juli

Boekbespreking 'Stromboli' van Saskia Noort

maandag 2 juli 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, de nieuwe roman Stromboli van Saskia Noort.

Meer informatie

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 7 juli 2018

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). LET OP: in de zomervakantie is er géén schrijverspitch!

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie Meneer Blubber - Alexander Steenhorst

zondag 8 juli 2018

Vandaag presenteert Alexander Steenhorst zijn kinderboek 'Meneer Blubber'! Daar maken we een feestje van, met voorlezen, signeren, limonade, en nog veel meer.

 

Over het boek:

Op een dag komt het monster Meneer Blubber in het bos. Hij wil graag vriendjes maken maar dat lijkt niet te lukken. Hoe hij ook z’n best doet om de andere dieren na te doen, ze vinden hem maar raar. Dan komt hij erachter dat het gemakkelijker is om jezelf te zijn. Waarmee hij één voor één vrienden wordt met alle dieren.

 

Over Alexander:

Alexander Steenhorst (Leiden, 1988) is psycholoog, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij tekent al vanaf zijn vroegste jeugd en heeft, ook tijdens zijn studie met grote inzet en oefening, zijn talent steeds verder ontwikkeld. Die kwaliteit, in samenspel met zijn achtergrond als psycholoog heeft hij ingezet om het thema van persoonlijke indentiteit en zelfvertrouwen op een speelse manier te verbeelden in dit prentenboek.

Meer informatie

Fietstocht door Amsterdam West met Roos Stallinga

zaterdag 14 juli 2018

Roos Stallinga, auteur van Ride with me Amsterdam, en De Nieuwe Boekhandel organiseren een fietstocht door Amsterdam Nieuw-West voor iedereen die meer over de buurt wil weten.

De fietstocht duurt ongeveer twee uur (met pauze). Begin en einde bij De Nieuwe Boekhandel, met natuurlijk wat te drinken. Maximaal 15 deelnemers, dus geef je snel op via info@denieuweboekhandel.nl.

De kosten van de fietstocht zijn €5, maar als deelnemer van de fietstocht krijg je daarna wel €5 korting op het boek! (Normaal €19,95, voor de fietsers dus maar €14,95.)

 

Meer informatie

Op vakantie met Darryl

zondag 15 juli 2018

Darryl (11) is de Kinderdirecteur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Vandaag mag hij weer zijn salaris komen uitzoeken in de vorm van een boek. Daar hoort een feestje bij voor alle kinderen!

Meer informatie

september

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Een onberispelijke man' van Jane Gardham

maandag 3 september 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, Een onberispelijke man van Jane Gardham.

Over de leeskring:

Kun jij heerlijk lang discussiëren over dat nieuwe boek dat je las, maar zijn je vrienden en familie het zat? Of wil je eens horen wat anderen er nou van vonden? 
Lees je veel, of wil je juist graag meer lezen, maar kom je er zonder stok achter de deur niet aan toe? En heb je altijd al eens ’s avonds in een dichte boekhandel rond een volle tafel willen zitten met medelezers?
Dan is onze leeskring perfect voor je!
Onder professioneel voorzitterschap van ervaren leesclubleiders bespreken we elke maand op maandagavond een nieuw boek. Op de avonden zelf kiezen we in overleg het volgende boek en de volgende datum. Je kunt per keer beslissen of je komt, maar ervaring leert: als je er één keer bent geweest, wil je niet meer anders.
Aanmelding kan per telefoon (020-4867722), via twitter (@DeNweBoekhandel), per mail (info@denieuweboekhandel.nl of denieuweleeskringamsterdam@gmail.com) en natuurlijk persoonlijk in de winkel. De kosten zijn € 9,- per avond (inclusief koffie/thee/iets anders/versnapering). Tijd: 19.00-21.00 uur. 
Overwin je schroom en probeer het eens. Ervaring is niet vereist en de avond zal je rijker maken!

Meer informatie

Feest: we bestaan 8 jaar

zaterdag 8 september 2018

 

Vandaag is het precies acht jaar geleden dat De Nieuwe Boekhandel open ging. En dat is reden voor een feestje! Kom allemaal! Er is drank en spijs en ongetwijfeld veel vrolijkheid.

 

 

Meer informatie

november

Optreden Hella en Freek de Jonge

zondag 4 november 2018

Info volgt z.s.m.

Meer informatie

december

PinkWest Boekenborrel

zondag 9 december 2018

Met optredens en interviews! Meer info volgt z.s.m.

Meer informatie