Feestelijke Amsterdamse boekpresentatie van Schokland, de nieuwe roman van Saskia Goldschmidt

vrijdag 5 oktober 2018 17:00
Feestelijke Amsterdamse boekpresentatie van Schokland, de nieuwe roman van Saskia Goldschmidt

De Nieuwe Boekhandel is traditiegetrouw de eerste plek waar Saskia Goldschmidt haar nieuwe boek presenteert. Haar roman Schokland speelt zich af op het Hogeland van Groningen. Nieuwsgierigheid dreef de schrijfster daar twee jaar geleden naartoe. Schokland gaat over een moeder en een dochter, een ontluikende liefde, conflicten tussen ouders die hangen aan traditie en kinderen die vernieuwing nastreven. En over een wiebelig land met een in gebreke blijvende overheid.
Schrijver Herman Koch en toneelregisseur Teuntje Klinkenberg lazen het boek en vinden er iets van. Een paar belangrijke mensen ontvangen een exemplaar, er is een voorvertoning van de filmtrailer Schokland, er is muziek, Saskia Goldschmidt vertelt en signeert. En er wordt een toost uitgebracht.
Graag aanmelden via info@denieuweboekhandel.nl

 

Voor haar nieuwste roman verhuisde Saskia Goldschmidt twee jaar geleden naar het door aardbevingen getroffen Groningse Hogeland.  Ze woonde daar op het land, na de Plus twee kilometer het betonpad af.

In Schokland onderzoekt de schrijfster wie je bent als je identiteit verstrengeld is met je geboortegrond. En hoe je overeind blijft staan als de wereld langzaam instort.

In de presentatie van Saskia Goldschmidt over haar nieuwste roman Schokland vertelt ze wat haar vanuit Amsterdam naar het Groningse Hogeland bracht.

 

Er is sprake van een ‘rare’ boerin, het gaat over vogels in het rietland, over de contrasten op het Groninger land en over de rol van toeval in een mensenleven. Ze vertelt over de bijzondere ontmoetingen met verschillende bewoners, het meewerken op de melkveehouderij, en er is een hartverscheurend verhaal van een vrouw die haar keuken niet meer in mocht. Er is een Schoklandsong, speciaal gemaakt ter ere van haar boek, er is een filmtrailer met een reuzachtige gunfactor, er zijn nog meer filmpjes, foto’s en er wordt voorgelezen.

De presentatie van Schokland geeft je anderhalf uur een inkijkje in een wereld die voor stedelingen en westerlingen vaak onbekend is. En die toch voor ons leven van het grootste belang blijkt te zijn.

Tijd: 17-18.30 uur; inloop 16.30 uur

Aanmelden gewenst: info@denieuweboekhandel.nl

Foto auteur: Krijn van Noordwijk

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris