maart

Boekbespreking met speciale gast: De Nieuwe Leeskring bespreekt Nacht in Caracas, door Karina Sainz Borgo

maandag 2 maart 2020

Vandaag bespreken we met onze Leeskring de pasverschenen roman Nacht in Caracas, van KArina Sainz Borgo, uit het Spaans vertaald door Arie van der Wal. 

Te gast: Marjolijn de Cocq, hoofd boeken bij Het Parool

De recensenten zijn  zeer over het boek te spreken. Vooral de combinatie van ‘poëtisch taalgebruik’ en de ‘rauwheid van het verhaal’ wordt geprezen. Marjolijn de Cocq recenseerde het boek voor Het Parool en sprak de schrijfster.
Op 2 maart bespreken we het eerste uur het boek onderling, en vanaf 20.00 uur vergelijken we onze leeservaringen met die van Marjolijn. Ook zijn we benieuwd naar wat zij ons over de schrijfster kan vertellen. Daarnaast willen we natuurlijk meer weten over hoe recensenten in het algemeen te werk gaan. Het belooft leuk te worden!

---

Onder professioneel voorzitterschap kun je met andere lezers over dit mooie boek praten in de sfeervolle ambiance van De Nieuwe Boekhandel by night.

Aanmelden is gewenst (info@denieuweboekhandel.nl of persoonlijk in de winkel.) Deelname is €9 inclusief koffie/thee/iets anders/versnapering. Tijd: 19-21 uur. Op de avond zelf kiezen we in overleg het volgende boek. Je kunt per keer beslissen of je komt.

Overwin je schroom en probeer het eens. Ervaring is niet vereist en de avond zal je rijker maken!

Meer informatie

Een week verplaatst! Workshop Dit ben ik!

woensdag 4 maart 2020

Deze superleuke workshop voor kinderen begint een weekje later! Zie 11 maart.

Meer informatie

Boekenweek! Thema: Rebellen en dwarsdenkers

zaterdag 7 maart 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Een thema dat ons zeer aanspreekt! Maar vooral draait de Boekenweek om lekker lezen. Van 7 tot en met 15 maart krijg je bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau, geschreven door Annejet van der Zijl. Dat Boekenweekgeschenk is niet alleen maar om te lezen, je kunt er namelijk ook nog eens op zondag 15 maart gratis mee treinreizen! Het Boekenweekessay is dit jaar van de hand van Özcan Akyol en ligt voor €3,75 bij ons in de winkel. En er is een Boekenweekgedicht, van Ellen Deckwitz. Op = op, dus wees er snel bij.

Meer informatie

Muziek in de winkel!

zaterdag 7 maart 2020

Muzikale optredens in verschillende winkels op de Bos en Lommerweg, en ook bij ons!

Om de Boekenweek luister bij te zetten, zijn er op zaterdag 7 maart heel bijzondere muzikale optredens in de winkel. Op initiatief van BIZ-Bolobuurt, de ondernemersvereniging van de Bos en Lommerweg, presenteren twaalf studenten korte muziekstukken in zes verschillende winkels in de hele straat. De stukken zijn gebaseerd op gesprekken met de eigenaren, en zijn speciaal geschreven voor deze winkels. Kom luisteren bij Herenkapper Kees Bregman, Eyewish Opticiens, Viswinkel Gebr Molenaar, Bloembinderij Veronica, Odin Biologische Supermarkt en dus ook bij ons. Tijd: tussen 13 en 16 uur. Mis dit niet!

In samenwerking met het Opera Forward Festival en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Dit is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend muziekspektakel op de Bos en Lommerweg, waarbij altijd de verhalen van de bewoners centraal zullen staan.

Tijd: 13.00-16.00 uur. 

Meer informatie

Schrijversinterview met Roos Schlikker

zondag 8 maart 2020

Ter gelegenheid van de Boekenweek én Internationale Vrouwendag gaat Rozemarijn Warning in gesprek met Roos Schlikker, journalist, schrijfster en columnist voor Het Parool.

Dit jaar is Vrijheid het thema van Vrouwendag. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn. Vrijheid moet vanzelfsprekend zijn. Wat betekent vrijheid voor Roos? En voor jou?

Na afloop van het interview drinken en proosten we wat en kan Roos haar boek Moeder van glas voor je signeren, en Ik moeder, waarin ook een verhaal van Roos is opgenomen.

Meer informatie

Dit ben ik!

woensdag 11 maart 2020

Dit is de eerste datum in de workshopreeks 'Dit ben ik!' voor kinderen van 8-12 jaar, door Michelle Emmen!

Meer informatie

GEANNULEERD Dit ben ik!

woensdag 18 maart 2020

Dit is de tweede datum in de workshopreeks 'Dit ben ik!' voor kinderen van 8-12 jaar, door Michelle Emmen!

Meer informatie

Geannuleerd: Pink West Boek & Borrel: bespreking De Meisjeskleedkamer - Karen Connelly, in aanwezigheid van Rebekka Bremmer (vertaler)

zondag 22 maart 2020

Praat mee, luister of kom gezellig borrelen!

Drie keer per jaar komt de Leesclub van PinkWest bij ons in de winkel bijeen om een boek te bespreken. Deze keer gaat de bespreking over De meisjeskleedkamer, van Karen Connelly, vertaald door Rebekka Bremmer. 

Zondagmiddag 22 maart 2020 bespreken we de Canadese roman De Meisjeskleedkamer (2017), van Karen Connelly.

Seks. Dat is het enige wat ontbreekt in het drukke leven van Eliza Keenan, moeder van twee zoontjes, gelukkig getrouwd in Toronto. Wie heeft er tijd voor seks tussen alle dagelijkse verplichtingen door? Tot Eliza op een dag een prachtige jonge vrouw in de meisjeskleedkamer van het zwembad bespiedt. De relatie die al snel tussen hen ontstaat doorbreekt veel taboes….

Te gast is Rebekka W.R. Bremmer, ze is vertaler van dit boek.

Maar ook van Mijn naam is Selma, wat nu veel in de publiciteit is. Selma van de Perre (1922) belandde tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet en overleefde het concentratiekamp Ravensbrück.

Bremmer schreef zelf drie romans, waarvan deze pas is uitgekomen: De maan danst op het erf van de doden.

Ze zal o.a. iets vertellen over het vertalen van De Meisjeskleedkamer en onze vragen beantwoorden.

  • 14.30 Boekbespreking De Meisjeskleedkamer
  • 15.30 In gesprek met schrijver en vertaler Rebekka Bremmer
  • 16.30 Borrel in Podium Mozaïek

En, zoals altijd bij alles wat we in de winkel organiseren: deze leesclub staat open voor iedereen. Van harte welkom!

Iedereen is welkom, ook als je het boek niet gelezen hebt. Aan de boekbespreking zijn geen kosten verbonden. We houden niet alleen van lezen maar ook van gezelligheid. Na de boekbespreking gaan we borrelen bij de buren, Podium Mozaiek.

Meld je komst even aan via info@denieuweboekhandel.nl, dan zetten wij een stoel voor je klaar!

Meer informatie

GEANNULEERD Dit ben ik!

woensdag 25 maart 2020

Dit is de derde datum in de workshopreeks 'Dit ben ik!' voor kinderen van 8-12 jaar, door Michelle Emmen!

Meer informatie

GEANNULEERD Boekpresentatie Tanger: een mediterraan knooppunt van alle kanten bekeken

zondag 29 maart 2020

Het fotoboek is het resultaat van een tweejarig onderzoek met een schrijver (Rodney Bolt) en vier fotografen (Hicham Gardaf, Karima Maruan, Guus Dubbelman en Robin Vermeulen) uit Marokko en Nederland: samen brengen wij een ode aan de stad. We gaan in het boek o.a. in op de snelle urbanisatie van de stad en wat voor een weerslag dit heeft op haar inwoners — met daarbij de harde botsing tussen traditie en vernieuwing. 

In samenwerking met No Man's Art Gallery

  • Meertalig: Nederlands, Engels, Arabisch 
  • Uitgever: Stichting Amsterdams Andalusisch Orkest 
Meer informatie