mei

Bas Steman in De Nieuwe Boekhandel

donderdag 3 mei 2018

De aangrijpende, autobiografische roman “Morgan, een liefde” vertelt een wonderlijk verhaal, over een thema dat je in de literatuur zelden aantreft.

Een sceptische hoofdpersoon worstelt met herinneringen die niet van hem kunnen zijn, maar die tot in detail overeen blijken te komen met het leven van een Britse soldaat die is omgekomen bij de Slag om Arnhem in 1944. De angsten, herinneringen aan de oorlog, een naam, details van het ouderlijk huis, een passie die ze samen delen. Bestaat er iets als een ziel, een vorig leven? De schrijver gaat op zoek naar een oude vrouw, de geliefde van Morgan.

Op 3 mei a.s. is Bas Steman te gast bij ons in de winkel.

Daar vertelt hij openhartig over zijn bizarre en fascinerende zoektocht en over de achtergronden bij zijn roman. Ook illustreert hij zijn verhaal met foto’s.
Een reis die begint met een angstaanval en eindigt met een bezoek aan de familie van Morgan in Wales. Waarom is hij zo ver gegaan? Is hij een levend ‘bewijs’ van reïncarnatie? Was hij Morgan Probert? Is het toeval of is het de waan?

Sinds de publicatie van “Morgan” ontvangt Steman regelmatig berichten van mensen met vergelijkbare ervaringen. Waar duidt het op?

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Wie weet' van én met Jannah Loontjens

maandag 14 mei 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring Wie weet van schrijver en filosoof Jannah Loontjens. Jannah Loontjens zal zelf ook bij de bespreking aanwezig zijn, dus als je haar zelf een vraag wilt stellen of je exemplaar wilt laten signeren, is dit je kans!

 

LET OP: deze boekbespreking zou eerst op 7 mei zijn, maar door wat onhandige vluchtvertragingen voor Jannah Loontjens (die we er natuurlijk toch erg graag bij hebben), is de bespreking een weekje opgeschoven. We zien jullie op de 14e dus!

Meer informatie

Verjaardagsfeest van een van onze klanten

donderdag 24 mei 2018

Vanavond viert een van onze klanten haar verjaardag in de winkel. Het is een besloten feestje! Wil je dit ook? Neem contact op met Monique of Bart. Alvast gefeliciteerd!

Meer informatie

Het Millennial Manifest: wat is er aan de hand?

zondag 27 mei 2018

LET OP: Dit evenement is helaas geannuleerd

 

Onlangs verscheen Het Millennial Manifest - een nieuwe kijk op prestatiedruk, keuzestress en verbondenheid. In 2018 maken de auteurs, Aik Kramer, Emma Westermann en Thijs Launspach, een tour door Nederland. Hun doel: de millennial-generatie bij elkaar brengen.

Er gaat geen dag voorbij of millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000, zijn in het nieuws… en helaas niet op een positieve manier. Ze zijn ‘verwend' en ‘onaangepast'. Ze lijden aan burnouts en keuzestress. 

Lees bijvoorbeeld dit artikel van de NOS: Millennials, generatie die niet weet wat hard werken is?

Wat is er aan de hand?

 

Meer informatie

juni

Boekpresentatie 'Jij viel om - ik viel om' van en met Robin van 't Haar

zaterdag 2 juni 2018

In Jij viel om - ik viel om beschrijft Bos en Lommerbewoner Robin van 't Haar de dag dat zijn moeder zelfmoord pleegde. We beleven de dag door de ogen van een 9-jarig kind, dat zich alles op gedetailleerde wijze weet te herinneren. In een kale, poëtische stijl bezorgt hij de lezer een zeer intieme leeservaring. Het boek onderscheidt zich door vorm en taal. Het telt 43 pagina's en is gedrukt in een bibliofiele uitgave met een oplage van 150 stuks.

Robin zal tijdens de presentatie de tekst integraal voorlezen. De presentatie wordt in- en uitgeleid door Karel Winterink (kunstproject organisator en uitvaartverzorger).

Meer informatie

Suzanna Jansen over 'Ondanks de zwaartekracht'

zondag 3 juni 2018

Vandaag is auteur Suzanna Jansen (o.a. Het Pauperparadijs) bij ons in de winkel om te vertellen over haar nieuwste boek Ondanks de zwaartekracht. Het boek speelt zich grotendeels af in Bos en Lommer en Slotermeer, dus een feest der herkenning voor iedereen die hier woont! Ze zal ook foto's van vroeger laten zien. 

Toegang gratis, graag wel even aanmelden via info@denieuweboekhandel.nl, zodat we je stoel kunnen klaarzetten! 

Suzanna Jansen (1964) groeide op in Slotermeer. Een buurt met keurige gezinnetjes, maar ook cultuurarm. Zoals Jansen mooi samenvat: 'Alle moeders waren huisvrouw en alle vaders kantoorbediende. Volwassenen die geen vader of moeder waren kwamen niet voor. Net zomin als iemand die een muziekinstrument bespeelde of uit zichzelf op het idee kwam naar een theatervoorstelling te gaan.' In Slotermeer stond een gebouwtje dat Jansen als kind intrigeerde: de balletschool van Steffa Wine. Alles was er mooi, de muziek, de tutu's, de oefeningen aan de barre. Dit wilde zij ook! Maar ze mocht er niet op les; te duur. Wel mocht ze op ballet in het buurthuis. Ze bleef dromen van een carrière als danseres en zou uiteindelijk de balletacademie bereiken. (bron: De Volkskrant).

 

Meer informatie

Boekbespreking 'De trooster' van Esther Gerritsen

maandag 4 juni 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, de nieuwe roman De trooster van Esther Gerritsen. 

Over het boek:

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

NRC gaf vier sterren! Lees de recensie hier.

Meer informatie

Een reis door het leven - de Zomerleesclubs van Senia

donderdag 7 juni 2018

In samenwerking met Senia organiseren we vanmiddag een bijeenkomst voor iedereen die er weleens over denkt om bij een leesclub te gaan.

Wat is Senia?
Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziek-luistergroepen.
In een leesgroep lees je meer, en je ontmoet er leuke mensen.
In een muziekluistergroep luister je intensiever en met meer achtergrondkennis, en raak je beter thuis in de klassieke muziek - samen met andere muziekliefhebbers.

 

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie Volle bloei, van en met Hetty Kleinloog

vrijdag 8 juni 2018

De boekpresentatie vindt plaats in Podium Mozaïek, waar wij de boekverkoop mogen verzorgen.

Volle bloei vertelt het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraaf­plaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

Zo wil Danny, een Jordanese met suikerspinkapsel, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, die er groot en mannelijk uitziet, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, altijd gehuld in pasteltinten, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd.

Hetty Kleinloog is scenario– en toneelschrijver, tekstdichter, romanschrijver, dramadocent en regisseur.

Meer informatie

Monique is jarig

zaterdag 9 juni 2018

Met taart van Rijkhoff Banket voor iedereen!

Meer informatie
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris