september

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 1 september 2018

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). LET OP: in de zomervakantie is er géén schrijverspitch!

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Een onberispelijke man' van Jane Gardham

maandag 3 september 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, Een onberispelijke man van Jane Gardam.

Over de leeskring:

Kun jij heerlijk lang discussiëren over dat nieuwe boek dat je las, maar zijn je vrienden en familie het zat? Of wil je eens horen wat anderen er nou van vonden? 
Lees je veel, of wil je juist graag meer lezen, maar kom je er zonder stok achter de deur niet aan toe? En heb je altijd al eens ’s avonds in een dichte boekhandel rond een volle tafel willen zitten met medelezers?
Dan is onze leeskring perfect voor je!
Onder professioneel voorzitterschap van ervaren leesclubleiders bespreken we elke maand op maandagavond een nieuw boek. Op de avonden zelf kiezen we in overleg het volgende boek en de volgende datum. Je kunt per keer beslissen of je komt, maar ervaring leert: als je er één keer bent geweest, wil je niet meer anders.
Aanmelding kan per telefoon (020-4867722), via twitter (@DeNweBoekhandel), per mail (info@denieuweboekhandel.nl of denieuweleeskringamsterdam@gmail.com) en natuurlijk persoonlijk in de winkel. De kosten zijn € 9,- per avond (inclusief koffie/thee/iets anders/versnapering). Tijd: 19.00-21.00 uur. 
Overwin je schroom en probeer het eens. Ervaring is niet vereist en de avond zal je rijker maken!

Meer informatie

Feest: we bestaan 8 jaar

zaterdag 8 september 2018

 

Vandaag is het precies acht jaar geleden dat De Nieuwe Boekhandel open ging. En dat is reden voor een feestje! Kom allemaal! Er is drank en spijs en ongetwijfeld veel vrolijkheid.

 

 

Meer informatie

Boekpresentatie Geerteke van Lierop - Een zee van glas

zondag 16 september 2018

In de zomer van 2016 kwam de geliefde van Geerteke van Lierop niet thuis. Hij bleek verdronken. Wat als het lot zo onverhoeds toeslaat?  Van Lierop beschrijft in zoekende woorden haar onzegbare verdriet, maar meer nog hoe ze het leven terug verovert op de dood. Een zee van glas opent de blik op een andere schoonheid van het leven met een soms verrassende lichtheid. 

Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze presentatie - die toch een feestje wordt, met borrel, en muziek van Renske Taminiau.

Bekijk hier de boektrailer: 

Boektrailer EEN ZEE VAN GLAS from Symphonic Cinema on Vimeo.

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Wolkenjager' van en met Marcel Vaarmeijer

vrijdag 21 september 2018

Met grote trots ontvangen we op deze dag Marcel Vaarmeijer in de winkel, voor de presentatie van zijn nieuwste roman Wolkenjager

 

Meer informatie

Burendag: kom je met je buur een leuke verrassing ophalen?

zaterdag 22 september 2018

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Abjater die zo lachte'

zaterdag 29 september 2018
Je bent van harte welkom om deze feestelijke presentatie bij te wonen. Tijd: 11-12.30 uur, toegang vrij (de winkel is natuurlijk gewoon open), graag wel even aanmelden via info@nieuweboekhandel.nl.Abjater die zo lachte - Wilma Stockenström, vertaling Rob van der Veer 

 

Meer informatie

oktober

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'De monnik van Mokka' van Dave Eggers

maandag 1 oktober 2018

Op maandagavond 1 oktober bespreken we vanaf 19.00 uur in De Nieuwe Boekhandel 'De Monnik van Mokka', het meest recente boek van Dave Eggers. In de bijlage Sir Edmund van de Volkskrant van 1 september zegt singer-songwriter Jason Mraz (een groot koffieliefhebber) het volgende over dit boek:

"Je kunt je voorstellen dat ik zijn laatste roman De monnik van Mokka fantastisch vond. Het gaat namelijk over een Amerikaan die gefascineerd raakt door de koffiecultuur van Jemen, het land van zijn voorouders. Een oorlog onderbreekt de zoektocht van de hoofdpersoon abrupt. Wat mij betreft is dat boek Eggers in topvorm. … het is masculien en feminien tegelijk. Bovendien leest De monnik van Mokka als een roman, terwijl het waargebeurd is."

Meer informatie