november

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 3 november 2018

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). 

Je krijgt dan 3 minuten de tijd om te vertellen wat jouw boek zo goed en zo speciaal maakt en Monique te overtuigen dat het beslist in De Nieuwe Boekhandel zou moeten liggen. Je hoeft geen afspraak te maken. De schrijverspitch is openbaar, en iedereen is welkom om te komen luisteren. Tijd: 10:00-11:00 uur. In het filmpje wordt een andere dag genoemd, maar het is echt op deze zaterdag)

LET OP: in verband met de drukke Sinterklaasperiode is er in december géén schrijverspitch.

 

Meer informatie

Interview en signeren Hella en Freek de Jonge

zondag 4 november 2018

"Ik dreig op mijn tocht langs de spreek- en onderzoekkamers de derde persoon te worden.

Uw geboortedatum.

Mevrouw, u mag daar even gaan zitten.

Mevrouw, u mag zich even uitkleden.

U kunt uw onderbroek aanhouden.

Het drijft me in het nauw.

Maar ik kom in verzet.

Ik word geen patiënt.

Ik wil een mens blijven."

Uit: Hartschade - Hella de Jonge, uitgeverij Atlas Contact, 2018.

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'De Kinderwet' van Ian McEwan

maandag 5 november 2018

Zou jij je kind redden als de medische behandeling in strijd is met je geloof? Rechter aan het Hooggerechtshof Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransufsie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova's getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.

 

 

Meer informatie

Indische avond met Kester Freriks over Tempo Doeloe - een omhelzing

vrijdag 9 november 2018

Vanavond treedt Kester Freriks bij ons op. Bart Leemhuis gaat met hem én het publiek in gesprek over zijn nieuwe boek Tempo Doeloe - een omhelzing, en eerder werk.

Graag reserveren via info@denieuweboekhandel.nl

Meer informatie

Boekbespreking 'De eeuwige bron' van Ayn Rand door Bram Bakker

vrijdag 16 november 2018

Jarenlang lag 'De eeuwige bron'  ongelezen in mijn boekenkast. Ik had het cadeau gekregen van een architect en dacht geheel ten onrechte dat het over architectuur ging. Aangemoedigd door mijn geliefde, die het als haar lijfboek beschouwt, ging ik het uiteindelijk toch maar eens lezen. En wat bleek: een geweldig boek! Het meest indrukwekkende boek dat ik ooit heb gelezen. Niet qua schrijfstijl, maar qua thematiek. Tijdloos, hoewel Ayn Rand er al in 1935 aan begon, en misschien nu nog wel actueler dan toen. Naderhand hoorde ik iets over politiek rechts, die het omarmd heeft, maar in het boek lees ik geen politiek. Een pittig discussiestuk is het zeker, en daar gaan we aan meedoen in De Nieuwe Boekhandel. Altijd getwijfeld of je dit boek moest lezen: kom en laat je overtuigen! Al wel gelezen? Kom delen wat je er van vindt!

Hartelijke groet, Bram

Meer informatie

Tropische verhalen op koude herfstmiddag

zaterdag 24 november 2018

Tropische verhalen op koude herfstmiddag. Daan Goppel vertrok voor onbepaalde tijd naar Jakarta en schreef daarover Knalpot – verhalen uit Jakarta. Om 15 uur parkeert hij zijn becak voor de boekhandel, en trakteert alle bezoekers van de winkel op spekkoek en verwarmende verhalen. We verloten een ritje in de becak!  Kijk hieronder naar het item van CNN Indonesia over Daan en zijn verhalen.

 

Meer informatie

december

PinkWest Boekenborrel

zondag 9 december 2018

Met optredens en interviews.

PinkWest is het initiatief voor en door lesbische, homo-, biseksuele en transgender bewoners in Amsterdam-West. Voor de vierde keer organiseren we een PinkWest boekencafé in onze boekhandel.

Meer informatie