De boekhandel met de leukste klanten!

Openingstijden, en: wie zijn er voor je?

Hoe laat is de boekhandel deze week open, en wie zijn er voor je?

Maandag 19 augustus 14-18 (Hedwig en Jeroen)

Dinsdag 20 augustus 10-18 (Bart en Denis)

Woensdag 21 augustus 10-18 (Bart en Brigitte)

Donderdag 22 augustus 10-18 (Bart)

Vrijdag 23 augustus 10-19 (Bart en Aby)

Zaterdag 24 augustus 10-18 (Mark, Brigitte en Monique enige uren)

Zondag 25 augustus 12-17 (Mark)

Hierna wordt het lijstje weer vernieuwd

Agenda

01
sep
PinkWest bespreekt: Liefde is een rebelse vogel, van Mounir Samuel PinkWest was jarenlang het initiatief voor en door lesbische, homo-, biseksuele en transgender bewoners in Amsterdam-West. Elk jaar organiseerden ze diverse themabijeenkomsten, ook bij ons, over.. Meer informatie
02
sep
De Nieuwe Leeskring bespreekt: De paradox van geluk, door Aminatta Forna In augustus is er geen Nieuwe Leeskring, maar maandag 2 september 2019 om 19.00 uur bespreken we in de Nieuwe Boekhandel De paradox van geluk van Aminatta Forna. Het boek van deze Schots-Sierra.. Meer informatie
06
sep
Feestelijke boekpresentatie met Hedwig Wiebes: 'Wat er is' Wat er is van Hedwig Wiebes is een inspirerend en openhartig verhaal over identiteit, vrijheid, autonomie en jezelf vinden. Voor de lezers van Eten, bidden, beminnen, Wild en Op reis met Charley. In.. Meer informatie
07
sep
Jubileum De Nieuwe Boekhandel Dit jaar viert De Nieuwe Boekhandel alweer haar 9-jarig bestaan! Dat willen we heel graag vieren met jullie, onze trouwe klanten, en wel op zaterdag 7 september vanaf 15.00 uur. Wees welkom op onze.. Meer informatie

Kom je even langs?

Lieve mensen,

Ik heb jullie opnieuw iets te vertellen.

De laatste weken zijn gek geweest. Waar ik in het begin van de zomer nog vanuit een zorgeloze blijdschap liet weten dat ik stopte met De Nieuwe Boekhandel is nu alles anders. Niet lang na het bekendmaken van dat nieuws kreeg ik twee nare berichten voor mijn kiezen. Het bevlogen duo dat de winkel overnam meldde totaal onverwacht dat zij zich terugtrokken, en mijn partner Chris bleek ongeneeslijk ziek te zijn.

Met steun van vrienden en familie probeer ik nu een nieuwe koers te vinden. Ik ben teleurgesteld en verdrietig, maar ik recht mijn rug en richt me weer op. Voor de winkel ben ik inmiddels op zoek naar een nieuwe enthousiaste koper. Heb je interesse of ken je iemand, laat het weten. De Nieuwe Boekhandel móet blijven bestaan. Daar zijn we het allemaal over eens.

Waarom trokken de kopers zich terug? Ik laat Mark Vermeer het zelf vertellen:

“Toen ze het nieuws van de verkoop bekend maakte, heeft Monique met veel gevoel omschreven hoe we met elkaar in gesprek zijn geraakt en samen toewerkten naar een overname en voortzetting van De Nieuwe Boekhandel. Voor Monique een start van nieuwe dromen, voor Petra en mij een inlossing van een bestaande droom, namelijk de uitbreiding van onze huidige winkel op IJburg met een prachtige boekhandel (want dat is het!) in Bos en Lommer. We keken uit naar boeiende gesprekken met klanten, de samenwerking met Bart, Nicole, Margreet en Brigitte, de samenwerking met anderen in de buurt, de feestjes, leesclubs, bezoekende schrijvers, uitgevers. Het spijt ons verschrikkelijk, dat wij door persoonlijke omstandigheden op het laatste moment de beslissing hebben móeten nemen om De Nieuwe Boekhandel niet over te nemen. We hadden het heel graag anders gezien.”

Hoe nu verder? Ik ga mijn tijd verdelen tussen Chris en werken in De Nieuwe Boekhandel. Daar zal ik nog steeds geregeld te vinden zijn, want ik vind het onverminderd leuk om je met alle liefde te helpen bij het uitzoeken van een prachtig boek voor jezelf of een ander. Feit is dat het leven ons flinke uitdagingen voor onze voeten kan werpen en dit is er zeker een van. Ik heb altijd veel energie en ik ben opgewekt van aard, maar dit is een heftige tijd. Gelukkig zijn er al een paar onbaatzuchtige helden die me te hulp schieten, van (oud-)boekverkopers tot vrienden: Aby Hartog, Denis Stirler, Hedwig Wiebes, Jeroen Bosman en Paul Pelsser. Samen met het geweldige vaste team bestaande uit Bart, Nicole, Margreet en invaller Brigitte, zullen zij de komende tijd ervoor zorgen dat De Nieuwe Boekhandel gewoon open blijft.

Mark Vermeer is óók een van deze helden:

“Monique – en met haar De Nieuwe Boekhandel – verdient alle hulp en support, juist nu en nog meer dan anders. Ik voel mij allesbehalve een held, maar ik ga Monique en De Nieuwe Boekhandel de komende tijd wel helpen en ondersteunen waar ik dat kan. Dat wil ik ook heel graag, voor Monique, zeker na de inspannende tocht die we de afgelopen maanden met elkaar hebben gelopen en het abrupte einde daarvan. De komende tijd zal ik regelmatig te vinden zijn in De Nieuwe Boekhandel, samen met Bart, Nicole, Margreet, Brigitte en de vrienden van Monique. Spreek mij gerust aan en stel gewoon de vragen die je zou willen stellen. En hopelijk praten we, zonder dat we het doorhebben, al snel over het laatst gelezen of nog te willen lezen juweeltje!”

Zoals ik al begon: het zijn gekke weken geweest. De tijd van dromen over de nieuwe toekomst die voor me lag is nu eventjes voorbij, maar daar staat tegenover dat ik, ook door dit met jullie te delen, meer dan ooit open en eerlijk kan zijn – en dat ik op deze manier mijn hart kan blijven volgen. En als er toch mooie momenten zijn, geniet ik er extra van. Ik heb ervoor gekozen om het vreedzaam aan te gaan, door te zoeken naar een oplossing die voor iedereen zo goed mogelijk werkt. De Nieuwe Boekhandel blijft hoe dan ook bestaan. Dat dit mogelijk is bewijst voor mij nogmaals dat Mark en Petra geweldige opvolgers waren geweest en dat ik dat inderdaad goed had aangevoeld.

Het voor hen geplande welkomstfeestje op 8 september gaat helaas niet door, maar wat we op zaterdag 7 september dan wel groots gaan vieren, is ons negenjarig jubileum! Iedereen is daarvoor bij dezen van harte uitgenodigd!

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de gang van zaken omtrent een eventuele nieuwe verkoop. Voor nu wil ik heel graag een beroep doen op jullie, de lezers, klanten, schrijvers, uitgevers, scholen, buren en alle anderen die De Nieuwe Boekhandel een warm hart toedragen. Want de boekhandel, dat zijn jullie. We kunnen het altijd, maar nu zéker, ontzettend goed gebruiken dat jullie bij ons langskomen. Bijvoorbeeld om die lang gekoesterde titel eindelijk te bestellen of cadeautjes uit te zoeken, we hebben bovendien nog zo veel meer dan boeken alleen. Boeken bestellen kan overigens ook heel handig online via denieuweboekhandel.nl en vanaf 15 euro krijg je het al gratis thuisbezorgd. Moedig ook vooral aan dat boekpresentaties bij ons worden gevierd (we staan bekend om onze gezellige feestjes, vraag maar na) of kom gewoon langs voor een praatje. Het doet ertoe. Het heeft er altijd toe gedaan, en nu meer dan ooit.

Veel liefs,

Monique

Trots

Onze eigen Nicole (1997) heeft de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2019 gewonnen! Eerder dit jaar debuteerde ze met een kort verhaal in de nieuwe Sampler van Das Mag. Ook sleepte ze al de eerste prijs binnen bij Write Now! Amsterdam en was ze genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs. Daarnaast is Nicole de helft van muziekduo ‘Kopje Onder’ en een derde van theatercollectief ‘Hoofdletter 3’. Supertrots zijn we op dit grote talent! Lees hier haar winnende verhaal Heb je ’n sigaretje voor me?.
Dat je Hedwig (1986) al een poosje niet meer in de winkel hebt gezien klopt, want ze trekt sinds 2016 de wereld over in een iconisch oud Volkswagenbusje. Daar moest haast wel een boek van komen! Op 3 september verschijnt Wat er is - Over een groot verlangen naar een klein leven. Een inspirerend verhaal over ontsnappen aan een wereld van hoge verwachtingen en vastgeroeste patronen, over de behoefte aan een simpel leven dichter bij de natuur, over tijd om te ontdekken wat je echt wilt en wie je bent. Maar ook over de onomkeerbare gevolgen van keuzes. Hoever moet je gaan met loslaten en opofferen in ruil voor je ideale leven? Hedwig is journalist en schreef eerder onder meer voor De Volkskrant, NRC Handelsblad en Psychologie Magazine. Wat er is kun je nu al hier al bij ons reserveren!

Favoriet van Monique: "De hemel verslinden" van Paolo Giordano

Dat je een broodje mag eten met Paolo Giordano. Dat je zijn nieuwe boek al hebt mogen lezen voordat het uitkwam. En dat je daar dan anderhalf uur lang met hem over mag praten.

Ik verslond het. En het boek verslond mij. Vanaf de eerste bladzijde voelde ik dat het boek met een enorme toewijding is geschreven. Het leest gemakkelijk, maar ondertussen daagde het me voortdurend uit: de levens en gebeurtenissen grijpen als tandwielen in elkaar, het verhaal rolt en draait, en na het prachtige, ronde einde bleef ik buiten adem achter met die ene zin in mijn hoofd: 'Komt er ooit een moment dat we kunnen zeggen dat we de waarheid over iemand weten?'

Ik gelóóf in dit boek. Het is wat pittiger dan De eenzaamheid van de priemgetallen. Het is ook een boek waar je even lekker je tanden in kunt zetten, en de beloning is groot. Ik weet zeker dat heel veel lezers het, net als ik, helemaal in hun hart zullen sluiten.

Lees de inhoudsbeschrijving hier of bestel direct: De hemel verslinden - Paolo Giordano, vertaald door Mieke Geuzebroek en Pietha de Voogd.

Dit vind je bij bol niet!

 

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt. Maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen zijn die hun boeken bij bol kopen… dat is niet nodig! In onze winkel, en ook online kun het beste bij ons terecht. We leveren net zo snel, soms zelfs sneller, en je betaalt minder verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt. Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Hier zie je onze klanten Sarah en Jeremy. Zij trouwden in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Jeremy zei: "Is there a better place to start this story?"

Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via info@denieuweboekhandel.nl, of kom even langs. 

Wanneer u uw boeken bestelt via Libris.nl, dan gaat de volledige opbrengst naar de Libris of Blz.-boekhandel van uw keuze. Bovendien kunt u kiezen tussen thuisbezorgen en afhalen bij de boekhandel. En mocht het boek niet bevallen? Dan kunt u het ruilen of retourneren bij één van de 180 aangesloten boekhandels. Klik hier voor een overzicht.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Cirkel | Mac Barnett | 9789025770730 € 14,99

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 23 t/m 29 augustus

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris