januari

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 5 januari 2019

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). 

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Zoeklicht op het gazon' van Auke Hulst

maandag 7 januari 2019

Deze avond bespreken we met onze eigen Leeskring de nieuwe roman van Auke Hulst.

In Zoeklicht op het gazon onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Eerder verschenen van zijn hand En ik herinner me Titus Broederland, Slaap zacht, Johnny Idaho en Kinderen van het Ruige Land. Auke Hulst beschrijft in Zoeklicht op het gazon op intelligente wijze de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is. 8 november 1960, Zuid-Californië. Vicepresident Richard Nixon heeft zojuist zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen waarin hij het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy. Het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden, een strijd tussen twee werelden: de verbeten Quaker versus het gelikte rijkeluiskind. Dan verdwijnt Nixon opeens - op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen. Vanwaar dat impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingenopgelopen in een leven dat in armoede begon, in een gezin waar de dood altijd boven tafel hing, zullen bepalend zijn voor de fatale fouten die jaren later het vonnis zullen voltrekken over Nixons carrière?

 

Meer informatie

Nieuwjaarsborrel voor al onze klanten

zaterdag 12 januari 2019

Vandaag heffen we het glas! We willen graag onze klanten bedanken voor het afgelopen jaar en proosten op het nieuwe jaar.

Iedereen van harte welkom! Toegang & drankje gratis. Tijd: 15.00-17.00 uur.

Meer informatie

Voorlezen voor Jemen (1)

zondag 13 januari 2019

Op zondag 13 en zondag 20 januari wordt er in De Nieuwe Boekhandel voorgelezen voor Jemen. Actrice Eva Van der Gucht leest samen met collega’s en vrienden mooie Arabische sprookjes voor om de situatie in Jemen onder de aandacht te brengen. Voor kleine en grote kinderen die houden van mooie verhalen en graag 2019 willen beginnen met iets goeds doen voor de wereld.

#ikkominactievoorJemen!

Meer informatie

Voorlezen voor Jemen (2)

zondag 20 januari 2019

Op zondag 13 en zondag 20 januari wordt er in De Nieuwe Boekhandel voorgelezen voor Jemen. Actrice Eva Van der Gucht leest samen met collega’s en vrienden mooie Arabische sprookjes voor om de situatie in Jemen onder de aandacht te brengen. Voor kleine en grote kinderen die houden van mooie verhalen en graag 2019 willen beginnen met iets goeds doen voor de wereld.

 

Meer informatie

februari

Voorleesochtend: De familie van Nielie barst van liefde

zaterdag 2 februari 2019

Op deze zaterdagmorgen wordt er in onze winkel voorgelezen uit 'De familie van Nielie' door Theatergroep Kwatta uit Nijmegen. Ze maken een knus, winters plekje in de winkel, waar tussen 11 en 12 uur een echte voorleesvoorstelling is.

Meer informatie

Feestlijke boekpresentatie 'Operatie oma Sjannie' van en met Lysette van Geel

zondag 3 februari 2019

Benodigdheden 'Operatie: oma Sjannie':
- Stalen zenuwen
- Een goede verstopplek
- Een kidnap (OMG

Vandaag presenteert Lysette van Geel bij ons haar tweede kinderboek! Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Mooi doodliggen' van A.F.Th. van der Heijden

maandag 4 februari 2019
Deze avond bespreken we de nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden.
29 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het bericht verspreid dat hun Russische collega Grigori Moerasjko in Kiev is doodgeschoten. Een vriend van hem, de Nederlandse oorlogsverslaggever Natan Haandrikman, besluit onmiddellijk van New York naar Kiev te vliegen om de weduwe bij te staan.
Moerasjko blijkt te hebben samengespannen met de Oekraïense geheime dienst om de Russen te misleiden. Hij heeft zichzelf daarmee ongewild tot een verspreider van fake news gemaakt. Een doodzonde in de ogen van de onafhankelijke journalistiek: bevriende collega’s vallen hem massaal af, behalve Haandrikman. Het ergste is dat ook zijn geliefde Yulia zich door Grigori verraden voelt en hem verlaat.
Door iedereen verstoten keert hij naar Rusland terug om daar onverschrokken zijn onderzoek naar de toedracht van ‘MX17’ voort te zetten
Meer informatie

Boekbespreking 'Een klein leven' van Hanya Yanigahara door psychiater Bram Bakker

vrijdag 8 februari 2019

Voor iedereen die geraakt werd of wil worden door dit uitzonderlijke verhaal.

Altijd geaarzeld of je het wel wilde lezen? Twijfel niet langer en begin meteen (752 pagina’s). Meld je aan via info@denieuweboekhandel.nl. Tijd: 18.30-20.00 uur; toegang € 7,50.

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Al mijn vaders' van en met Mira Feticu

donderdag 14 februari 2019

Vanmiddag presenteert Mira Feticu bij ons haar nieuwe roman Al mijn vaders.

I.s.m. Uitgeverij Jurgen Maas

Tijd en programma maken we z.s.m. bekend!

Meer informatie