PinkWest Boekenborrel

zondag 9 december 2018 14:00
PinkWest Boekenborrel

Met optredens en interviews.

PinkWest is het initiatief voor en door lesbische, homo-, biseksuele en transgender bewoners in Amsterdam-West. Voor de vierde keer organiseren we een PinkWest boekencafé in onze boekhandel.

Wat staat er op 't program:

  • Monique's Pink Top 5: de beste vijf van 2018 
  • Interview met auteur Saskia Goldschmidt, filmboektrailer en voorlezen
  • Pauze met loterij
  • Interview met Micha Meinderts en voorlezen
  • Borrel

Saskia Goldschmidt wordt geïnterviewd over haar nieuwste roman Schokland, waarin de gevolgen van de aardgaswinning voor een Groningse boerenfamilie centraal staan, en waarin een lesbische liefde ontluikt.

Micha Meinderts wordt geïnterviewd over zijn coming-of-age roman Aldus Sybren, over een jonge transgender man die zijn draai probeert te vinden in zijn nieuwe leven.

Saskia en Micha zullen hun boeken met plezier voor je signeren. Een bijzonder kerstcadeau!

Tijd: 14.00-17.00 uur. Iedereen van harte welkom!

Zie voor meer informatie de website van PinkWest.

Over Micha, van de website van zijn uitgeverij Pepperbooks:

Toen Micha Meinderts in 1981 geboren werd in Gouda, besloot de dokter dat hij een meisje was; Micha zelf dacht daar, al sinds hij zich kan herinneren, anders over.

Boeken en taal speelden van jongs af aan een grote rol in zijn leven. Lezen was voor hem het mooiste wat er bestond en hij vond vooral griezelboeken, zoals De Griezelbus, geweldig. Toen zijn eerste brief aan Paul van Loon door de schrijver beantwoord werd, wist Micha dat hij ook schrijver wilde worden. Tijdens zijn studie Media en Informatie Management werkte hij bij diverse uitgeverijen en onderhield hij de website van de Griezelclub.
Hij trouwde met zijn Amerikaanse vriend en verhuisde uiteindelijk naar Amerika, waar hij werkte als schrijver en webdesigner. Doordat mensen ervan uitgingen dat zijn pseudoniem een man was, begon een oud verlangen te kriebelen: een man worden.
Het lukte Micha uiteindelijk in 2014 van naam en geslacht te veranderen, al kostte dat hem wel zijn huwelijk. Hij keerde terug naar Europa, waar hij leerde wat voor een man hij eigenlijk was en hoe hij op eigen benen moest staan. Twee jaar later vertelt hij zijn verhaal in zijn roman Aldus Sybren.

Micha werkt tegenwoordig in Amsterdam als commercieel vertaler voor een groot sportbedrijf en hij schrijft nog steeds brieven aan Paul van Loon, die nog steeds terugschrijft.
web: michameinderts.nl
twitter: @michameinderts
facebook: michameinderts

Over Saskia:

Saskia Goldschmidt debuteerde in 2011 met Verplicht gelukkig, portret van een familie, een boek waarin ze onderzoekt hoe trauma’s van ouders, behept met overlevingsschuld, worden doorgegeven aan de naoorlogse generatie. Elsbeth Etty schreef in het NRC over dit debuut:
‘Een mooi gecomponeerd en sterk geschreven verhaal. Een persoonlijk verhaal dat ondanks de specifieke context van alle tijden is. Bevrijdend pijnlijk..’

Na deze wervelende start had Goldschmidt de smaak te pakken en anderhalf jaar later volgde haar eerste roman De Hormoonfabriek. Het boek stond op de Longlist voor de Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de Euregioprijs. Vertalingen verschenen in Amerika (The Other Press), Duitsland (DTV), Frankrijk (Gallimard), Zuid-Afrika (Protea Boekhuis,) Engeland (Sara Band), Turkije (Bence Kitap) en Bulgarije. Samen met radiomaker en scenarioschrijver Peter te Nuyl schreef Goldschmidt het scenario voor de gelijknamige twaalf en een half uur durende podcast die op Radio 1 werd uitgezonden. Filmtalents, de productiemaatschappij van Jaques Audiard, nam een optie op de filmrechten.
In 2015 verscheen De Voddenkoningin, waarvan in juni 2018 bij DTV de Duitse vertaling verschijnt, Die Vintage Queen.

Sinds het najaar van 2016 verblijft Goldschmidt op het Hogeland van Groningen, in een klein huisje buiten het dorp: bij de Plus twee kilometer het betonpad af. Elk boek van Goldschmidt begint met intensief journalistiek en participerend onderzoek. Ze herkent zich in de werkwijze die door Philip Roth zo treffend beschreven werd: Eerst spring ik een tijdlang op de duikplan van de werkelijkheid, voor ik het water van de fictie induik.
Het boek Schokland, dat volgens dit procedé is gerealiseerd, is in september 2018 verschenen bij Uitgeverij Cossee.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris