haar dochters de prijs met deze foto.

 

De winnende foto van vorige zomer

Lievelingsboek.

 Het mooie boekenmagazine Vol van Boeken, met honderden boekentips en interviews, ligt in de winkel voor je klaar. Je leest hierin ook een warme aanbeveling van Monique voor haar favoriete boek van dit moment: Het einde van de eenzaamheid, van de jonge Duitse schrijver Benedict Wells. De beeldschone roman die we al vóór verschijning tipten en daarna werd uitgekozen tot DWDD-Boek van de Maand. Een boek vol waarheden over verlies, verdriet, verliefdheid, hoop, kortom het leven zelf, gezien door de ogen van drie verweesde kinderen.

In het filmpje hieronder vertelt de schrijver over de belangrijkste thema's van zijn boek.

 

Vakantietips Het team van De Nieuwe Boekhandel publiceert elk jaar de Beste Vakantieboeken Top Tien. Het zijn er dit jaar iets meer dan tien geworden – we konden haast niet kiezen uit al het moois. Onderstaande boeken kun je blind in je koffer gooien. Natuurlijk zijn ze ook in onze webshop als eBook leverbaar.

Tips van Monique: Het einde van de eenzaamheidBenedict Wells, de beeldschone roman die ik al vóór verschijning tipte en daarna werd uitgekozen tot DWDD-Boek van de Maand. Een boek vol waarheden over verlies, verdriet, verliefdheid, hoop, kortom het leven zelf, gezien door de ogen van drie verweesde kinderen. Wees onzichtbaarMurat Isik. Zo’n lekker dik boek waarbij je de tijd vergeet. Over een Turks gezin dat in de jaren tachtig in de toen nog beloftevolle Bijlmermeer kwam wonen. De jonge Metin groeit er op en ziet de Bijlmer steeds meer tot afbraakwijk verworden. Toch is het boek licht, kleurrijk en speels en enorm verhalend geschreven.  Ik zie jouClaire Macintosh. Na haar succesdebuut Mea culpa (wereldwijd 1 miljoen exemplaren verkocht) heeft Clare Mackintosh opnieuw een geweldige thriller geschreven. Een huiveringwekkend en verslavend verhaal met een compleet verrassende plot over hoe gevaar juist in de meest vertrouwde routines kan schuilen. Want weet jij eigenlijk wie de mensen zijn die je elke dag in de trein ziet? Je treinreis, je rit naar je werk, is nooit meer hetzelfde na het lezen van dit boek!

Tips van Bart: De tolk van JavaAlfred Birney. Zeer tevreden dat dit boek de Libris Literatuurprijs won, het leest in een koortsachtige snelheid en behandelt een periode in onze geschiedenis die nu opnieuw actueel is. Het boek begint als het verhaal van een zoon die een enorme hekel heeft aan zijn vader, en duikt vervolgens in de memoires van deze vader, die tolk was bij de mariniers tijdens de zogenaamde Politionele Acties, en vanaf dat punt is het boek nauwelijks meer weg te leggen. Dagen zonder eindSebastian Barry. Ofschoon een verhaal over de peilloze afschuwelijkheid van oorlog, is dit boek geschilderd in een mengtechniek van volkstaal en poëzie, waarmee zowel verwondering als een bijna ongekende tederheid wordt opgeroepen. Zeldzaam ontroerende leeservaring. Zulajka opent haar ogenGuzel Jachina. Stalintijd. De Tataarse Zulajka wordt met anderen van haar dorp gedeporteerd naar Siberië en probeert daar onder zware omstandigheden als mens te overleven. Authentiek en volkomen invoelbaar geschreven. American godsNeil Gaiman, Amerikaanse road novel , geschreven als een stijlvolle detective, maar waarin originele fantasiewerelden al snel over elkaar heen buitelen. En dan moet de grote, epische strijd nog helemaal losbarsten.  Een hartophaler voor iedereen met ook maar enige liefde voor het fantasy-genre.

Tips van Nicole: De meisjes - Emma Cline is een prachtig warmdonkere, olie-achtige vertelling over een Amerikaans meisje dat zich in de jaren ’60 aansluit bij een commune. Zo doortastend geschreven dat je je er soms over verbaast hoe goed je de personages begrijpt, wie ze ook zijn, wat ze ook doen. Ik heb een verjaardag afgezegd zodat ik dit boek uit kon lezen. Vanaf 15 juni als mid-price verkrijgbaar. Fuzzie – Hanna Bervoets. Dit boek begrijpt mij. Dit boek begrijpt jou ook. Knap hoe Hanna Bervoets zo'n abstract idee (een pluizig bolletje waar mensen van gaan houden) tot zoiets puur menselijks kan maken. Ik betrapte mezelf erop dat ik soms naar de pagina's zat te glimlachen. Na het lezen dacht ik: “Misschien is dit wel de essentie van de moderne mens.”

Tips van Rubén: De Koffiedief – Tom Hillenbrand, een historische roman die zich afspeelt in het Europa van de zeventiende eeuw, voor de lezers van Edward Rutherfurd. Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry. De liefde voor lezen brengt Emilia meer dan boeken alleen.. Handschrift van de duivel – Donald Nolet. Tweede uitstekende thriller van deze Gouden Stropwinnaar.

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Hoe laat is de boekhandel open, en wie zijn er voor je?

Zondag 13-17 uur (Monique)

Maandag 12-18 (Monique)

Dinsdag 10-18 (Bart)

Woensdag 10-18 (Bart)

Donderdag 10-18 (Bart)

Vrijdag 10-18 (Bart)

Zaterdag 10-17 (Bart, Rubén, Loes en soms een verrassing)

Vakantiesluiting Het hele jaar zijn we zeven dagen per week geopend, maar in de zomerperiode sluiten we twee keer op zondag en maandag. Deze sluitingsdagen zijn: zondag 13 augustus, maandag 14 augustus, zondag 20 augustus en maandag 21 augustus.

Ook gaan we in augustus een aantal keer om 18 uur dicht i.v.p. 19 uur: 9, 10, 11, 16, 17, 18, 23 en 24 augustus. De webshop blijft natuurlijk gewoon 24/7 open!

Monique gaat dinsdag 8 augustus met vakantie. Vanaf zaterdag 26 augustus zal zij weer vol hernieuwde energie beschikbaar zijn.

Bart is op dinsdag 8 augustus terug van vakantie en zal weer op zijn enthousiaste wijze klaar staan voor iedereen. 

 

 

 

 

 

 

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Afgelopen Boekenweek trouwden Sarah en Jeremy in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via info@denieuweboekhandel.nl, of kom even langs. 

Agenda

02
sep
Elke eerste zaterdag van de maand: de Schrijverspitch Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan.. Meer informatie
04
sep
De tolk van Java - Alfred Birney Vandaag bespreken we met De Nieuwe Leeskring het prijswinnende boek De tolk van Java, van Alfred Birney. Meer informatie
09
sep
Feest: De Nieuwe Boekhandel bestaat 7 jaar! Vandaag is het feest in De Nieuwe Boekhandel. We bestaan alweer zeven jaar!  Meer informatie
10
sep
Schrijversoptreden Renée van Marissing en Maarten van der Graaff Over Wormen en engelen, het nieuwe boek van Maarten van der Graaff: Bram Korteweg is van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar Utrecht verhuisd, waar hij bevriend raakt met Lena en Felix... Meer informatie
07
okt
Beestenboel! Met Liedewij Loorbach Op deze eerste zaterdag van de Kinderboekenweek leest schrijfster en buurtgenote Liedewij Loorbach voor uit haar boek Amsterdamse Beestenboel, dat ze maakte samen met illustrator Eva van Aalst. Vind.. Meer informatie
12
nov
Uitgever Christop Buchwald over herontdekkingen Christoph Buchwald is naast J.M. Coetzee de tweede buitenlander die het onze koningin behaagde om een ridderorde uit te reiken. Beiden werden onderscheiden voor hun inspanningen voor de Nederlandse.. Meer informatie

Llp -winnaar 2017-Libris -400x 300

Ebook van de Week

Ebook -tag

Actieperiode: 18 t/m 24 augustus 2017

Bewaren

Kinderboek van de Week

Foto -Ineke -fcLees elke donderdag de tip van Ineke van Nispen over haar favoriete kinderboek van de week.

Evenementen bij Libris

08
sep
Film by the Sea 2017 Meer informatie
13
sep
Roald Dahl Dag Meer informatie
16
sep
35e Nacht van de Poëzie Het grootste poëziefeest van Nederland, de Nacht van de Poëzie, viert in 2017haar 35-jarig jubileum. Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom zijn de eerste.. Meer informatie
16
sep
Literatour Young Adult Boekenweek 16 t/m 24 september Meer informatie

Libris Boeken Top 10

In de boekhandel en online verkopen we heel veel boeken. Welke boeken zijn er het meest over de toonbank gegaan? Hier vind je een verzameling van de 10 best verkochte boeken op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderenboeken. Wil je liever per genre de boeken bekijken of de ebook top 10? Dat kan! Bekijk alle top 10 lijsten

Boeken in het Nieuws

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd. Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium. Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

Nieuw verschenen boeken

Meer nieuwe boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris